SERÇENİN GÖZYAŞI

20 EKİM’DE VİZYONA GİRİYOR

Bugüne kadar kadına şiddet konusuna dikkat çeken en büyük prodüksiyon olan "Serçenin Gözyaşı" filmi, tüm Türkiye'de 20 Ekim’de (yarın) gösterime giriyor. İstanbul Kanyon'da 17 Ekim'de yapılan muhteşem bir galayla tanıtılan film, izleyen konuklardan tam not aldı. Özellikle finali ayakta dakikalarca alkışlanan yapımın izleyicileri arasında, 3 Mart 2009 yılında korkunç bir şekilde öldürülen Münevver Karabulut'un babası Süreyya Karabulut da vardı. Final sahnesinde, yitirdiği kızının fotoğrafını sinema perdesinde görünce gözyaşlarını tutamayan acılı baba, "Bu film tüm Türkiye'ye örnek olsun" dedi. 

Güher Ve Süher Pekinel’den  Unutulmaz Konser Güher Ve Süher Pekinel’den Unutulmaz Konser

FİLMİN İLK GALASI KADIN MAHKUMLAR İÇİNDİ!

Ezilen, şiddete uğrayan, taciz edilen, öldürülen, ön yargılar nedeniyle toplum dışına itilen kadınların aslında isteyince neler başarabileceğini çarpıcı bir sinema diliyle beyazperdeye yansıtan film, gala ve vizyon tarihinden önce ilk kez Bakırköy Kadın Kapalı Ceza İnfaz Kurumu'ndaki mahkumlara izletilmişti. Yönetmen Aysun Akyüz Mehdiabbas, oyuncular Sedef Şahin, Arzu Cabar, Gülsüm Sayar ve filmde konuk oyuncu olan gazeteci Özlem Gürses'in katıldığı bu anlamlı etkinlikte, duygu seli yaşanmıştı.

"Serçenin Gözyaşı", aynı zamanda öldürülen kadınlara saygı duruşu niteliği taşıyor. 

SİNEMADA KADINLARDAN GÜÇBİRLİĞİ

Yapımcılığını Çağla Başak Çobanoğlu, yönetmenliğini Aysun Akyüz Mehdiabbas’ın üstlendiği filmin senaryosunu ‘Altın Kalem’ ödüllü yazar Şengül Boybaş yazdı.

Çanakkale ve İstanbul’da muhteşem mekanlarda çekilen filmin müzikleri de sanat dünyasının yakından tanıdığı bir isme, Zeynep Alasya’ya emanet…  Filmin sinemaseverlere bir de sürprizi var. Yapımda sanatçı Ahmet Kaya’nın dillerden düşmeyen “Nereden Bileceksiniz” adlı eseri de yer alıyor.

Fragmanı yayınlanır yayınlanmaz sosyal medyada tıklanma rekorları kıran yapım, usta oyuncu kadrosu ve müziğiyle izleyicileri derinden sarsacak. Gerçek yaşamdan alınan hikayeyi gazeteci Ali Eyüboğlu kaleme aldı.  

Ezgi Şenler, Uğur Güneş, Yeşim Salkım, Soydan Soydaş, Tamer Karadağlı, Arzu Cabar, Evren Erler, Sedef Şahin, Kubilay Penbeklioğlu, Bilge Şen, Yağızkan Dikmen, Ahmet Sarsılmaz, Özgür Çağlayan İncesu'nun oynadığı yapımda ünlü sanatçı Yeşim Salkım avukat rolünü canlandırıyor. Filme, Devlet Tiyatroları Genel Müdürü Tamer Karadağlı hakim rolüyle, usta gazeteci, televizyoncu Özlem Gürses de sunucu olarak konuk oluyor. 

Kadına yönelik şiddete karşı farkındalık oluşturmayı hedefleyen "Serçenin Gözyaşı"nın hikâyesi 70’li yıllarda başlıyor ve o yıllardan günümüze Türkiye’nin bir panoramasını sunuyor. 

“SERÇENİN GÖZYAŞI” KÜNYE

 

Yapımcı: Reborn TV/Çağla Başak Çobanoğlu

Yönetmen: Aysun Akyüz Mehdiabbas

Hikaye: Ali Eyüboğlu

Senaryo: Şengül Boybaş

Müzikler: Zeynep Alasya

Vizyon Tarihi: 20 Ekim 2023

OYUNCULAR:

Ezgi Şenler (Nilüfer), Uğur Güneş (Gazi),Yeşim Salkım (Ayten), Soydan Soydaş (Geco), Tamer Karadağlı (Hakim), Özlem Gürses (Sunucu), Arzu Cabar (Sultan), Sedef Şahin (Emine), Evren Erler (Şevki), Kubilay Penbeklioğlu (Muhtar Hilmi), Bilge Şen Ündüz (Fatma Ana), Yağızkan Dikmen (Hakan), Ahmet Sarsılmaz (Sabahattin), Özgür Çağlayan İncesu (Deli Selim), Burcu Yüce (Hatice), Nilay Çömlekçi (Meryem), Gülsüm Sayar (Vildan), İbrahim Çavdar (Osman), Gökberk Bayındır (Kadir), Fatih Altınışık (Ekrem), Yağmur Ceren Bulman (Gülsüm), Burcu Baki (Ayşe), Sefa Demir (Halil), Mehmet Güler (Hamdi), Ergin Deveci (Hüso), Sefa Şenel (İso), Erberk Sezer (Ali), Erol Sertel (Mesut), Şükrü Çetin (Burhan), Muharrem Fındıcak (Yakup), İsa-Musa Kadan (Galip/Talip) ikiz kardeşler, Neslihan Rayman (Tavukçu Hayriye).

FİLMİN KONUSU:

“Kocası Mesut tarafından dövülen ve her türlü şiddete uğrayan Emine’nin hayatı bir gece yarısı yaşadığı korkunç bir olayla altüst olur. Kocasının şiddetine karşı koymaya çalışırken onu yaralayan Emine’nin avukatlığını mağdur kadınların davalarıyla ilgilenen ve bu konuda yaptığı başarılı projelerle tanınan avukat Ayten Çetiner üstlenir. Büyük bir tesadüf eseri Emine, Ayten'in annesi ile aynı köydendir... Aradan uzun yıllar geçmesine rağmen bu köyde yaşananlar, ‘geçmişin geleceğin aynası’ olduğu tezini güçlendirmektedir…”