Gündem

Şehidin adı verilmişti, bakımsızlıktan dökülüyor

İYİ Parti Odunpazarı İlçe Başkanı Gürol Yer, yıllardır bakımı yapılmayan Şehit Piyade Astsubay Onur Yeşil Parkı için yetkililere seslendi.

Abone Ol

2006 yılında dönemin Eskişehir Valisi Kadir Çalışıcı’nın, Maliye Bakanı Eskişehir Milletvekili Kemal Unakıtan’ın teşvik ve talimatlarıyla doğduğu köyün girişinde 9,5 dönümlük bir alan kamu kurumlarının işbirliğiyle Şehit Piyade Astsubay Onur Yeşil Parkı olarak oluşturulmuş, park açıldığı yıldan 2018 yılına kadar gerek köylüler, gerek köyde türbe ve külliyesi bulunan Sücaaddin-i Veli’yi ziyarete gelen Türkiye’nin her tarafından insanlarca süreklilikle ziyaret edilmiş, dinlenme ve soluklanma alanı olarak tesis edilen ekipman, yapılar kullanıldı. . Zaman içinde değişimler ve bilinmeyen sebeplerden dolayı parkın  sahipsizleştiğini ve şehit ailesinin eksiklikler ve arıza bakımlarla ilgili kurumlara taleplerinin dikkate alınmadığını ifade eden Gürol Yer, “Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Eskişehir ziyaretinde talimatıyla açılan ve parktaki çeşme ile sulama sistemine su sağlayan derin kuyu su pompası arızası yapılmamış ve park kurumaya terk edilmiştir.” şeklinde konuştu.

2018 yılında OEDAŞ’ın parkın elektriğini kestiğini aktaran Yer, park ekipmanlarının da bakımsızlıktan işlev kaybettiğini söyledi. Ulu önder Atatürk’ün büstünün de aynı şekilde bakımsızlıktan yıprandığını ifade eden Gürol Yer, şunları söyledi: “Park içinde dikilen ve şehidimizin ailesinin bakımıyla büyütülen ağaçlar kurumaya yüz tutmuş durumdadır. Şehit ailesinin sıklıkla, ısrarla konuyu ilettikleri hiçbir makam parkın durumuyla ilgili adım atmamış ya da konuyla ilgilenileceğini söylemelerine rağmen harekete geçmemişlerdir. Buradan çağrı yapıyoruz vatan için, millet için canını vermiş bir evladın aziz hatırası ile İsmini yaşatmak bu kadar zor mudur? Şehide ve gözü yaşlı ailesine karşı sorumluluk üstlenmek görev olmasına karşın yapılmıyorsa, vicdanen muhatap olmak gerekmez mi?” 

Seyitgazi ilçesi Arslanbeyli Kırsal mahallesinde Ülkü-Gazi Yeşil’in oğlu, Piyade Astsubay Onur Yeşil 18 Ağustos 2005 yılında Hakkari- Çukurca’da şehit olmuştu.