Otomobil ikiye bölündü: 1 ölü, 3 yaralı
17.12.2023
Eskişehir’de sürücüsünün direksiyon hâkimiyetini kaybettiği araç, tramvay yolundaki direğe çarpıp ikiye bölünürken, olayda sürücü hayatını kaybetti, 1’i ağır 3 kişi de yaralandı.
Kaza, Odunpazarı ilçesi 71 Evler Mahallesi Yaşar Kemal Caddesi’nde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre Battal Berke Zegrek idarisinde olan ve içeresinde 3 yolcu bulunan 26 AFV 558 plakalı sedan otomobil, cadde üzerinde seyir halindeyken yağış sonrası kayganlaşan yolda sürücüsünün direksiyon hakimiyetini kaybetmesi sonucu savrulmaya başladı. Savrulan araç, banketi aşarak tramvay yoluna geçip katener direğine çarptı. Çarpmanın etkisiyle otomobil ikiye bölündü.   Kazada araç sürücü Battal Berke Zegrek ağır yaralı olarak kaldırıldığı, Eskişehir Şehir Hastanesi’nde hayatını kaybetti. Araçta yolcu olarak bulunanlardan; Cihat Zegrek ağır yaralı olarak Eskişehir Şehir Hastanesi’ne, genel durumu iyi olan yaralılar Kadir Eren Yaşar ve Nurhan Sena Gümüş ise Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’ne sevk edildi.  

otomobil-ikiye-bolundu-1-olu-3-yarali
%%%
Çıkan yangında hayatını kaybetti
Evde çıkan yangında 61 yaşındaki kısmi felç hastası adam hayatını kaybetti
16.12.2023
  Eskişehir’de bir evde çıkan yangında korbonmonoksit gazından zehirlendiği belirlenen 61 yaşındaki kısmi felç hastası Servet Erpek, hayatını kaybetti.
Olay, dün sabah saatlerinde Uluönder Mahallesi Sivas Kongresi Bulvarı üzerinde bulunan bir apartmanın dairesinde meydana geldi. Edinilen bilgilere göre, evin yatak odasında çıkan yangında, evde tek başına yaşayan kısmi felçli 61 yaşındaki Servet Erpek, içerde mahsur kaldı. İhbar üzerine olay yerine polis, sağlık ve itfaiye ekipleri geldi. Ekipler tarafından başlatılan çalışmalar sonucu yangın kontrol altına alınırken, 61 yaşındaki Servet Erpek’in, hayatını kaybettiği tespit edildi.

cikan-yanginda-hayatini-kaybetti
 
%%%
Trafik kazası 2 ölü, 2 yaralı
04.12.2023
Kırka Karaören mevkiinde meydana gelen kazada 2 ölü, 2 yaralı
Eskişehir-Afyonkarahisar karayolunda tır ile kamyonetin kafa kafaya çarpıştığı kazada 2 kişi hayatını kaybetti.
Kaza, Eskişehir-Afyonkarahisar yolunun 75’inci kilometresinde meydana geldi. Edinilen bilgilere göre, Afyonkarahisar yönüne seyir eden Murat Parla (38) idaresindeki 03 AEJ 994 plakalı kamyonet ile Eskişehir yönünde giden Rıdvan K. (37) idaresindeki 03 AER 574 çekici plakalı tır kafa kafaya çarpıştı. Çarpışmanın etkisiyle iki araç da yoldan çıkarak tarlaya uçtu. Vatandaşların ihbarı üzerine olay yerine çok sayıda polis, ambulans ve itfaiye ekibi sevk edildi. Sağlık ekipleri, kamyonet sürücüsü Murat Parla ile yanında bulunan Şükrü Kaplan’ın (45) hayatını kaybettiğini tespit etti. Kazada yaralanan tır sürücüsü Rıdvan K. ile yanındaki yolcu Salih K. ise Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’ne kaldırılarak tedavi altına alındı.

