Utku Çakırözer Ukrayna'da Utku Çakırözer Ukrayna'da

 
Kamuda tasarruf genelgesine ilişkin açıklamalarda bulunan Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt, “Sadece kamuda tasarruf tedbiri diye başladığınız zaman ekonomiyi düzeltme şansınız olmaz. Özel sektör de dahil hepsi tasarruf edecek. Başka türlü düzelmez.” dedi. 
“Kamu Müteahhitleri Batacak”
Kamuda tasarruf tedbirleri sonrası yaşanacak sıkıntılara ilişkin konuşan Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt, “Kamuda tasarruf tedbirleri yüzde 70’i geçmeyen ihalelerin yatırımların tümü duracak. Örneğin biz bir inşaata başladık, yüzde 40 seviyesinde olan, bunu durduracağız. Ödeme yapmayacağız. Müteahhit de sıkıntı içine düşecek belki batacak. Bu önceden hesaplanmamış bir tasarruf uygulaması. Maliye bakanının söylediğine göre bu tedbirlerin tümü dört dörtlük uygulanırsa tasarruf edilecek miktar 100 milyar. 5li çetenin affedilen ya da silinen vergi borcu daha fazla, o zaman onları da alacaksın. Cumhuriyet halk partisi ekonomi kurmaylarıyla maliye bakanı görüştüğü zaman kaynağın nereden bulunacağı ile ilgili bazı düşünceler anlatıldı ama iktidarın bunu ciddiye almadığı anlaşıldı. Yoksul olana, garibana yüklenecek bir külfettir bu. Kamu müteahhitlerinin de büyük çoğunluğu sıkıntı çeker.” ifadelerini kullandı. 
“Tedbirler Halka Hizmet Etmemizi Engelleyemez”
Vadişehir’deki yaşlı bakım merkezine gelen bağıştan ve Odunpazarı’nda bağışların arttığından bahseden Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım kurt, “Bizi kimse engelleyemez. Biz iş yapmak üzere programlanmışız ve iş üretiyoruz. Ben kaynak yaratırım. Biz bunu korkmadan ve tasarruf genelgesine takılmadan işlerin çoğunu yapacağız. Bizi engelleme şansları olmaz. Biz halka hizmet etmek için buradayız, bu hizmetin de en iyisini yapacak formülleri buluruz. Bunun gibi daha bize çok destek olacak dostumuz var. Son 10 yılda kazandırdığımız eserlerin yarısı vatandaşın bağışıyla, özellikle kreşler. Çünkü kreş yapmayı yasakladılar. Şimdi biri bitti, birinin de inşaatı bitmek üzere.” dedi. 
“Bu Festivale Karşı Çıkmak Eskişehirspor’a Karşı Çıkmaktır”
Geçtiğimiz günlerde Eskişehirspor’a destek amacıyla Odunpazarı Belediyesi’nin yanında düzenlenen yöresel ürün festivaline gelen tepkilere ve Ticaret Odası Başkanı Metin Güler’in ifadelerine yönelik de cevap veren Kazım Kurt, “Eskişehirli esnaf sadece bu festivalle ilgili mağdur değil. Türkiye’nin ekonomik yönetimi, dış politikasının yanlışlığı, AKP iktidarı nedeniyle mağdur. Sayın başkan bununla ilgili tepkilerini de ortaya koymalı. Sadece bu festival Eskişehirlileri yoksullaştırmadı, sadece bu festival esnafın ekonomik olarak sıkıntıya düşmesine sebep olmadı. Bu bilinmeli ve buna göre tavır koyulmalı. Bu festivale karşı çıkmak Eskişehirspor’a, Odunpazarı Belediyesine ve Kazım Kurt’a karşı çıkmaktır.” şeklinde konuştu.

Editör: Mustafa YILDIRIM