Eskişehir Büyükşehir Belediyesi İklim Değişikliği ve Sıfır Atık Dairesi Başkanlığı tarafından, personele yönelik “Su Verimliliği Eğitimi” düzenlendi.

Her bireyin, günlük yaşamında suyu bilinçli bir şekilde tüketmesi, su kaynaklarının korunması ve gelecek nesillere sağlıklı bir çevre bırakılması amacıyla Eskişehir Büyükşehir Belediyesi’nin eğitim faaliyetleri devam ediyor.

ETİ yönetiminin onayı var mı? ETİ yönetiminin onayı var mı?

  Bu kapsamda Büyükşehir Belediyesi Taşbaşı Kültür Merkezi Kırmızı Salonda, su verimliliği sorumlu personeline Eskişehir Büyükşehir Belediyesi İklim Değişikliği ve Sıfır Atık Dairesi Başkanlığı tarafından “Su Verimliliği Eğitimi” gerçekleştirildi.

Eğitimde; suyun bilinçli kullanımının önemi, su israfını azaltmak için alınabilecek önlemler, suyun geri dönüşümü ve yağmurlama sistemlerinin kullanımı gibi yenilikçi yöntemler ile su ayak izimizi nasıl hesaplarız ve nasıl düşürebiliriz konularından bahsedildi.

Eğitimde ayrıca Tarım ve Orman Bakanlığı Su Yönetimi Genel Müdürlüğü’nün başlatmış ve yürütmekte olduğu "Su Verimliliği Seferberliği" kapsamında kamu binalarında su verimliliği sistemlerinin kurulması, binalarda su verimliliğine yönelik tedbirlerin uygulanması ve sonuçlarının raporlanması sürecinin yönetimi ile ilgili sorumlu personel ile bilgi paylaşımı yapıldı.

Editör: Mustafa YILDIRIM