Genel müdürün temizlikçi yapılmasına tepki gösterdi Genel müdürün temizlikçi yapılmasına tepki gösterdi

Mahallelerde çalışma grupları oluşturacağız

Yerel seçim çalışmalarına yönelik değerlendirmelerde bulunan Yalaz, önceki seçimlerden farklı olarak mahallelerde oluşturacakları çalışma gruplarıyla yerel seçimlere gideceklerini söyledi. Yalaz, “Çalışmalarımızı merkezden mahallelere, kırsala yayılır şekilde değil de mahallelerin kendi dinamikleriyle orada oluşturacağımız çalışma gruplarıyla yürüteceğiz. Örneğin emek mahallesinde bizim tüzüğümüz gereği bir muhtarlık bölgesi sorumlumuz var. Bu mahalle sorumlusu bir kişidir. Emeğin nüfusuna ve büyüklüğüne baktığımızda bir kişinin orayı kontrol etmesi, partiyi tam anlamıyla temsil etmesi mümkün değildir. Bu nedenle biz orada çalışma grupları oluşturacağız. Bu çalışma grupları o mahallede ikamet eden kişilerden oluşacak. Orada kendi mahallesini bilen, dinamiklerini tanıyan, sokaklarını bilen kişiler o mahallede çalışma yürütecekler.” dedi.

Ön seçim örgütü güçlendirir

Son olarak ön seçime yönelik de görüşlerini paylaşan Yalaz, ön seçimi en fazla savunanlardan biri olduğunu dile getirdi. Yalaz, “Ön seçim parti tüzüğüne mutlaka girecektir. Oradaki komisyonda aktif görev alacağımı ifade etmek isterim. Bir sonraki seçimin tüzükle olacağını örgütteki üyeler ve aday olan kişiler bilirse bu örgüte sırtını dayamaları gerektiğini ifade eder. Örgüt bu anlamda güçlenir. Örgüte üye yapmak, üye sayısını arttırmak suretiyle örgütün sayısal olarak da genişlemesini sağlayacaktır. Bundan sonra tüzüğe girmesi durumunda örgütün güçlenmesine doğrudan ve dolaylı olarak katkı sağlayacağını düşünüyorum. Tüzüğe önseçimle ilgili maddenin sağlıklı ve genel uygulanabilir şekilde konulması için gerekli gayreti göstereceğime örgütü buradan bildirmek isterim.

Memnuniyet anketi yapılacak

Yerel seçim öncesi alınan anket çalışması kararına yönelik yanlış bir algı oluştuğunun altını çizen Yalaz, “3 yer bunun dışında tutuldu, İstanbul, Ankara ve Aydın. Bunun kapsam dışında tutulma sebebi bir önceki genel başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu, buradaki adaylıkları açıkladığı için, kurumsal kimliğimiz ve alınan karara olan saygımız neticesinde buralar muaf tutulmuştur zaten buralar daha önceden açıklandığı için. Onun dışında açıklanmayan mevcut belediyelerin bizde olduğu yerlerde memnuniyet anketi yapılacak. Orada başarılı olduğu yönünde toplumda kanaat oluştuğu anket sonucuna yansıyan yerlerde devam edilecek.” şeklinde konuştu.

Büyükerşen’e yönelik taktir ve sevgi devam ediyor

Anketin sadece Eskişehir özelinde olmadığını vurgulayan Yalaz, anketin bireyler dışında genel bir karar olduğunu ifade etti. Yalaz, “Yılmaz Büyükerşen Hoca zaten yapılacak ankette de şehri getirdiği durum, hizmetler, belediyecilik anlayışının Eskişehir’de uzun yıllar kabul görmesi ve bizim toplumun içinde oluşumuz nedeniyle bu taktir ve sevginin hala devam ettiğini görüyoruz.” dedi.