trafik-kazasi-2-olu-2-yarali
%%%
Kayıp gençler ölü bulundu
04.12.2023
 Eskişehir'de kayıp olarak aranan Ümit Çetin ve Bilal Kuru isimli iki genç ölü olarak bulundu.
  Eskişehir’de 1 Aralık’tan bu yana kayıp olarak aranan Ümit Yaşar Çetin’in ve Bilal Kuru’nun, geçirdikleri trafik kazasında hayatlarını kaybettikleri tespit edildi.
Çifteler ilçesindeki evlerinden 1 Aralık günü akşam saatlerinde 26 AHD 335 plakalı otomobil ile ayrılan 24 yaşındaki Ümit Yaşar Çetin’den ve 22 yaşındaki Bilal Kuru’dan haber alamayan aileleri, Çifteler İlçe Emniyet Müdürlüğü’ne giderek müracaatta bulundu. Olayın ardından polis ve jandarma ekiplerince arama çalışmaları başlatıldı. Pazar günü akşam 22.00 sularında gelen vatandaş ihbarı ile 2 gencin, İmişehir Mahallesi 1. Organize Sanayi Bölgesi’nde trafik kazası yaptığı belirlendi. Olay yerine çok sayıda polis, jandarma ve sağlık ekibi sevk edildi.

kayip-gencler-olu-bulundu
 
%%
Eskişehir Fatih fen Lisesi projesiyle dünya birincisi oldu
Eskişehir Fatih Fen Lisesi, ’Uluslararası Bilim ve Sanat Yarışması’nda’ fizik alanında dünya birincisi oldu.
İzmir’de yapılan ‘Uluslararası Bilim ve Sanat Yarışması’nda’ çeşitli ülkelerden yüzlerce proje finalde yarıştılar. Projeler, ingilizce olarak hazırlandı. Projelerin sunumları, üniversitelerdeki alanlarında uzman öğretim üyelerinden oluşturulan ilgili jürilere ingilizce olarak yapıldı. Fatih Fen Lisesi, Türkiye’yi ’Fizik’ alanında ve ’Mühendislik’ alanında, yurt dışında yapılacak olan uluslararası bilimsel proje yarışmalarında temsil edecekler.
Fatih Fen Lisesi Türk Dili ve Edebiyatı Başöğretmeni Cengiz Arsu’nun danışmanlığında, ‘Dört Ayaklı Robotların Modellenmesi’ projeleriyle, fizik alanında dünya birincisi olarak altın madalya ve mühendislik alanında dünya ikincisi olarak gümüş madalya kazanma başarısı gösterdi.

Eskişehir Fatih fen Lisesi projesiyle dünya birincisi oldu
&&&
Şehir Hastanesinde ilk EBUS işlemi gerçekleştirildi
Eskişehir Şehir Hastanesi Göğüs Cerrahisi uzmanı Op. Dr. Selma Mina Kara Apaydın ve Göğüs Hastalıkları uzmanı Uzm. Dr. Saliha Yılmaz tarafından ilk endobronşial ultrason (EBUS) işlemleri gerçekleştirildi.
EBUS , akciğer kanserinin yanı sıra tüberküloz, sarkoidoz, diğer enfeksiyon hastalıkları, lenfomalar gibi birçok hastalığın teşhisinde kullanılan ve bronkoskopun ucuna eklenmiş prob ile ses dalgaları yayarak bronş duvarının arkasındaki lenf bezi, doku ve kan damarlarını ultrason görüntüsü olarak gösteren bir yöntem olarak biliniyor. Doktorlar tarafından EBUS’un, özel iğnesi sayesinde bronkoskopi ile ulaşılamayan bölgelerdeki büyümüş lenf bezlerine ya da solunum yollarına komşu lezyonlara ulaşmayı ve biyopsi alabilmeyi sağladığı belirtiliyor. İşlemler genel anestezi altında gerçekleştirilirken, alınan örnekler patoloji tarafından değerlendirilmek üzere laboratuvara gönderiliyor. Alınan sonuçlar ile de hastalar uygun tedavi için yönlendiriliyor. Uzman doktorlar tarafından verilen bilgilere göre, bu yöntem sayesinde ulaşılması zor olup, tanıya ihtiyaç duyulan lezyonların hızlı ve güvenilir bir yöntem ile adının konulmasına imkan sağlanıyor.  

