Gündem

Ülkemize sahip çıkıyoruz!

Eskişehir Atatürkçü Düşünce Derneği, Ulus Anıtı’nda doğaya zarar verenlere karşı basın açıklaması düzenledi. Basın açıklamasına çevreci vatandaşların yanı sıra Eskişehir CHP Milletvekili Jale Nur Süllü de destek verdi.

Abone Ol

 Ülkemizde son dönemde hukuk dışı gerçekleştirilen doğa ve çevre katliamlarına dur demek için toplandıklarını söyleyen Eskişehir ADD Şube Başkanı Cihan Taşar; “Hemen yanımızda Alpu Ovasında, Beylikova’da, Kaymaz’da yapılmak istenenler ve yapılanlar ortada. Murat Dağında, Kaz Dağlarında, Sipil Dağlarında, Karadeniz’in derelerinde ve en son AKBELEN Ormanlarında Anayasal suç işlenerek doğa ve çevre katliamları gerçekleştirildi.Anayasanın 169.uncu maddesine göre “Ormanlara zarar verebilecek hiçbir faaliyet ve eyleme müsaade edilemez” diye belirtir.” şeklinde konuştu.

Doğaseverlere Terörist Muamelesi Yapılıyor

Akbelen’de yöre halkı ve doğaseverler kesilmekten kurtarmaya çalıştıkları ağaçlara sarılırken, devletin güvenlik görevlilerinin ormanları korumak isteyen bu insanlara “terörist” muamelesi yaptığını söyleyen Taşar; “Anayasal bir suç, ülkeyi ve ormanları korumakla görevli polis ve askerlerin koruması altında işleniyor. Rant elde etme çabasındaki şirketlerin doğayı katletmesine göz yumuluyor. Ülkemiz, dünyanın en güzel coğrafyasında yer altı ve yer üstü zenginlikleriyle eşsiz bir değerdedir. Bugün sadece yaşayanlar bu zenginliğin sahibi değildir, gelecek nesillerinde bu doğa da hakkı vardır. Ayrıca bu zenginlikler sadece insana değil, tüm canlılara aittir. Orman daha çok orada yaşayan kuşların, böceklerin ve tüm hayvanların hakkıdır.” dedi.

 Ülkemizdeki doğa ve çevre talanı ile soyulmasına, yok edilmesine asla göz yummayacaklarının altını çizen Taşar,rantçılardan hesap soracaklarını ve vatana sahip çıkmaya devam edeceklerini sözlerine ekledi.