Siyaset

Suçlunun korunduğu bu adaletsizliği kabul etmiyoruz

CHP İl Kadın Kolları “Adalet için sessiz kalmayacağız” sloganı ile bir yürüyüş gerçekleştirdi.

Abone Ol

Loading...

CHP İl Kadın Kolları “Adalet için sessiz kalmayacağız” sloganı ile bir yürüyüş gerçekleştirdi. Köprübaşı’ndan Ulus Anıtı’na kadar yürüyen kadınlar adına  CHP Eskişehir Kadın Kolları Başkanı Sibel Yeşildal açıklama yaptı.   Yeşildal, düzenlediği basın açıklamasında, Türkiye’de artan kadın ve çocuk cinayetlerine dikkat çekerek, toplumun bu vahim duruma sessiz kalamayacağını vurguladı. Yeşildal, açıklamasında, bu tür olayların sadece bir protesto konusu olmadığını, aynı zamanda toplumsal bir dayanışma çağrısı niteliğinde olduğunu belirtti.

Yeşildal, 2024 yılı başından bu yana 311 kadın cinayeti işlendiğini ve 184 kadının şüpheli şekilde ölü bulunduğunu ifade ederek, "Kadınların yaşam hakkı, çocukların güvenliği ve toplumsal cinsiyet eşitliği hepimizin sorumluluğudur" dedi.

Son olarak 4 Ekim'de İstanbul'da yaşanan korkunç olayın toplumda derin bir acı ve öfke yarattığını belirten Yeşildal, kadın cinayetlerine dair sorumluluğun bir kez daha gözler önüne serildiğini söyledi. "Artık yeter. Kadınlar öldürülürken hukukun suçluyu korumasına tahammülümüz kalmadı. Bu adaletsizliği kabul etmiyoruz ve susmayacağız" diye ekledi.

Yeşildal, İstanbul Sözleşmesi'nin yeniden yürürlüğe girmesi ve 6284 sayılı yasanın tam uygulanması için mücadelelerinin süreceğini vurgulayarak, devletin kadına yönelik şiddetin önlenmesi konusunda yükümlülüklerini yerine getirmesi gerektiğini belirtti. Kadına yönelik şiddetin önlenmesi için kararlılıkla mücadeleye devam edeceklerini kamuoyuna duyurdu.