Sektörün tüm paydaşlarını bir araya getiriyoruz Sektörün tüm paydaşlarını bir araya getiriyoruz

TMMOB Ziraat Mühendisleri Odası Eskişehir Şubesi, tarım sektöründe yaşanan sorunlara dikkat çekerek, son dönemde uygulanan politikaları sert bir dille eleştirdi. Şube Başkanı Selma Güder, yaptığı açıklamada Türkiye'nin tarımsal potansiyeline rağmen üretici çiftçilerin zor durumda bırakıldığını belirtti. Güder, özellikle son iki yıldır artan üretim maliyetleri ve ürün fiyatlarındaki baskının, çiftçilerin sektörden çekilmesine neden olduğunu vurguladı.

Güder, yakın zamanda Resmi Gazete'de yayımlanan mısır ithalatında gümrük vergilerinde yapılan indirimin tarım sektöründe adeta bir "deprem etkisi" yarattığını ifade ederek, "Tam da hasat döneminde alınan bu karar, çiftçimize büyük bir darbe vurmuştur. Bu durumun çiftçimize yaşatılmasının nedeni nedir?" diye sordu.

TMMOB Ziraat Mühendisleri Odası Eskişehir Şubesi, yetkililere seslenerek bu kararın bir an önce geri çekilmesi gerektiğini dile getirdi. Güder, tarımın bir ülkenin milli güvenlik meselesi olduğunu hatırlatarak, çiftçilerin emeğinin karşılığını almasının sağlanması gerektiğini belirtti. "Çiftçimizin emeğinin karşılığını alamaması, üretime ket vurulması, tarımımıza yapılacak en büyük kötülüktür" ifadelerini kullandı.