Siyaset

Özgür Özel'in adayı Büyükerşen

Özel’den Yılmaz Büyükerşen’in adaylığına destek açıklaması

Abone Ol


Şenay Bilik Yıldırım
Genel Başkan seçilirse Eskişehir’de yerel seçime ittifakla gidilmesi konusunda çalışma yürüteceğini ifade eden Özel, Yılmaz Büyükerşen’in istemesi durumunda Büyükşehir’de adaylığını destekleyeceklerini söyledi. 
CHP Genel Başkan Adayı Özgür Özel, CHP Eskişehir İl Başkanlığı'nda basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Eskişehir’de İYİ Parti’nin iki belediyede adayını açıklamasına karşın, yerel seçimde hâlâ bir ittifak söz konusu olur mu sorusunu yanıtlayan Özel şunları söyledi: “Üzülerek söylemem gerekir ki; CHP’nin Türkiye genelinde ittifak potansiyelinde bir aşınma var, bunu biz değil geçmiş ittifak ortaklarımız ve toplumsal kesimlerden geliyor bu eleştirilerden biri yaşanmışlıklardan ve diğeri de ortaya acıkan gizli protokollerden kaynaklanır. Biz Kemal beye oy verirken; ‘Zafer Partisi’ne iç işleri bakanlığını vermek için mi oy verdik’ diyen bir seçmen grubu var, biz CHP’de yaşanacak değişimin her iki ittifak alanında da yeni bir sayfa açacağını ümit ediyoruz. Eskişehir özelinde ise ittifak konusunda ne olacağına Eskişehir’in il yönetimleri, ilçe örgütleri, yerel siyasetçileri ve milletvekilleri en doğru istişareleri yaparak örgütsel görüşü oluşturarak genel merkeze ileteceklerdir. Bir her şehirde birlikte kazanacağımız noktalarda ayrı ayrı girmenin ittifak yapmamanın sonuçlar açısında ağır sorumluluğunu hatırlatarak avuçlarımızı açarak, bir bagaj taşımayarak,  geçmişteki hataları tekrarlamayacağımızı taahhüt ederek, doğrularımız tekrar ederek partinin ittifak potansiyelini yeniden inşa etmeye çalışacağız.”


“YILMAZ HOCANIN DEĞERİNİ İNKÂR EDEMEYİZ”
Yılmaz Büyükerşen’in adaylığı konusundaki görüşleri sorulan Özel, şöyle konuştu: “Yılmaz Büyükerşen konusunda kendisi istediği sürece biz onun adaylığına destek olacağız. Partimiz için Eskişehir için kendisinin kıymetini inkâr edemeyiz 1 milyon 800 bin öğrencinin diplomasının altında imzası olan birinden söz ediyoruz, hem Yılmaz hocanın çeşitli açıklamalarını hem de Eskişehir basının yakından takip ediyorum, hocanın kıymetini en iyi bilenlerdenim hocamızla görüşerek, örgütümüzle görüşerek üzerimize ne düşüyorsa onu yapacağız. Eskişehir’de mevcut bir tek belediyeyi bile riske etmeden ilçelerde de üstüne koyarak büyük bir başarı elde edeceğiz. Biz liyakata bakarız değişimin yanında veya karşısında olana değil, biz bu yola çıktığımızda iki elin parmakları kadardık şimdi 30 il başkanı desteğini açıkladı, her geçen gün çoğalıyoruz, kurultay salonuna kaç il başkanı ile gireriz bilmem ama 85 ilin başkanı ile birlikte çıkacağız, CHP’de değişimciler değişime direnenler ayrımı olamadan, hep beraber değişim için birlikte mücadele vereceğiz.”