Gündem

Zalime merhamet, mazlumun ruhuna şiddet, bedenine ise eziyettir 

Abone Ol

Yenilikçi Sağlık Ve Sosyal Hizmet Çalışanları Sendikası  (YENİ SENDİKA)  Eskişehir İl Temsilcisi Abdulbaki Tekin ,İsrail’in Gazze’ye yönelik saldırısını şiddetle ve nefretle kınadığını söyledi.

Tekin, “Kadim şehir, ezeli ve ebedi başkentimiz Kudüs için, ilk kıblemiz, isramız ve miracımız Mescid-i Aksa için, Filistinli, Gazzeli kahramanlar için, izzetimiz ve onurumuz için buradayız. Bugün Filistin'de can pazarı kurulmuş. Gazze'de çocuklar, kadınlar, yaşlılar ölüyor. Gazze'de bütün  insanlık ölüyor. Onun için sözün bittiği yerdeyiz. Onun için dünyanın iyi insanlarına çağrıda bulunuyoruz. Bu zulüm bütün dünyayı saracak. Bu zulmün karşısındayız. Mescid-i Aksa elbet bir gün özgürlüğüne kavuşacak. İkiyüzlülüklerin zulmü azdırdığı zamandayız. Soykırımcı Siyonistler Filistin'de katliam yaparken, Susanların kıyameti zorladığı zamandayız. Evet, bugün Filistin'de mazlumların kanı üzerine kurulmuş bir rejim var.  O şebekeye kimileri devlet diyor.  Hayır, İsrail bir devlet değildir.  İsrail, emperyalizm tarafından kurulmuş ve desteklenen bir terör örgütüdür.  İsrail, bütün dünyaya kötülük yayan, soykırımcı bir organizasyondur.  İşte... Bu rejime karşı direnen bir avuç insan,  Bugün, bütün dünyanın onurunu tutmaya çalışan o halk katlediliyor.  İnsanlık nerede? Onur nerede? Bugün Filistin'de can pazarı kurulmuş...

Yoksulluk ve yoksunlukla boğuşmaya mahkûm edilen, kadın-çocuk demeden acımasızca katledilen Filistinlilerin 16 yıldır tecrit altında tutulduğu söyleyen Tekin, söz konusu Müslümanlar olduğunda sessizliğe bürünen uluslararası toplumu Siyonist rejimin saldırılarını durdurmak için harekete geçmeye çağırdı.

Tekin, Gazze'de çocuklar ölüyor!  Gazze'de kadınlar ölüyor!  Gazze'de ihtiyarlar ölüyor!  Gazze'de insanlık ölüyor!  Kan üzerine yükselmiş Batı Medeniyeti katille aynı safta... Ey insanlık neredesin? Biz biliyoruz, Filistin'de kardeşlerimiz onurlarıyla şehit oluyor.  Dünyanın kötülüğü ise geride kalanların yakasına yapışıyor.  Şu vahşetin ortasında kan ve irinden beslenen siyonistlerin söylediklerine bakın, nasıl bir kötülükle karşı karşıya olduğumuzu daha iyi anlarsınız... İsrail savunma bakanı çıkıyor, Filistinliler hakkında, 'onlar insan değil, hayvanlarla savaşıyoruz' diyor. Kötülüğün görüntüsü  Netanyahu 'Gazze'yi dümdüz edeceğiz' diyor.  Filistin halkının acısını kurşun yarası gibi yüreğinde taşıyan, vicdan sahibi asil insanlar burada. İşte bu meydanda, hep bir ağızdan ‘Filistin’e Destek, Siyonizme Lanet’ diyoruz.

Tekin,  Bu zulmün sona ermesi için BM kararlarına uyulmasından ve iki devletli bir çözümden başka yol yoktur. Bizler tarafları itidalli olmaya, yıkıp, yok etmek yerine barışı, sivil halkı korumaya ve Ortadoğu'yu yeniden dinlerin, insanların barış ve huzur içinde yaşadığı bir coğrafya haline getirmeye davet ediyoruz. Uluslararası toplumu BM çatısı altında köklü bir çözüm üretmeye çağırıyoruz.”