Gündem

Stratejik Plan ve Yatırım Programı tartışıldı

Eskişehir Büyükşehir Belediyesi Stratejik Plan ve Yatırım Programı'nın görüşüldüğü mecliste konuşan AKP grubundan Zeynep Güneş, kadınlara yönelik projelerin artırılmasını ve kız öğrenci yurdu ihtiyacına dikkat çekti.

Abone Ol

Eskişehir Büyükşehir Belediyesi Stratejik Plan ve Yatırım Programı'nın görüşüldüğü mecliste konuşan AKP grubundan Zeynep Güneş, kadınlara yönelik projelerin artırılmasını ve kız öğrenci yurdu ihtiyacına dikkat çekti. 2025-2029 yılı Stratejik Plan ve 2025 yılı Yatırım Programı oy çokluğu ile mecliste kabul edildi.

 

"Kadınlara yönelik projeleri artırın"

 

Güneş sözlerine şu şekilde devam etti; "Kadınlara yönelik projelerinizin artmasını talep ediyorum. Kız öğrencilerine yönelik yurt lazım. İbadethanelere destek verilmesi gerekiyor. Kadın sığınma evinizin olması gerekiyor. Kadınlara olan zulüm engellenemiyor ama bu konuda hızlanmanız gerekiyor. Stratejik planınıza ve programınıza evet diyoruz."

"80 bin öğrenciye 16 bin yurt kapasitesi"

AKP grubundan Zeynep Güneş'in belediyeye kız öğrenci yurtlarına ilişkin sözlerine cevap veren Kazım Kurt, Eskişehir'deki yurt ihtiyacına dikkat çekerek Kredi Yurtlar Kurumu'nu işaret etti. Kurt, "Kredi Yurtlar Kurumu'nun yapması gereken yurtlar olduğunu, ihtiyaç olduğunu biliyoruz. 80 bin öğrenci var. Yurt kapasitesi 16 bin. Dolayısıyla burada biz şunu bunu yaptık deme şansınız yok. Geri kalan öğrencilere yatak bulmak zorundasınız. Bu hafta başladı eğitim, bu öğrencilere devlet yurt bulmak zorundadır. Bulamayan öğrenciler ev sahiplerinin insafına kalacak." dedi.

Kurt, "Her şey tasarruf genelgesi ile sınırlanmıştır"

Oldukça başarılı bir stratejik plan olduğunu vurgulayan Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt, "Hayalini kurduğunuz her şey tasarruf genelgesi ile sınırlanmıştır. Bunun geçekleşme ihtimalinin ne olacağını kimse bilmiyor. Bizim belediyelerimizin planlarının bütçe ve yatırım planlarının gerçekleşme oranı yüzde 90'dır. Belediye meclis üyeleri bile kendilerine dağıtılan formları doldurup katkı sunmuyorsa üniversitedeki akademisyenin neden katılmadığını sormak mantıklı değil. Bilim insanları yaşadıkları kentle ilgili korkusuzca konuşamamaktadır, baskı altındalardır. Asgari ücret ya da 12 bin 500 lira ile geçinen insanlardan kentin stratejik planına katılması beklentisi kadar yanlış bir beklenti olamaz." ifadelerini kullandı.

"Yatırım planı devirle beraber 4 milyar 100 civarında"

Stratejik plan ve yatırım planının yer aldığı 50 ve 51. Maddeye yönelik konuşan Ayse Ünlüce, "Ortaya gerçekçi bir model koymaya çalıştık. Ciddi bir ekonomik krizden geçiyoruz hepimiz

nasibimizi alıyoruz. Tasarruf tedbirleri de geldi. Biz hem mevzuata uyarak hem de kentimize en güzel hizmeti verme noktasında bütün ekibimle hem fikiriz. Pek çok sivil toplum kuruluşuna başvuruldu, gençler, kadınlar, iç paydaşlar ve dış paydaşlarla şehirdeki her kesime ulaşmaya çalıştık. Halka açık bir anket yaptık. Yatırım planı ile ilgili 2 milyar 980lerde kalan bir rakam var. Burada bir de geçen seneden gelen devir var. 4 milyar 100 civarında olacak yani yatırım planı. Önümüze 5 yıllık bir plan koyduk, 80'den fazla projemiz var. Hepsinin yol haritası belli. Bazılarını 3 yıl sonrasına kaydırdık, bazı yatırımları da öne çektik." dedi.

 

"Kentin geleceğine ışık tutmaktadır"

 

Stratejik plana ve Yatırım Programına ilişkin konuşan CHP grubundan Nihat Çuhadar, "Uygulanabilir, yapılabilir bir plan. Kentin geleceğine ışıt tutmaktadır. Halka destek verebileceğimiz bir yatırım planıdır. Biz grup olarak evet oyu veriyoruz." dedi.