Eskişehir Filistin ile Dayanışma Platformu üyeleri, 20 Ekim 2024 tarihinde Hamam Yolu’nda bir araya gelerek basın açıklaması yaptı. Grup adına konuşan Emcet Saidoğlu, Gazze ve çevresinde yaşanan olayları “soykırım” olarak nitelendirdi. İsrail’in saldırılarında ayrım gözetmeksizin sivil hedeflerin vurulduğunu belirten Saidoğlu, okul, hastane, cami gibi birçok yapının hedef alındığını ve sivillerin hayatını kaybettiğini vurguladı. Son olarak Gazze’de bir hastaneye yapılan saldırıda 19 yaşındaki Şaban Ahmed’in annesi ve kardeşiyle birlikte diri diri yanarak can verdiğini hatırlattı.

Astsubaylar emeklilik maaşında iyileştirme istiyor Astsubaylar emeklilik maaşında iyileştirme istiyor

Saidoğlu, İsrail’in bu saldırıları gerçekleştirmesinde ABD, Birleşik Krallık, Fransa ve Almanya gibi ülkelerin desteğinin olduğunu belirtti. Ayrıca, Türkiye’nin İsrail ile ticaret ilişkilerinin devam ettiğini ve bunun kamuoyuna farklı şekilde yansıtıldığını dile getirdi. Türkiye’den Filistin’e çelik ihracatının büyük oranda artmış gibi gösterilerek aslında İsrail’e gönderildiğini ve petrol sevkiyatının da sürdüğünü iddia etti.

Protesto sırasında sık sık “Soykırımcı İsrail, Filistinden Defol” ve “Yaptırım, Yaptırım, İşgalciye Yaptırım” gibi sloganlar atıldı. Saidoğlu, Türkiye’nin Kürecik ve İncirlik gibi askeri üslerini kapatması, İsrail ile ticari ilişkileri tamamen kesmesi gerektiğini vurguladı. Ayrıca, Filistin'e destek verenlere yönelik baskıların son bulmasını ve siyasi iktidarın İsrail’e karşı daha kararlı adımlar atmasını talep etti.