Gündem

Türk milleti esaret altına alınmaz

YENİ SENDİKA Genel Başkan Yardımcısı Abdukbaki Tekin, 15 Temmuz "Demokrasi ve Milli Birlik Günü" dolayısıyla bir mesaj yayınladı.

Abone Ol

YENİ SENDİKA Genel Başkan Yardımcısı Abdukbaki Tekin, 15 Temmuz "Demokrasi ve Milli Birlik Günü" dolayısıyla bir mesaj yayınladı. Tekin, yaptığı açıklamada şunları söyledi:

"15 Temmuz bize göstermiştir ki, Türk milleti esaret altına alınmaz, demokrasiye ve özgürlüğe olan inancından asla taviz vermez. Bu ruh, 15 Temmuz'da olduğu gibi, bundan sonra da Türkiye Cumhuriyeti'ni her türlü tehdide karşı koruyacaktır. 15 Temmuz, vatanımızın bölünmez bütünlüğünün, milletimizin azim ve kararlılığının, milli birlik ve beraberliğinin bütün dünyaya bir kez daha gösterildiği tarihi bir gün, dünya toplumlarına ve devletlerine ders veren bir destandır.

Hain FETÖ/PDY terör örgütü tarafından 15 Temmuz 2016 gecesi düzenlenen hain darbe teşebbüsü, Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın çağrısı üzerine canlarını hiçe sayarak sokaklara ve caddelere akın eden Aziz Milletimizin kararlı duruşu ve demokrasiye sahip çıkma iradesi sayesinde bertaraf edilmiştir.

15 Temmuz, vatan sevgisi ve bağımsızlıkla kaynaşmış imanı için yaşayan bu şanlı millete vurulmak istenen esaret kelepçesinin bir kez daha paramparça edildiği tarihtir; şehit kanlarıyla İslam vatanı yapılmış bu coğrafyaların işgal edilemeyeceğinin tescili, hür yaşamış, hür yaşayacak Milletimizin zaferle sonuçlanmış yeni kurtuluş mücadelesidir. Bu kutlu mücadelede canlarını feda eden aziz şehitlerimiz ile kahraman gazilerimizin bizlere bıraktıkları en büyük miras ise, milletimizin zor zamanlarda kenetlenerek, bağımsızlığımızın ve milli birliğimizin teminatı olacağını tüm dünyaya bir kez daha göstermiş olmalarıdır. Bizler de bu mirasa en iyi şekilde sahip çıkabilmek için birlik ve beraberlik içerisinde hareket ederek, içerden ve dışardan istiklalimize kastedenlere fırsat vermemeliyiz.

Bu duygularla, 15 Temmuz gecesi bu hainlere canını ortaya koyarak gösterdikleri cesaret ve kahramanlıkla dur diyen vatandaşlarımızdan ve güvenlik güçlerimizden şehadet mertebesine erişen aziz şehitlerimizi rahmetle, kahraman gazilerimizi şükranla anıyor, Eskişehirli hemşehrilerime 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü vesilesiyle sevgi ve saygılarımı sunuyorum."

Tekin'in mesajı, 15 Temmuz'un önemini ve Türk milletinin bu tarihi günle ilgili gururunu ve birlik duygusunu vurgulamakta, aynı zamanda şehit ve gazilere olan minnet duygusunu ifade etmektedir.