CHP Mihalgazi Meclis Üyesi Kemal Güner Poyraz, AKP Eskişehir il başkanı Gürhan Albayrak’ın Eskişehirli belediyelerin SGK borcu üzerinden yaptığı siyaseti eleştirdi. Poyraz, “Değerli AKP Eskişehir il başkanı Gürhan Albayrak beyin açıklamalarını düşünürsek akıl tutulması yaşadığı çok açık.

Serkan Can Zengin'den çevre yolu için öneri Serkan Can Zengin'den çevre yolu için öneri

Geçtiğimiz günlerde Sayın cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın belediyelerin önce sigorta borçlarını ödemesi lazım beyanatı sonrası kendisi soluğu jet hızıyla bakanlıkta alarak belediyelerimize ait SGK borçlarını elde ederek kamuoyu ile paylaşmış borçları beyan ederek içinden çıkılamaz bir borç batağında olduğumuzu hizmetin durma noktasında olacağını iddia ederek Eskişehir kamuoyunu yanıltıcı ifadelerle partisi adına prim yapmaya çalışmıştır.

Açıklamalarına ayrıca alt belediyelerde var diyerek ilçe belediyelerimizde atıfta bulunmuştur sayin Albayrak bakanlıkta yan yana poz verdiği Mihalgazi belediye başkanı Zeynep Akgün ile Mihalgazi belediyesinin borçları hakkında bilgi alisverisinde bulunup neden kamuoyuna paylaşmıyor

Sarıcakaya belediyesinin ne kadar prim borcu olduğunu neden açıklamıyor, şeffaf siyaset anlayışı bu mu?

Vekillerimizi bülten vekili, belediye başkanlarımızı yetersiz, siyasilerimizi ise iş bilmezlik ile itham edici söylemleri ile Eskişehir’de CH’ye oy veren seçmenin aklı iradesine açıkça hakaret ederek bizlere teveccüh gösteren seçmeni manipüle etmek için mücadele ediyor.

Sayın Albayrak CHP vekillerimiz, bürokratlarımız ve siyasilerimiz sizler gibi tumturaklı siyaseti yapmaktansa kırsalda serada tarlada, kentde sokakta mahallede, şehrin tüm paydaşları ile ve tüm hemşerilerimiz ile omuz omuza yan yana iktidara yürümeye devam edeceğiz”