CHP Eskişehir İl Başkanı Talat Yalaz, Manisa Şehzadeler Belediye Başkanı Gülşah Durbay’a yönelik iftira kampanyalarına karşı bir basın açıklaması yaparak, partinin Durbay’a tam destek verdiğini duyurdu. Yalaz, açıklamasında, Durbay’ın partinin çeşitli kademelerinde genç yaşlardan itibaren büyük bir özveriyle çalıştığını ve CHP’nin temel değerlerini savunmak için mücadele ettiğini vurguladı.

Yalaz, açıklamasında şu ifadelere yer verdi: “Manisa Şehzadeler Belediye Başkanımız Gülşah Durbay’a atılan adi iftiraların karşısındayız. 18 yaşından bugüne dek cumhuriyet değerlerini savunmak için partimizin her kademesinde mücadele eden, gençlik kollarımızda yetişmiş, bizlerin yoldaşı ve kardeşi olan Gülşah Başkanımıza 81 il örgütü olarak sahip çıkıyor ve kendisine geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz.”

Durbay’ın uzun yıllardır partinin başarısı için mücadele ettiğini hatırlatan Yalaz, “Gülşah Başkanımız gün geldi gözaltına alınan genç yoldaşları için adliye önlerinde sabahladı, gün geldi partimize omuz vermek için cansız bir kuru ekmekle köy köy dolaştı. 31 Mart 2024 yerel seçimlerinde Manisa’nın en zor ilçelerinden biri olan Şehzadeler’de belediye başkanlığı gibi onurlu ve büyük bir makamı çocukların Gülşah ablası, Manisalıların evladı olarak kazandı” dedi.

Yalaz, Durbay’ın kadınların siyasette ve toplumun her alanında daha fazla yer alması gerektiğine olan inancını vurguladı ve şöyle devam etti: “Gülşah Durbay, kadının siyasette, iş hayatında ve her alanda var olma mekanizmalarında daha aktif roller üstlenmesi gerektiğine inanan bir cumhuriyet kadınıdır. Türkiye’de kadının kimlik mücadelesi her alanda olduğu gibi siyasette de temel bir mücadeledir.”

Kimse zannetmesin ki biz birilerinden korkuyoruz Kimse zannetmesin ki biz birilerinden korkuyoruz

Durbay’a yönelik iftiraların partinin ortak davasını yıpratma amaçlı olduğunu belirten Yalaz, “Gülşah Başkanımızın verdiği büyük mücadelenin sonrasında böylesi bir iftirayla yıpratıldığını üzülerek görmekteyiz. Ancak Gülşah Durbay, bütün gücü ve kararlılığı ile görevinin başındadır. Cumhuriyet Halk Partisi’nin neferleri ve yoldaşları olarak bizler de onun yanındayız” diye konuştu.

CHP’nin yerel seçimlerde kazandığı başarılara da değinen Yalaz, şunları söyledi: “Genel Başkanımız Sayın Özgür Özel’in liderliğinde girdiğimiz 31 Mart 2024 yerel seçimlerinde 47 yıl aradan sonra Türkiye’nin birinci partisi olduk. Genel Başkanımızdan, Anadolu’nun en küçük beldesindeki üyemize kadar tüm Cumhuriyet Halk Partililer, omuzlarındaki ağır yükün farkındadır. Tıpkı 100 yıl önce olduğu gibi, ülkemizi içinde bulunduğu siyasi, sosyal ve ekonomik buhrandan kurtaracak olan milletimizin sarsılmaz iradesi ve bu iradeyi kendine güç kabul eden Cumhuriyet Halk Partilileridir.”

Yalaz, CHP’nin karşılaştığı zorluklara rağmen mücadelesine devam edeceğini belirterek, sözlerini şöyle tamamladı: “Zor şartlar altında iktidar mücadelesi veren partimize, Genel Başkanımıza ve Belediye Başkanımıza karşı ahlaksız saldırılardan dolayı hiçbir zaman geri adım atmayacağız. Halkımızın bizden beklentisi çok yüksektir. Çok çalışma gayretiyle, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün izinde yürümeye devam edeceğiz.”

Bu açıklamayla birlikte, CHP Eskişehir İl Başkanı Talat Yalaz, Gülşah Durbay’a yönelik saldırılara karşı partinin güçlü duruşunu bir kez daha gözler önüne serdi ve Durbay’ın görevinin başında kararlılıkla durduğunu ifade etti.