Çok sayıda sivil toplum örgütünün bir arada olduğu LABEP üyelerinin dışında CHP Eskişehir Milletvekili Jale Nur Süllü, Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt, CHP Eskişehir İl Başkanı Recep Taşel, Odunpazarı İlçe Başkanı Rahmi Çınar ve Eğitim İş Genel Başkanı Kadem Özbay da basın açıklamasına katılarak platforma destek verdi.

ÇEDES ANAYASAYA AYKIRIDIR

Laik ve bilimsel eğitimi savunmak için toplandıklarını aktaran Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği (ÇYDD) Genel Başkanı Prof. Dr. Ayşe Yüksel, Milli Eğitim Bakanlığı, Diyanet İşleri Başkanlığı ve Gençlik ve Spor Bakanlığı arasında imzalanan “Çevreme Duyarlıyım, Değerlerime Sahip Çıkıyorum Projesi İş Birliği Protokolü’ne” yönelik konuştu; “ÇEDES Protokolü kapsamında, İzmir ve Eskişehir illerinde, İl Milli Eğitim Müdürlükleri ve Müftülüklerince yürütülen,  842 ilkokul, ortaokul ve liseye "Manevi Danışmanlık" hizmeti adı altında imam, müezzin, vaiz, din hizmetleri uzmanı ve Kuran kursu öğreticisi görevlendirilmesi ve karma eğitimin hedef alınması bunun tüm ülkeye yayılmak istenmesi bir araya gelmemizi ve örgütlü olarak tepki göstermemizi zorunlu kılmaktadır. Devlet kurumları arasında imzalanan bu protokol, laiklik ilkesinin açık bir ihlalidir. Anayasa’ya ve 1739 Sayılı Milli Eğitim Temel Kanunu’na aykırıdır.” dedi.

OKULLARA DİN GÖREVLİSİ DEĞİL ÖĞRETMEN İSTİYORUZ

Türkiye’ye örnek olan projede ilk adım Türkiye’ye örnek olan projede ilk adım

LABEP’in Eskişehir bileşenleri olarak laiklik ilkesini tehdit eden her tür uygulamanın karşısında olmak için bir araya geldiklerini söyleyen Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği Eskişehir Şube Başkanı Sevgi Akmen; “Eskişehir Milli Eğitim Müdürlüğü ve Eskişehir Müftülüğünün imzaladığı protokol ile ana okulları da dahil olmak üzere ilk, orta ve liselerde imam, müezzin, vaiz, din hizmetleri uzmanı, kuran kursu öğreticilerinin görevlendirilmesini büyük bir kaygı ve üzüntü ile karşılıyoruz. Büyük önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’ün belirlediği çağdaş, laik, bilimsel eğitim ilkelerine bağlı kalarak eğitim verilmesi gereken okullarımızda imamların görevlendirilmesini asla kabul etmiyoruz.” şeklinde konuştu.

LABEP Eskişehir olarak farkındalığı arttırmak için yoğun bir şekilde çalıştıklarını belirten Akmen, ÇEDES Protokolünün uygulamadan kalkması için imza kampanyası başlattıklarını da duyurdu.