Büyükşehir’de toplu sözleşme imzalandı Büyükşehir’de toplu sözleşme imzalandı


Eskişehir Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği Başkanı Ekrem Birsen, çok çeşitli ürünler satan büyük mağazalara yönelik konuştu. Birsen, “Esnaf ve sanatkarımız ile büyük mağazalar arasındaki haksız rekabet ortamının önüne geçilmesi için perakende sektör yasasının düzenlenmesi şart.” açıklamasında bulundu. 
“Büyük mağazalar haksız rekabet ortamı oluşturuyor”
Büyük mağazaların çeşitli kırtasiye firmaları ile anlaşarak ucuz fiyattan mal alıp, esnaf ve sanatkardan daha ucuza satarak haksız rekabet ortamı oluşturmaya devam ettiklerini söyleyen Eskişehir Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği Başkanı Ekrem Birsen, “Esnaf ve sanatkarlarımızın üretmiş oldukları mal ve hizmetlerle ilgili ruhsata tabii kısıtlamalar olsa da büyük mağazalarda her şey satılmakta, haksız rekabet ortamı körüklenmektedir. Bununla ilgili hem Türkiye Esnaf ve Sanatkârlar Birliği Konfederasyonumuz hem de 81 ildeki birliklerimiz çalışmalar yaparak haksız rekabetin önüne geçilebilmesi için 20 yıldır çalışıyoruz ama ne yazık ki perakende sektör yasasının yeniden düzenlenmesiyle ilgili kanun teklifimiz her meclis döneminde kadük olmakta. Biz tekrar kanunu hazırlayıp meclise sunarak 20 yılımızı böyle geçirdik, artık bıçak kemiğe dayandı. Esnaf ve sanatkarımız anayasaya göre korunup kollanması gereken kesim, ülkemizin orta direği. Esnaf ve sanatkarımıza yapılan bu haksız rekabetin önlenebilmesi için bir an önce perakende sektör yasasının düzenlenmesi ve herkesin yasalar çerçevesinde ticaretini yapması sağlanmalıdır.” dedi.
Haksız rekabet ortamında yapılacak her tür ticaretin esnafı mağdur ettiğini belirten Birsen, “Bir an önce meclis toplanır toplanmaz Türkiye’deki tüm Esnaf ve Sanatkar Odaları Birliklerimiz ile esnaf ve sanatkarlarımızın ticari hayatını kolaylaştıracak yasanın çıkarılması yönünde çalışmaları başlatacağız.” şeklinde konuştu.