AK Parti İl Başkanı Gürhan Albayrak, Vadişehir'de basın açıklaması düzenleyerek 9 Eylül Pazartesi günü TOKİ 2. Etapların teslim edileceği müjdesini verdi. 

AK Parti İl Başkanı Gürhan Albayrak, Odunpazarı Vadişehir TOKİ 2. Etap'ta düzenlediği basın açıklamasında TOKİ'lerin tamamlandığını müjdesini verdi. Albayrak, "Hatırlarsınız, 27 Haziran 2024 tarihinde Vadişehir Mahallemizdeki TOKİ şantiyesini ziyaret etmiştik ve çalışmaları yerinde incelemiştik. Yetkili arkadaşlardan bilgi almış, nasipse yıl sonuna kadar depreme dayanıklı konutların anahtarlarını hemşehrilerimize vereceğiz demiştik. Şimdi sözümüzü tutmanın mutluluğu içerisindeyiz." dedi. Açıklamanın ardından Albayrak, basın mensuplarıyla basket sahası, park, spor alanını inceleyerek TOKİ 2. Etap'ta bulunan bir daireyi gezdi.

TOKİ 2. Etap konutlarının 9 Eylül Pazartesi günü teslim edileceğini söyleyen Albayrak, "Ek bir müjde daha verecek olursak, Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığımıza bağlı kuruluş TOKİ’nin 1 Nisan 2022 tarihinden önce ihaleleri yapılan Odunpazarı İlçesi 1’inci ve 2’inci etaplarında KDV bedeli yüzde 1 olarak belirlendi. Bu rakama göre vatandaşlarımız aylık 7-8 bin lira civarında taksit ödemesiyle ev sahibi olacaklar.Eskişehir'imize hayırlı olsun, hemşerilerimize hayırlı olsun. Tabii ki bir de özelliklerin altını çizmek gerekir ki, 25 yılda 24 tane daireyi dahi yapamayanlar, 60'a çıkartmaya çaba gösterenler buradaki gelsinler sanatı ve sanatkarlığın büyüklüğünü bir görmüş olsunlar." ifadelerini kullandı. 

 
Vatandaşlar için durmadan çalıştıklarını belirten Albayrak Sarıcakaya için de müjdeyi vererek 21 Eylül 2024 tarihinde TOKİ'nin yapmış olduğu 77 konutun anahtar tesliminin gerçekleşeceğini duyurdu.

Belediyeleri kentsel dönüşüm konusunda eleştiren Albayrak, "Reklam ve ikram belediyeciliği devam eden bir belediye anlayışı olduğu sürece bu şehire kentsel dönüşüm anlayışında hiçbir şey yapmayacaklarını artık biz adımız kadar eminiz. Tekçe bunların yapmış olduğu CHP'nin ve CHP zihniyetinin yapmış olduğu anlayış şu tekçe reklam yaparak ikram ederek bazı şeyleri ve de manipüle ederek de süreci yönetmeye çaba gösteriyorlar.buradan ben belediye başkanlarına seslenmek istiyorum. Gelsinler buradaki TOKİ konutlarını görsünler. Iş nasıl yapılır? Mazeret üretmeden sonuç nasıl alınır? Görmüş olsunlar." dedi.

CHP İl Başkanı Talat Yalaz'a seslenen Albayrak, "CHP 25 yılda Eskişehir'e kaç tane konut kazandırdı? Soru açık ve net. Bunu da inşallah kamuoyuyla paylaşır diye temenni ediyoruz. Seçim geçeli kaç gün olmasına rağmen ve ııı hak sahiplerine teslim edemediler. Yirmi dört tane daireyi daha bitiremediler. Ama ben diyorum sanatı ve sanatkarlığın büyüklüğünü görmek isteyenler özellikle buradan mevkidaşıma sesleniyorum. Gelsin bir konut nasıl yapılır? Bunun çevre düzenlemesi nasıl yapılır? Bunu görmesi babında kendisini Vadişehir mahallemizdeki TOKİ konutlarını ziyarete gelsin, geçsin. Ondan sonra buradaki görmüş olduğu muhteşemliği belediye başkanlarına anlatsın diye söylemek istiyorum." şeklinde konuştu. 

Hükumetin Eskişehir yatırımı 70 milyar oldu Hükumetin Eskişehir yatırımı 70 milyar oldu

Son olarak Gürhan Albayrak, Eskişehir'in 3 önemli konuyu gündemde tutmasına değindi. Bu konuların başında kentsel dönüşüm olduğunu vurgulayan Albayrak, "Bir deprem olduğu zaman hiç kimseyi ayırt etmeyecek. Herkes Allah muhafaza enkazın altında kalacak. Onun için yirmi beş yıldan beri bir çivi dahi takmayanlar bugün dört yüz elli beş yüz milyon medyaya, tanıtıma, basına harcadığı parayı, reklama harcadığı parayı kalkıp beş yıllık zaman diliminde kentsel dönüşümü harcamayanlar Allah muhafaza bir şey olduğu zaman da bunun vicdan azabını çekecekler mi? Çekmeyecekler." dedi.


Diğer önemli konuların ise su sorunu ve trafik olduğunu söyleyen Albayrak, özellikle suyla, kuraklıkla ilgili şehirde 25 yıldır hiçbir çalışma yapılmadığına değindi. Albayrak, "Üçüncü konuda gerçekten trafikle alakalı önemli noktalarda bulvarlar açılmalı, köplü kavşaklar yapılmalı. Eskişehir çünkü büyüyor, sanayisi büyüyor, üniversiteleri büyüyor, ticaret hacmi büyüyor. Onun için de araç sayımız çoğalıyor ve çoğaldığından dolayı da bu konuda belediyelere üç önemli konuyla gündeme gündemde tutmaları gereken konular var diyoruz." diyerek belediyelere seslendi. 

Albayrak sözlerine şu şekilde devam etti; "Merkezden ibaret değildir Eskişehir. Merkezde üç tane heykel yapmak değildir Eskişehir'e hizmet. Kalkıp merkezde bazı caddeleri boyamak değildir Eskişehir'e hizmet. Onun için de belediye başkanlarımıza buradan sesleniyoruz. Gelin devletimizin Çevre ve Şehircilik Bakanlığımızın yapmış olduğu projeleri gelsinler burada görsünler. Kentsel dönüşüm toplu konut nasıl yapılır öğrensinler. Soracakları bir konu varsa biz tekrardan söyleyelim. Bakın geçen hafta malumunuz Eskişehir'de hayvan barınaklarıyla alakalı bir konuyu ben gündeme getirdim. Niye gündeme getirdim? Yirmi beş yıldan beri hayvan barınağı olmayan bir şehiriz biz. mezbahanesi olmayan bir şehiriz biz. Onları da özellikle gündemde tutuyoruz çünkü şehrin buna ihtiyacı var diyoruz. Onun için buradan belediye başkanlarımıza, CHP milletvekillerine ve özellikle Utku Bey'e gelip burada gezmesini görmesini istiyoruz."