İYİ Parti Odunpazarı İlçe Başkanı Gürol Yer yaptığı açıklamada Odunpazarı bölgesindeki sorunlara dikkat çekti. Yer yaptığı açıklamada Eskişehir Büyükşehir Belediyesine de çağrıda bulunarak, “Eskişehir’imizin hafızası, tarihinin dönüm noktası,nefes merkezi, kutsiyet havzası, havası güzel,insanı özel Odunpazarı’mızda sizleri ağırlamak bizi son derece mutlu kıldı.

Değerli Basınımız önceki açıklamalarımızda tarihi bölge ve burayı kapsayan 8 mahalle ile ilgili konularda sizler vasıtasıyla kamuoyuna iletimde bulunmuştuk.

Bizlerin Çocukluğumuzun, gençliğimizin geçtiği, aklımızın erdiği andan itibaren mensubiyetini hissettiğimiz tarihi bölgede.

İnsanlarımız şehre alakamızdan dolayı talep ve sorunların dillendirilmesinde bizlerden sıklıklatalepkâr olmaktalar.

Bizlerde bu sebep ve vesileyle haftalık basın açıklamamızda bu talepleri kamuoyu ve muhataplarıyla paylaşmak istedik.

Malumu üzere bölge son yıllarda çok aşırı ivme kazanan Eskişehir turizminin ana noktası durumunda.

Eskişehir Ukomedealınan karar ile bölgenin belirli saatlerde araç trafiğine kapatılması her iki tarafıyla tartışılmaya devam edilmektedir.

Bu aşamada önceki Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Prof. Dr. Yılmaz Büyükerşen’in açıkladığı. Tarihi bölgeyle ilgili iyileştirme ve düzenleme projesinin turizm hareketlenme takvimi dışında olan yaz döneminde hızla başlanıp, tamamlanmasını yeni Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Ayşe Ünlüce’den insanlarımız adına talep ediyoruz.

Turizm yoğunluğunun sonbahar ve ilkbahar ayları oluştuğundan, kış döneminde işlerin meteorolojik olarak zor olacağından bahisle durağan yaz döneminde bahse geçen proje çalışmasının başlaması elzemdir, bölge esnafları ve insanlarınca beklenmektedir.

Beraberinde bölgenin üst ve arka kısımlarınında uygulanacak proje kapsamına alınıp iyileştirme, düzenleme, yapım desteklemesiyle proje ve cazibe alanının genişletilmesi bölgenin hacim ile kapasitesini artıracaktır.

Değerli Basın Mensupları Tarihi Bölgeyi oluşturan 8 mahallede yaşayanlar için okul öncesi,ilkokul ve ortaokul eğitim yapısı olmadığından geçen hafta bahsetmiştik.

Zafer Partisi’nden Başkan Ünlüce’ye tebrik ziyareti Zafer Partisi’nden Başkan Ünlüce’ye tebrik ziyareti

Kapalı tutulan Turan İlkokulunun açılmasını talep etmiştik.

Bugün burada olmamız sebebiyle ve görmenizi isteyerek tekrar konuyu gündeme getiriyoruz.

Turan İlkokulu ve Yenilenmesi süren Malhatun İlkokulu bölgedeki çocuklarımızın eğitimine açılıp beklenen rahatlamanın sağlanması talebiyle, Buradan birkez daha konuyla ilgili Valimiz ve Milli Eğitim Müdürümüze çağrımızı yineliyoruz.

Eskişehir’imizin hava alma mevkiisi, maneviyat noktası camilerimiz, türbelerimiz, tarihi noktalarımız ve çeşmelerin bölgesi Eskişehir’in ruhunun aynası olan Odunpazarı Tarihi bölge verilen sözler ile şehir yönetenlerinin ilgi ve görgüsünü çok ciddiyetle beklemektedir.

Biz İYİ Parti Odunpazarı Teşkilatı olarak Odunpazarı tarihi bölgenin talep ve beklentilerinin takipçisi ve sözcüsü olacağımızı söyleyerek

Sizlerinde katılımınıza teşekkür ediyor, İyi çalışmalar diliyoruz.”

Editör: Mustafa YILDIRIM