Gündem

Tüm bel-Sen’de Seçim iptaline Tepki

20 Eylül’de yapılan Tüm Bel-Sen’in delege seçimlerinin iptal edilmesine tepki gösteren Şube Başkan adayı Gerçek Bilyaz İzgü ve Katılımcı Sendikal Dayanışma Grubu tarafından il binasında basın açıklaması düzenledi. 

Abone Ol


Tüm Bel-Sen il binasında gerçekleştirilen basın açıklamasında konuşan Katılımcı Sendikal Dayanışma Grubu Başkan adayı Gerçek Bilyaz İzgü, Tüm Bel- Sen Genel Merkezi tarafından iptal edilen seçimlere yönelik açıklamalarda bulundu. İzgü, “Eskişehir Şube Yönetim kurulu tarafından; iş yerlerinde askı listeleri aşılmış, oy kullanılacak listeler düzenlenmiş, seçim yerlerinin birleştirmelerini yapılmıştır. Üyelere seçim bölgelerinin yerleri mesaj yoluyla bildirmiştir. Bütün bu çalışmalar genel merkezin bilgisi ve önerisi dahilinde yapılmıştır. Çarşaf liste olarak seçime gidilmiş, üyelerimizin yüzde 90’dan fazla katılımıyla seçimler demokratik bir şekilde yapılmıştır.” dedi. 
Üyelerin iradesi hiçe sayıldı
Seçimler sırasında Genel Merkez Yöneticisi Neval Arda’nın gözlemci olarak katıldığını ifade eden İzgü, seçim öncesi ya da seçim sırasında ‘tüzüğe uymadığı yönünde’ herhangi bir itiraz olmadığını belirtti. İzgü, “Delege seçimi bitip sayımlar yapıldıktan sonra Katılımcı Sendikal Dayanışma Grubu’nu destekleyen üyelerimizin büyük çoğunluğunun delege seçildiği görülmüştür. Örneğin Eskişehir Büyükşehir Belediyemizde seçilecek 45 delegeden 44 tanesi bizi destekleyen üyelerimizden oluşmuştur. Seçim sonuçları belli olduktan 2 gün sonra itiraz olduğu gerekçesiyle delege seçimleri kesinleştirilmemiştir. İtiraz edenler ve itiraz dilekçeleri toplayanlar mevcut yönetim kurulu başkanı ve başkan adaylığını açıklayan kişilerdir. Delege seçimlerinden istedikleri sonucu alamayınca matbu hazırladıkları dilekçelerle seçimlerin iptalini istemişlerdir. Tüm Bel-Sen üyelerinin iradesi hiçe sayılmıştır. Delege seçilen ve oy kullanan üyelerimiz duruma tepki göstermektedir. Mağdur edilmiş, tüzük ve yönetmelik bahane edilerek seçimlerin iptali gerçekleşmiştir.” açıklamasında bulundu.
Delege seçimlerinin yeniden yapılacağının ilan edildiğini söyleyen İzgü, üyelerinden sendikaya sahip çıkmalarını, yaşatılan mağduriyete ve baskıya karşı birlikte olmaya davet etti.