Bildiğimiz gibi yağ enjeksiyonu kadınlar tarafından oldukça sık kullanılan bir işlemdir. Genellikle yüze yağ enjeksiyonu olarak kullanılan bu işlem, dudak, çene ve bunun gibi yerlerin daha dolgun görünmesi için kullanılmaktadır. Bunun yanı sıra göğüs ve basen gibi yerlerde de bu işlem kullanılmaktadır.

Yağ Enjeksiyonu Nedir? Nasıl Yapılır?

Bu işlem ile vücudun belirli bölgelerinden alınan yağ hücreleri, başka bir bölgeye enjekte edilmektedir. Çoğunlukla yüze yağ enjeksiyonu olarak kullanılan bu tedavi yöntemi ile yüz bölgesinde bulunan organlar daha dolgun daha gergin bir hale getirilmektedir. Yağ enjeksiyonu bir iğne ile kısa süre içerisinde yapılmaktadır.

Yağ Enjeksiyonu Neden Yapılır?

Bu işlem çoğunlukla yüz bölgesine uygulanmaktadır ve yanak, çene çizgisi, dudak ve elmacık kemiği gibi bölgelerin daha dolgun görünmesi sağlanmaktadır. Bu bölgelerin dolgun görünmesi için yüze yağ enjeksiyonu oldukça sık kullanılan bir işlemdir. Ayrıca kalça ve göğüs gibi bölgelerde de hacmin artması için yağ enjeksiyonu yapılmaktadır.

Yağ Enjeksiyonu İçin Alınacak Yağlar Hangi Bölgelerden Alınabilir?

Yağ enjeksiyonu için vücudun yağ birikimi fazla olan bölgelerinden yağ alınmaktadır. Yağ birikiminin fazla olduğu bölgelerdeki yağlar, yüze yağ enjeksiyonu için oldukça idealdir. Bu bölgeler ise karın, uyluk bölgesi, kalça, üst bacak ve bel çevresidir. Bu bölgeler yağ alımı için oldukça müsaittir.

Bişektomi (Yanak Estetiği) Nedir? Nasıl Uygulanır?

Bişektomi ile kişilerin daha iyi bir yüz orantısına ve daha belirgin yüz hatlarına sahip olmasına sağlanmaktadır. İlk olarak bişektomi için kişilerin yanak içlerine ufak bir kesi açılır. Bu kesikte fazlalık olarak belirlenen yağlar alınır. Aynı işlem diğer yanağa da uygulanır. Bu şekilde işlem sona erer.

Hindistan Cevizi Yağı Nerelerde Kullanılır_ Faydaları ve İpuçları Hindistan Cevizi Yağı Nerelerde Kullanılır_ Faydaları ve İpuçları

Bişektomi (yanak ve yüz inceltme) Kimler İçin Uygundur?

Bişektomi işlemini her cinsiyetten kişiler yaptırabilir. Ancak kişilerin 25 yaşından büyük olması gerekmektedir. Çünkü bişektomi için yüz gelişiminin tamamlanmış olması gerekir. Yüz gelişimi 25 yaşına kadar devam etmektedir. Bu nedenle genel olarak 25 yaş altı kişilere bu işlem uygulanmamaktadır.

Bişektomi Ameliyatı Sonrası İyileşme Süreci Nasıldır?

Bişektomi sonrasında iyileşme süreciniz için doktorunuz size dikkatli olmanız gereken durumları belirtecektir. İşlem sonrasında kısa bir dinlenme yaparak hastaneden taburcu olabilirsiniz. Doktorunuz bişektomi ameliyatı yerlerinizin mikrop kapmaması için sizlere ilaç verecektir ve ağız bakımı için bazı önerilerde bulunacaktır. Tüm bunlara dikkat ederek sorunsuz bir iyileşme süreci geçirebilirsiniz.

Lip lift (DudakKaldırma) Ameliyatı Nedir? Nasıl Yapılır?

Halk arasında dudak kaldırma işlemi olarak da bilinen lip lift, burun ile üst dudak arasındaki mesafenin kısaltılması için kullanılmaktadır. Bu bölge lip lift işlemi ile kısaltılmaktadır. Yüze uygun olacak şekilde kısaltılmaktadır ve bu şekilde daha genç bir görünüm elde edilmektedir.

Kimler Lip Lift İçin Uygun Adaylar?

Lip lift genel olarak filtrum uzunluğu 15 mm’den fazla olan kişiler için uygun bir işlemdir. Bu uzunluk lip lift için oldukça idealdir. Kişinin yüzüne uygun olması için belirli bir ölçü ile işlem gerçekleşmektedir. Ölçüler kişiden kişiye göre değişiklik göstermektedir.

Lip Lift Ameliyatı Yöntemleri Nelerdir?

Lip lift genellikle tek bir teknik ile yapılmaktadır. İlk olarak hastalara genel ya da lokal anestezi uygulanır. Ardından lip lift için kısaltılması gereken uzunluk belirlenir ve işlem başlar. Kısa bir süre içerisinde işlem gerçekleşir ve kişilerin yüzü daha orantılı bir görünüşe sahip olur. Bu sayede daha kısa bir üst dudak bölgesi elde edilir.