Kültürel zenginliğimizi dünyaya tanıtacağız Kültürel zenginliğimizi dünyaya tanıtacağız

Yİ Parti Eskişehir İl Başkanı Serdar Ulucan, Kayseri'de, bir sığınmacının, 6 yaşındaki bir kız çocuğuna cinsel tacizde bulunması sonrasında ortaya çıkan olayların tesadüfen gerçekleşmediğini İYİ Parti’nin bu gibi olayların olacağını çok önceden gördüğünü ve iktidarı ve ortaklarını defalarca uyardıklarını söyledi. Sayıları 13 milyonu bulan sığınmacıların, Türk devletinin ve milletinin en önemli beka sorunu haline geldiğini belirten Ulucan, “Emperyalist ülkelerin ‘Türkiye’yi Türksüzleştirme Planı’nın bir parçası olan bu sığınmacı politikası, ülkemizi hızla uçurumun kenarına sürüklemektedir. Artık ülkemizin sessizce işgal edildiğini söylemiyoruz. Çünkü mesele topyekûn bir yıkıma dönüşmek üzeredir.” şeklinde konuştu.

TÜRKİYE’DEKİ SURİYELİ SAYISI SÜRİYE’DE YAŞAYANLARDAN DAHA ÇOK

Kayseri'de yaşanan insanlık dışı olay ve sonrasında yaşanan gelişmelerin münferit bir hadise olarak görülmemesi gerektiğini yineleyen Ulucan, “Bilakis Kayseri olaylarını, çok daha büyük provokasyonların bir ön habercisi olarak görmek lazım.” dedi. Türkiye’de bulunan sığınmacı sayısının, dünyanın 97 ülkesinden fazla olduğuna dikkat çeken Başkan Serdar Ulucan, “Türkiye’deki Suriyeli sayısı, Suriye’de bulunan Suriyeli sayısını da çoktan geçmiştir. Avrupa kıtasındaki tüm ülkelerde bulunan sığınmacıların tam 7 katı sığınmacı ülkemizde yaşamaktadır. Bu sığınmacılar Türk Milleti’nin vergileriyle bedavaya sağlık hizmeti almakta, işsizliğin artmasına neden olmakta, gıda ve kira fiyatlarının yükselmesine neden olmaktadır.” ifadelerini kullandı.

SIĞINMACI SORUNU PARTİLER ÜSTÜDÜR

“Sığınmacıları göndermeyelim, topluma entegre edelim” diyen AKP zihniyetini reddettiklerini vurgulayan İYİ Partili Ulucan, şu soruları sordu: “Sığınmacıların arasına ne kadar terörist sızdığını biliyor musunuz? Sığınmacıların arasında ne kadar uyuşturucu çetesi olduğunu biliyor musunuz? Son örnekte de görüldüğü gibi küçük çocuklara tacizde bulunan kaç sapık olduğunu biliyor musunuz?” Gönüllü olsunlar veya olmasınlar, tüm sığınmacıların acilen geri gönderilmesi gerektiğini dile getiren Ulucan, açıklamasını şöyle sürdürdü: “İYİ Parti olarak entegrasyon ve gönüllü geri dönüş palavralarına karşı çıkıyoruz. Ülkemizi alenen işgal edenler, her hal ve şartta geri gönderilmelidir. Sığınmacı meselesinin partiler üstü bir sorun olduğunu hatırlatıyor, tüm siyasi parti, belediye ve sivil toplum kuruluşlarını, devletimizin bekası için ortak hareket etmeye çağırıyoruz. Gün birlik olma günüdür.”

Editör: şenay Yıldırım