Şehir Hastanesinde ilk EBUS işlemi gerçekleştirildi
%%%
Yılın öğretmeni gurur yaşattı
Ticaret Borsası İlkokulu öğretmeni Osman Sıtkı Mert, yılın fark yaratan öğretmeni seçildi. Eskişehir’deki üstün yetenekli çocuklara verdiği eğitim ile tanınan Osman Sıtkı Mert, yılın öğretmeni unvanı ile Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın konuğu olarak Eskişehir’i temsil etti.
Eskişehir’de yılın fark yaratan öğretmeni seçilen Osman Sıtkı Mert, 24 Kasım Öğretmenler Gününde, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin'in ev sahipliğinde Ankara ve İstanbul'da gerçekleştirilen törenlerde ilimizdeki yaklaşık 12 bin öğretmen adına şehrimizi temsil etti.
2015 yılından bu yana özel yetenekli çocuklara eğitim veren Osman Sıtkı Mert, görev sürecinde çok sayıda ulusal ve uluslararası proje, insanlık yararına ürün geliştirilen yarışmalar, bilimsel içerikli gezi ve atölye, öğretmen eğitimleri, aile eğitimi seminerleri ile söyleşi ve imza günleri düzenledi. Yılın öğretmeni Osman Sıtkı Mert, Milli Eğitim Bakanlığı, üniversiteler, sivil toplum kuruluşları, dernek, vakıflar ve yerel yönetimler tarafından da çok sayıda ödüle layık görüldü. Son olarak Eskişehir’de yılın fark yaratan öğretmeni olarak seçilen Mert, Eskişehir’in gururu olmayı sürdürüyor.

yilin-ogretmeni-gurur-yasatti
 
&&
Ünlü tatlıcıdan Eskişehir’e  okul ve kongre merkezi
Ünlü iş insanı Avni Ongurlar memleketi Eskişehir’e bir ortaokul ve 600 kişilik kongre merkezi yaptırıyor. Ongurlar İstanbul’da ise 4 okul daha yaptıracak.
Türkiye’nin önemli işletmelerinden Hafız Mustafa 1864 işletmesinin Yönetim Kurulu Başkanı Avni Ongurlar, Eskişehir’e yaptıracağı okul ve kongre merkezi için basın toplantısı düzenledi.
  Avni Ongurlar, doğduğu şehre bir vefa borcu olduğunu belirterek, Eskişehir’de annesi Hacı Hatice Ongurlar adına 32 derslikli ortaokul, babası Hacı Bahri Ongurlar adına bir kongre merkezi yaptıracağını açıkladı.
 Okul ve kongre merkezi Sümer Mahallesi Adasu Sokak üzerinde yaptırılacak.
Projelerin mimarlığını, Eskişehir’deki Adliye Sarayı’nın ve Gülay Kanatlı Ortaokulu’nun mimarı Afşin Aykanat üstleniyor. 

unlu-tatlicidan-eskisehire-okul-ve-kongre-merkezi
 &&
   Dünya kültür mirası koşusunun birincisi İnönü’den
Eskişehir İnönü Belediyesi Spor Kulübü’nün Milli Takım Sporcusu Elif Gökçe Avcı, Dünya Kültür Mirası Koşusunun birincisi oldu.
İnönü Belediyesi Spor Kulübünün Ulusal ve Yerel branşlardaki büyük başarıları kaldığı yerden devam ediyor. Ankara Polatlı İlçesinde 914 sporcunun katılımlarıyla bu yıl dördüncüsü düzenlenen Uluslararası Gordion Yarı Maratonu Dünya Kültür Mirası 10Km koşusunda İnönü Belediyesi Spor Kulübü Sporcusu büyük bir başarıya imza atarak birinci oldu.  

