Eskişehir’de Gaziler Günü Anma Töreni gerçekleştirildi Eskişehir’de Gaziler Günü Anma Töreni gerçekleştirildi


Odunpazarı Belediye’sinin Karabayır mevkiinde hazine arazilerine yapılan 3 kaçak yapıyı tespit ederek belediye ekiplerince mühürlenmesine ilişkin değerlendirme yapan CHP İl Başkanı Talat Yalaz, “Konunun muhatabı Eskişehir Çevre, Şehircilik İl Müdürü Hikmet Çelik’i görevini yapmaya, yapmayacaksa da açıkça istifaya davet ediyoruz.” dedi. 
“Devlet bürokratı değil, siyasi parti üyesi”
Odunpazarı Belediye’sinin Karabayır mevkiinde hazine arazilerine yapılan 3 kaçak yapıyı tespit ederek belediye ekiplerince mühürlenmesine ilişkin konuşan CHP İl Başkanı Talat Yalaz, “Burada muhatap Eskişehir Çevre, Şehircilik İl Müdürü Hikmet Çelik. Müdür hikmet çelik beyefendiden bir önceki süreçten ve daha önceki söylemlerinden de gördüğümüz kadarıyla bir devlet bürokratı şeklinde değil, iktidara mensup bir siyasi parti üyesi gibi hareket ediyor. Kendisini görevini yapmaya davet ediyoruz, eğer görevini yapmayacaksa da kendisini açıkça istifaya davet ediyoruz. Devlet bürokratlığı bir ağırlık gerektirir. AKP’nin iktidar olduğu süre boyunca maalesef devlet bürokrasini unuttuk ama biz yine de bunu savunuyoruz. Kendisi politika yapacaksa bunun yolu istifa edip politikada karşımıza çıkmasıdır.” şeklinde konuştu. 
“AKP döneminde hasıl olmuş karmaşa”
Bir avukat olarak hazine arazilerine kaçak yapıların yapılmış olmasını değerlendiren CHP İl Başkanı Talat Yalaz, “Bu konuda AKP döneminde hasıl olmuş bir karmaşa var. Ruhsat vs. işlemleri belediyede olması gerekirken Çevre ve Şehircilik Bakanlığına bağlı Çevre, Şehircilik İl Müdürlükleri bu konuyu suistimal etmektedirler. Kendileri gerek tarım arazilerinde olsun gerek belediyecilik mevzuatı veya şehir menfaati açısından ruhsat vermeyecekleri yerlerde olsun Çevre Şehircilik İl Müdürlüklerine ya da bakanlıklara giderek bir şekilde durumu çözüyorlar.” ifadelerini kullandı. 
“Suistimale açık bir konu”
Yalaz konuşmasına şu şekilde devam etti; “Sadece kaçak yapı değil, ruhsat verilmemesi gereken yerlere ruhsat verilmesi ile ilgili de bir sıkıntı mevcut tüm Türkiye’de. Bu anlamda belediyelerimizin münhasır yetkisinde olması gereken bir alana hükümetin bu şekilde müdahale etmesi ve sıkıntılar doğuracak uygulamalar içinde olunması son derece düşündürücü ve üzücü. Suistimale açık bir konu ve politik refleksi olan Hikmet Çelik gibi İl Müdürleri tarafından da ayrıca suistimal edilmelidir.”