Sivrihisar İslami İlimler Vakfı ve Sivrihisar Aziz Mahmut Hüdayi İmam Hatip Lisesi iş birliği ile düzenlenen "Yunus Emre ile Kişilik İnşası" konferansı büyük bir katılımla gerçekleşti. Osmangazi Üniversitesi İlahiyat Fakültesi öğretim üyesi Prof. Dr. Kamil Sarıtaş'ın konuşmacı olarak katıldığı etkinlik, Sivrihisar Gençlik Merkezi'nde yapıldı.

Eskişehir’de su ürünlerine sıkı denetim Eskişehir’de su ürünlerine sıkı denetim

Prof. Dr. Kamil Sarıtaş, konferansında Yunus Emre'nin insana ve topluma dair temel öğretilerine dikkat çekti. Sevgi, hoşgörü, dürüstlük, alçakgönüllülük, samimiyet, kendini bilmek (irfan), dünya ve ahiret dengesi, nefs ile mücadele gibi önemli konuları ele alan Sarıtaş, Yunus Emre'nin öğretilerinin günümüz insanı için rehber niteliğinde olduğunu belirtti. Yoğun ilgi gören konferansta, katılımcılar Yunus Emre'nin insani değerler üzerinden bireysel ve toplumsal inşaya nasıl katkı sağladığına dair derinlemesine bilgi edindi.

Etkinliğin sonunda Sivrihisar İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Günyüzü ve Sivrihisar İslami İlimler Vakfı Başkanı Özkan Akay, Prof. Dr. Kamil Sarıtaş'a plaket takdim ederek teşekkürlerini sundular.