dünya kültür mirası
&&,
Eskişehirspor’da 16 yıl sonra bir ilk yaşandı
06.11.2023 

2023-2024 sezonu Bölgesel Amatör Lig’in 4. haftasında sahasında Sincan Belediyespor’u 2-0 mağlup eden Eskişehirspor uzun yıllar sonra ligde ilk 4 haftayı kayıpsız geçti.
58 yıllık kulüp tarihinde ilk kez bu sezon Bölgesel Amatör Lig’de mücadele eden Eskişehirspor, 6. Gruptaki 4. maçında Sincan Belediyespor’u 2-0 mağlup etti. Kırmızı siyahlı ekip bu sonuçla ligdeki puanını 12’ye yükseltti ve grupta averajla ikinci sırada yer aldı. Eskişehir ekibinde bu maçın ardından bir ilk yaşandı. Eskişehirspor, en son 2007-2008 sezonunda TFF 1. Lig’de ligin ilk 3 haftasını galibiyetle geçmişti. Kırmızı siyahlı takım, bu sezon mücadele ettiği Bölgesel Amatör Ligde ise sırasıyla Eskişehir Demirspor, Kozlu Belediyespor, Yunusemrespor ve Sincan Belediyespor maçlarında 3 puan almayı başardı. Eskişehirspor, bu maçlarda aldığı 12 puanla 16 yıl sonra ligin ilk 4 haftasını 3 puan kaybı yaşamadan geçmiş oldu.
Bölgesel Amatör Ligde yoluna kayıpsız ilerleyen Eskişehirspor, ligin 5. haftasında deplasmanda Kaynaşlı Belediyespor ile karşılaşacak.

eskişehirspor-logo
&&
Nebi Hatipoğlu İYİ Parti'den istifa etti
02.11.2023 

İYİ Parti'den Milletvekili seçilen Nebi Hatipoğlu istifa ettiğini duyurdu.
 İYİ Parti Eskişehir Milletvekili Nebi Hatipoğlu İYİ Parti'den istifa etti.
Hatipoğlu, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, "Türkiye ve Eskişehir sevdalısı bir insan olarak çıktığım siyaset yolculuğunda, Eskişehir Milletvekili seçildiğim İyi Parti ile Genel Seçim sürecinden bu yana derin görüş ayrılıkları yaşamaktaydım. Parti içi istişare sürecimizin de sağlıklı yürümemesinden kaynaklı olarak, Genel Başkanımız Meral Akşener'i de bilgilendirerek İyi Parti'den istifa ediyorum" diye belirtti.

nebi-hatipoğlu-5
%%%
Azade görevden alındı, Avnamak atandı
04.11.2023
Eskişehir İl Kültür ve Turizm Müdürü  Şennur Azade görevden alınırken yerine Bülent Avnamak atandı.
%%%
Tepebaşı belediyesi ödüle doymuyor
01.11.2023
Tepebaşı Belediyesi, Alman-Türk Ticaret ve Sanayi Odası (AHK Türkiye) tarafından düzenlenen “Kentsel Sürdürülebilirlik ve Çevre Koruma” konulu proje yarışmasında birinci seçildi.

tepebasi-belediyesi-odule-doymuyor
&&&
Yaşar Bildirici yeni Sağlık İl Müdürü oldu
18.10.2023
Eskişehir Şehir Hastanesi Başhekimi  Dr. Öğr. Üyesi Yaşar Bildirici, İl Sağlık Müdürü olarak atandı.
Sözleşmesi sona eren Uğur Bilge’nin yerine Eskişehir Şehir Hastanesi Başhekimi  Dr. Öğr. Üyesi Yaşar Bildirici atandı.
Uğur Bilge ise Osmangazi'de üniversitesi Aile Hekimliği Anabilim dalı görevine geri döndü.

yasar-bildirici-yeni-saglik-il-muduru-oldu
%%%
 Eskişehir Valiliği festivali yasakladı
12.10.2023
Eskişehir Botanik Park'ta bu yıl 14-15 Ekim tarihlerinde, düzenlenecek Almanya’nın en ünlü festivallerinden Octoberfest'e Valilik tarafından yasak kararı getirildi.
%%%
Silahlı çatışmada yaralanan genç hayatını kaybetti
05.10.2023
Eskişehir’de husumetli şahıslar arasında çıkan silahlı çatışma sonucunda ağır yaralanan 20 yaşındaki Hüseyin Yurdusever hayatını kaybetti.
 
