Yunus Emre Devlet Hastanesi Göz Bankası Sorumlu Hekimi Uzm. Dr. Burak Özkan, kornea nakli ile ilgili yaptığı açıklamada şu bilgilere yer verdi;
“Göz bankamız 2007 yılında kurulmuştur. Bankamız aktif olarak çalışmakta olup günümüze kadar birçok hastaya kornea nakli yapılmıştır. Kornea; göz küresinin en ön kısmında yer alan, kubbe şeklinde, saatinin ön yüzeydeki camı gibi düşünebileceğimiz saydam dokudur. Kornea tarafından kırılan ışık, göz bebeğinden gözün iç kısmına, oradan da beyine iletilerek görme sağlanır. Net görüntünün oluşabilmesi için sağlıklı ve saydam bir korneaya ihtiyaç vardır. Kornea nakli korneanın saydamlığını yitirdiği durumlarda yapılır. Dolayısıyla görmenin az olduğu tüm hastalara uygulanamaz. Halk arasında göz nakli olarak tabir edilse de nakil edilen doku sadece korneadır. Vericiden temin edilen sağlıklı kornea dokusu hastalara nakil edilmektedir. Kornea naklinde kornea dokusunun tamamı veya çeşitli katmanları nakledilebilir. Göz polikliniğimize başvuran ve kornea nakli ihtiyacı olan hastalarımızı belirlemekteyiz. Bu hastalar Sağlık Bakanlığı’nın ülke genelinde oluşturduğu organ nakil bekleme listelerine bankamız tarafından eklenmektedir. Uygun kornea bulunduğunda hastalar nakil işlemleri için hastaneye çağrılmaktadır. Kornea nakil için diğer organ nakillerinde gerekli olan doku uygunluğu aranmamaktadır. Nakil işlemi sonrası hastalar birkaç gün içerisinde taburcu edilmektedir” şeklinde konuştu.
143 hasta kornea nakli ile sağlığına kavuştu
Eskişehir Yunus Emre Devlet Hastanesi’nde yaklaşık 16 yıldır yapılmakta olan ‘Kornea nakil’ operasyonları sayesinde 143 hasta ameliyatla sağlığına kavuştu.
Yorumlar
Trend Haberler
Eskişehir'i gururlandıran marka dünyada zirvede
Eskişehir Büyükşehir Belediyesi’nde Görev Değişiklikleri
Mehmet Ali Hünerlier’e Türasaş’tan önemli görev
Eskişehir'de taciz iddiasına esnaf müdahalesi
Sırma ailesinden başkan Ataç’a teşekkür ziyareti
Gürhan Albayrak Eskişehir için yeni müjdeyi açıkladı