AK Parti Eskişehir İl Başkanı Gürhan Albayrak, Eskişehir Büyükşehir Belediyesi’nin 56 yıllık binayı kız öğrencilere misafirhane olarak açmasına tepki gösterdi.

Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Ayşe Ünlüce’ye sorular yönelterek, kız öğrencilere layık görülen binanın 1968 yılında yapıldığını hatırlatan Albayrak, açıklamasında şu ifadeleri kullandı:

“Yine bir popülizm vakasıyla karşı karşıyayız…

Eskişehir Büyükşehir Belediyesi’nin günlerce reklamını yaptığı, yapılan algıya baktığınızda sanki yüzlerce öğrencimizin barınacağı algısı verilen lakin gerçekte yaklaşık 30 kişilik Bademlik Kız Öğrenci Misafirhanesi’nin önündeyiz. 

Eskişehir gibi öğrenci kenti bir yerde gençlerimize reva görülen yer 1968 yılında yani eski deprem yönetmeliğine göre yapılmış olan bu bina mıdır, gençlere verilen değer bu mudur?

56 yaşında ve imar planında halihazırda su deposu olarak görülen bu binayı kız evlatlarımıza reva görenler acaba kendi çocuklarının burada kalmasını isterler mi?

Eğitimin bedeli de yine vatandaşın sırtında Eğitimin bedeli de yine vatandaşın sırtında

8 milyar 860 milyon TL bütçesi olan Büyükşehir Belediyesi, yapMIŞ olmak için yapma zihniyetinden ne zaman vazgeçecek?

Eskişehir’imizde hükümetimiz, devlet kurumlarıyla sürekli kavga eden bu zihniyete rağmen yıllardır üzerine düşeni yaptı ve yapmaya da devam ediyor. Eskişehir’de KYK Kapasitesi 20 bin civarına çıkmış durumda ve geçtiğimiz yıl tek bir öğrenci evladımız dahi açıkta kalmadı çok şükür. Algıdan değil gerçeklerden bahsediyorum. 

Ayrıca iş bilmezlere şunu da hatırlatalım, burada kanunsuzluk da var. Burası 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Planında Belediye Hizmet Alanı (Su deposu) isabet etmektedir. Kanunlara göre buranın misafirhane yapılabilmesi için plan değişikliği yapılması gerekiyor. Bu bile yapılmamış. Aksini iddia eden buyursun. Şunu tekrar söyleyelim, öğrencilerimize layık görülen bu yer içimize sinmiyor.”