  Eskişehir’de husumetli şahıslar arasında çıkan silahlı çatışma sonucunda ağır yaralanan 20 yaşındaki Hüseyin Yurdusever hayatını kaybetti.
Şeker Mahallesi’nde bulunan Kazım Taşkent Eskişehir Şeker Fabrikası’nın arka girişinde meydana gelen olayda, Hüseyin T. ve oğlu Süleyman T. ile Hüseyin Y. arasında tartışma çıktı. Büyüyerek kavgaya dönüşen tartışmada iki taraf da silahlarına davrandı. Çıkan silahlı çatışma sonucunda Hüseyin T., oğlu Süleyman T. ve 20 yaşındaki Hüseyin Yurdusever yaralandı.
Hafif yaralanan Hüseyin T. ile oğlu Süleyman T. kendi imkanları ile Eskişehir Şehir Hastanesi’ne giderken, ağır yaralanan 20 yaşındaki Hüseyin Yurdusever, olay yerine gelen 112 Acil Servis ekiplerince Yunus Emre Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı. Vücudunda çok sayıda mermi isabeti bulunan Hüseyin Yurdusever, tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak hayatını kaybetti.
Olayın şüphelisi olan baba oğul ise hastanedeki tedavilerinin ardından adliyeye sevk edildi.

eskisehirde-silahli-catisma-1i-agir-3-kisi-yarali
%%%
  CHP'nin yeni il başkanı Talat Yalaz oldu
25.09.2023
Figen Kahya ve Talat Yalaz'ın yarıştığı CHP Eskişehir il Başkanlığı seçiminde kazanan isim belli oldu
CHP Eskişehir İl Kongresi sona erdi, il başkanlığı seçiminde kazanan Talat Yalaz oldu. Çarşaf liste ile yapılan oylamada 634 delegenin 614'ü oy kullandı, 14 oy geçersiz sayıldı ve Figen Kahya toplam 254 oy alırken Talat Yalaz 317 oy aldı. Yalaz başkanlığı açıklandıktan sonra yaptığı konuşmada şu ifadelere yer verdi: "Bu örgüt başkanlığa 4 gün önce adaylığını koyan bir genci net bir şekilde başkan olarak seçti, bu tüm Türkiye'ye bir mesajdır, çok teşekkür ediyorum."

talat-yalaz-4
%%
Eskişehir’in ilk dünya mirası: Sivrihisar Ulu Cami
24.09.2023  
Eskişehir’de ahşap direkli camiler arasında yer alan yaklaşık 800 yıllık Sivrihisar Ulu Cami, ‘Dünya Mirası’ olarak tescillendi. Sivrihisar Ulu Cami, Eskişehir’den listeye girmeye hak kazanan ilk, Türkiye’den ise 21’inci eser oldu.

Eskişehir’in ilk dünya mirası Sivrihisar Ulu Cami

%%
İsmail Candemir güven tazeledi
17.09.2023
 MHP Eskişehir İl Kongresi, MHP Genel Başkan Yardımcısı Dr. İzzet Ulvi Yönter’in divan başkanlığıyla Zübeyde Hanım Kültür Merkezi’nde gerçekleşti. 
Zübeyde Hanım Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen MHP Eskişehir 14. Olağan Kongresi’ne MHP Genel Başkan Yardımcısı İzzet Ulvi Yönter ve Merkez Yönetim Kurulu Üyesi Nevzat Ünlütürk de katıldı. Divan başkanlığını İzzet Ulvi Yönter’in yaptığı kongrede tek aday olarak seçime giren İsmail Candemir yeniden il başkanlığına seçildi. Yeniden il başkanlığına seçilerek güven tazeleyen Candemir, “Bir tek şeyin sözünü verebilirim ki son nefesimize kadar milliyetçi harekete hizmet edip lider Devlet Bahçeli’ye, genel merkeze sadık kalacağız. Ne mutlu Türküm diyene!” dedi. 

ismail-candemir-10
%%%
Eskişehirli yönetmen boğularak hayatını kaybetti
06.09.2023   
Sakarya'da kayıkla açıldığı Sapanca Gölü’nde boğulma tehlikesi geçirerek hastaneye kaldırılan yönetmen Abdulkadir Ceylan Ede, hayatını kaybetti. Geriye Ede'ye ambulans içerisinde yapılan müdahalenin görüntüleri kaldı.
Olay, 4 Eylül Pazartesi akşam saatlerinde Sapanca Gölü’nde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, 58 yaşındaki yönetmen Abdulkadir Ceylan Ede, Kırkpınar Mahallesi mevkiinden arkadaşları ile birlikte kayıkla göle açılarak suya girdi. Boğulma tehlikesi geçiren yönetmen Ede’yi arkadaşları sudan çıkararak, durumu sağlık ekiplerine bildirdi. İhbar üzerine olay yerine gelen sağlık ekiplerince ambulans içerisinde Ede’ye kalp masajı yapıldı. Daha sonra Sakarya Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne kaldırılan Abdulkadir Ceylan Ede, yapılan müdahalelere rağmen kurtarılamayarak hayatını kaybetti.

