Gündem

YENİ SENDİKA Genel Başkanı Metin Memiş Eskişehir’de

YENİ SENDİKA Genel Başkanı Metin Memiş ve Genel Başkan Vekili Fatih Seyran, bir dizi ziyarette bulunmak için Eskişehir’e geldi

Abone Ol

. Eskişehir İl Temsilcisi Abdulbaki Tekin ve yönetimi tarafından karşılanan Metin Memiş, beraberindeki heyetle birllite öncelikle Eskişehir Yunus Emre Devlet Hastanesi Başhekimi Uzm. Dr. Gamze Akın Mumcu’yu ziyaret etti. Ardından Eskişehir Ağız ve Diş Hastanesi Başhekimi Dr. Dt. Kadir Göreli’ye de misafir olan heyete ünlü sanatçı Mithat Körler de eşlik etti. Son olarak Eskişehir İl Sağlık Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Yaşar Bildirici’ye hayırlı olsun ziyareti gerçekleştiren YENİ SENDİKA Genel Başkanı Metin Memiş, ziyaretlerin ardından YENİ SENDİKA Eskişehir İl Yönetimi ile biraraya geldi.

Yapılan istişare toplantısında sendikal çalışmalara yönelik değerlendirmelerde bulunan Memiş, “Biliyorsunuz Türkiye’de yüzde iki barajı olarak bilinen hukuksuz bir uygulama söz konusu. Halen bu garabet durum devam ediyor. Bu konu şu anda Anayasa Mahkemesi’nde ve karar aşamasında inşallah. Geçen hafta Anayasa Mahkemesi yetkili konfederasyonun yetkili sendikalarından birinin başvurusu ile dekanlara ve daire başkanlarına üyeliğin önünü açtı. Gerekçeli karardaki ifadeler çok önemli. Deniliyorki; çalışma hayatının önemli bir parçasını oluşturan kamu görevlilerinin de sendikal hak ve özgürlüklere tam olarak sahip olması gerekmektedir. Bu durumun tam olarak gelişmediği toplumlar demokratik nitelik açısından eksiklikler taşır. Ayrıca demokratik bir devlet yapısı içinde tüm kamu görevlilerinin mesleki, ekonomik ve sosyal menfaatlerine dair sorunlarını ve bunlara ilişkin taleplerini örgütlü bir şekilde ifade etmelerini sağlamaya yönelik düzenlemeler yapmak devletin yükümlülükleri arasındadır. Bakınız, bu karardaki aynı gerekçeler ve yine Anayasa’nın 13. ve 51. maddeleri yüzde iki barajı için de geçerlidir. Anayasa Mahkemesi’nin aynen bu karardaki hakkaniyeti gibi, bizim lehimize de bir karar vererek yüzde iki barajını iptal edeceğine ve kendisi ile çelşmeyeceğine inancımız tamdır” ifadelerini kullandı.