Gündem

Veli Yeterliliklerinin Arttırılması Atölyesi

Abone Ol

 Eskişehir il Milli Eğitim Müdürlüğü'nün Ulusal Ajans ile yürüttüğü Akreditasyon sürecinde   "Veli Yeterliliklerinin Arttırılması Atölyesi" kapsamında Proje yürütücüleri olan Cengiz Topel İlkokulu'ndan Volkan Kaplaner, Yıldırım Beyazıt İlkokulu'ndan  Esra Ermiş Kaygusuz, Oklubalı Sabri Kahveci İlkokulu'ndan Nurcan Özdemir, Halil Yasin İlkokulu'ndan Aygül Demir, 24 Kasım İlkokulu'ndan Hatice Önsüz ve Milli İrade İlkokulu'ndan İlyas Ersöz Fransa'nın Strazburg kentinde çalışmalarını tamamlayarak yurda döndüler. Proje kapsamında okul- veli işbirliğinin arttırılması, velilerin eğitim sistemi ve değişen öğretim faaliyetlerine entegrasyonu yönünden Türkiye ile Fransa arasındaki uygulamalar değerlendirildi. Pek çok Fransız okulu ve Fransa'da hizmet veren Türk okulları ziyaret edilerek her iki ülkenin deneyimleri karşılaştırıldı.

Strazburg'taki etkinlikler sırasında Eskişehirli öğretmen grubu Türkiye'nin Strazburg  Başkonsolosu Bekir Sarp Erzi tarafından kabul edildi. Projenin gerekliliği ve sağlayacağı faydalar hakkında bilgilendirmeler yapıldı.

Proje yürütücüsü öğretmenler tarafından bundan sonraki süreçte, şehrimizdeki okul ve öğretmenlere  Fransız Eğitim sistemi ve Velilerin eğitim sistemindeki rolleri konusunda yaygınlaştırma faaliyetleri yapılacak.