eskisehirli-yonetmen-bogularak-hayatini-kaybetti

%%%
Üvey abisini tüfekle öldürdü
30.08.2023 
Kendisine eziyet ettiğini iddia ettiği üvey ağabeyini tüfekle başından vurarak öldürdü!
Eskişehir’de 16 yaşındaki üvey kardeşi tarafından tüfekle başından vurulan Arda Ercan(hayatını kaybetti.
Olay, Zincirlikuyu Mahallesi Akdeniz Sokak’ta meydana geldi. Edinilen bilgilere göre, 22 yaşındaki Arda Ercan, 16 yaşındaki üvey kardeşi T.E. tarafından uyuduğu esnada tüfekle başından vuruldu. İhbar üzerine olay yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Hayatını kaybeden Arda Ercan, otopsi işlemleri yapılmak üzere Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi morguna götürüldü.


%%%
Eskişehir’de nehre giren 15 yaşındaki çocuk boğuldu
29.08.2023
Eskişehir’de serinlemek için nehre giren 15 yaşındaki çocuğun cansız bedenine ulaşıldı.
Eskişehir’de serinlemek için nehre giren 15 yaşındaki çocuğun cansız bedenine ulaşıldı.
Olay, Sarıcakaya ilçesi Sarıkaya Mahallesi yakınlarında meydana geldi. Edinilen bilgilere göre, 15 yaşındaki Ferhat Alp, serinlemek için Sakarya nehrine girdi. Bir süre sonra gözden kaybolan 15 yaşındaki Ferhat Alp’in bulunması için çalışma başlatıldı. Sakarya nehrine dalan AFAD Dalgıç ekipleri, Ferhat Alp’in cansız bedenine ulaştı. Ferhat Alp’in cansız bedeni, 112 Acil Servis ekiplerine teslim edildi.


%%
Doğalgaz patlaması: 1 ölü
28.08.2023
Eskişehir’de bir apartmanın dördüncü katında meydana gelen patlamada hayatını kaybeden şahsın kimliğinin 34 yaşındaki Mustafa Erbay Özdil olduğu tespit edildi.
Odunpazarı ilçesi Osmangazi Mahallesi’nde meydana gelen patlamada hayatını kaybedenin kimliğinin Mustafa Erbay Özdil (34) isimli şahıs olduğu belirlendi. Şahsın, patlama sonucu 4. kattaki evinin balkonundan aşağıya düştüğü belirlendi. Özdil’in cenazesi otopsi için Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’nin morguna kaldırıldı.

 eskisehirde-dogalgaz-patlamasi-1-olu
%%%
Saim Günal son yolculuğuna uğurlandı
22.08.2023
Eskişehir’in sevilen ses sanatçısı Saim Günal son yolculuğuna uğurlandı. 
Öğle namazı sonrası Sami Ramazanoğlu camisinde kılınan cenaze namazının ardından asri mezarlıkta toprağa verilen Günal’ın cenazesine, Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Prof. Dr. Yılmaz Büyükerşen, CHP Eskişehir Milletvekili Jale Nur Süllü ile beraber sanatçının çok sayıda seveni katıldı.
%%%
Şehir Hastanesi’nde Türkiye’de bir ilk gerçekleştirildi
15.08.2023 
Eskişehir Şehir Hastanesi Kardiyoloji Bölümü’nde Türkiye’de bir ilk gerçekleştirilerek kalpteki ritim bozukluklarının tedavisinde uygulanan işlemde uzaktan erişimli 3 boyutlu canlı video gözlük kullanıldı.


%%
Eskişehir'in yeni valisi belli oldu
10.08.2023
Eskişehir'de uzun zamandır beklenen Vali ataması gerçekleşti. Eskişehir Valiliği'ne Hüseyin Aksoy atandı. Trabzonlu Aksoy, evli ve bir çocuk babası. Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Kamu Yönetimi mezunu olan Aksoy, son olarak Aydın Valisi olarak görev yapmış.


