Siyaset

Partimiz her kesimle iş birliği yapabilir

Saadet Partisi Hatay Milletvekili Necmettin Çalışkan ve Saadet Partisi İl yönetimi Eskişehir'de basın mensuplarıyla buluştu. 

Abone Ol

 Partisinim tüm ittifaklarının başarıya ulaştığını söyleyen Hatay Milletvekili Çalışkan, “Türkiye’deki yeni sistem ittifakları zorunlu hale getirmiştir. Sistem ya yazı ya da tura buna göre kurgulanmıştır. Yazı mı kazansın tura mı kazansın sorunsa karşı çıktığı için bu ittifakın içerisinde yer almıştır. Partimiz her kesimle iş birliği yapabilir, kapımız herkese açık prensiplerde anlaşma şartıyla. Genel Başkanımızın başkanlığında oluşturulacak komisyonun alacağı bir karardır. Tüm partilerle eşit mesafedeyiz. SP parti disipline bağlı bir partidir. Tüm yöneticilerimizin doğru karar vereceğinden teşkilatımızın kuşkusu olmaz, milletimizin de tereddüttü olmasın” ifadelerinde bulundu.  

Yüzde 70 asgari ücrete mahkum

Ekonomik kriz ve hayat pahalılığına da değinen Çalışkan, “Ülke nüfusunun yüzde 70’den fazla asgari ücret civarında bir ücretle geçinmeye mahkûm. Yüzde 90’ından fazlası yoksulluk sınırın altında bir gelire sahiptir. Seçimden sonra Türkiye yüzyılı diye bahsedilen Türkiye yüzyılı değil, Türkiye’nin yüzsüzlük ile yönetim sergileyenlerin tavırlarına şahit olunmuştur. Hedef 2023 diye umut satanlar sözlerini unutmuş, 2023’ü 2071 ile değiştirmeye başlamıştır. Türkiye tarihinin en büyük özeleştirmesi yapılmasına rağmen her geçen gün borçlar biraz daha artmaktadır” dedi.

 Yerel seçimlere yönelik konuşan Saadet Partisi İl Başkanı Fesih Bingöl, ülkenin geleceği için muhalefet partilerine bir olma çağrısında bulundu. Bingöl, “Bugün tek başına bir iktidar bir güç var. Önümüzde de yerel seçimler var. Ben saadet partisi il başkanı olarak şunu ifade ediyorum. Türkiye’nin bütününde merkezi hükümetin, mevcut iktidarın yerel yönetimlerde geriletilmesi lazım, başarılı olmaması gerekiyor. Eğer bu başarıyı yerel seçimlerde elde ederlerse çok ciddi söylüyorum ülkenin artık nereye savrulacağını tahmin etmek bile mümkün değil. Dolayısıyla bir güç zehirlenmesi var. Öncelikle yerel seçimler bu anlamda çok kıymetli, çok güzel değerlendirilmelidir. Özellikle muhalefet partileri siyasi tartışmaları bir kenara bırakarak bu konuda birliktelik ortaya koymalıdırlar. Ülkenin buna ihtiyacı olduğunu düşünüyorum” şeklinde konuştu.