 %%%
Eskişehir'de ‘Yan bakma’ cinayeti 
06.08.2023
  Eskişehir’de ‘yan bakma’ yüzünden göğsünden bıçaklanan 23 yaşındaki gencin hayatını kaybettiği kavga ile ilgili gözaltına alınan 9 kişi adliyeye sevk edildi.

Olay, 3 Ağustos gecesi Emek Mahallesi Ertaş Caddesi üzerinde meydana geldi. Edinilen bilgilere göre, Organize Sanayi Bölgesi’nde çalıştıkları fabrikalara gitmek için servis bekleyen iki grup arasında ‘yan bakma’ meselesinden kavga çıktı. Kavgada 23 yaşındaki Ali Aksu, Ahmet T. (23) tarafından göğsünden bıçaklandı. İhbar üzerine olay yerine gelen 112 Acil Servis ekiplerince hastaneye kaldırılan Ali Aksu, tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak hayatını kaybetti. Olayın ardından İl Emniyet Müdürlüğü’ne bağlı Asayiş Şube Müdürlüğü Cinayet Büro Amirliği ekiplerince kavgaya karışan şüphelilerin yakalanması için çalışma başlatıldı. Bölgede bulunan güvenlik kameralarına ait 50 saatin üzerindeki kaydı inceleyen polis ekipleri, cinayet zanlısı Ahmet T.’yi Emek Mahallesi’ndeki evinde yakalayarak gözaltına aldı. Ayrıca olayla ilgisi bulunan 8 kişi daha gözaltına alındı. Emniyetteki işlemleri tamamlanan Ahmet T., A.K., H.U., M.K., B.U., M.S., B.S., K.Ç. ve S.Ç. isimli 1’i çocuk 9 kişi adliyeye sevk edildi.

eskisehirde-yan-bakma-cinayeti
%%%
Üvey kardeşini öldüren şahıs yakalandı
03.08.2023
Eskişehir’de 35 yaşındaki Sezer Keklikci’nin silahla vurularak öldürülmesiyle ilgili başlatılan çalışmalar sonucunda üvey kardeşi, üvey babası ve annesi gözaltına alındı.
Dün akşam saatlerinde Fevziçakmak Mahallesi Çiftehan Sokak’ta meydana gelen olayda, 3 çocuk babası Sezer Keklikci (35) göğüs bölgesinden vurularak hayatını kaybetti. Olayın ardından katil zanlısı olduğu tespit edilen üvey kardeşi Caner Ç.’nin yakalanması amacıyla İl Emniyet Müdürlüğü’ne bağlı Asayiş Şube Müdürlüğü Cinayet Büro Amirliği ekiplerince geniş çaplı çalışma başlatıldı. Ankara’da yaşayan ve Eskişehir’e düğüne gelen Sezer Keklikci’nin üvey kardeşi Caner Ç. (22), annesi Necla Ç. (55) ve üvey babası Necmi Ç. (66) yakalanarak gözaltına alındı.


%%%
Sümeyye Boyacı Dünya 3.sü oldu
02.08.2023
Eskişehirli milli yüzücü Sümeyye Boyacı, İngiltere’de düzenlenen Para Yüzme Dünya Şampiyonası’nda bronz madalya kazanarak 2024 Paris Olimpiyatı kotasının sahibi oldu.
%%%
 Pervin Töre görevden alındı
12.07.2023
Eskişehir İl Milli Eğitim Müdürü Pervin Töre görevden alındı. Töre’nin yerine Üsküdar İlçe Milli Eğitim Müdürü Sinan Aydın atandı. Görüşerini aldığımız Töre, "Bugün saat 6.00'da öğrendim. Bir süre izine ayrılacağım. Bakanlığın takdiri. Eskişehir'de olmaktan çok mutluydum, çok iyi bir kadrom vardı. Deprem zamanı yardım anlamında iyi işler yaptık. Eğitim alanında iyi işler yaptık"
%%
Tırın altında ezilen otomobilde 1 kişi öldü 1 kişi ağır yaralandı
11.07.2023 
  Eskişehir'de kırmızı ışıkta geçen bir tırın çarparak üzerine devrildiği otomobilde bulunan 1 kişi hayatını kaybederken 1 kişi de ağır yaralandı.
Eskişehir-Konya karayolu Çifteler İlçesi Mandıra kavşağında meydana gelen trafik kazasında, kırmızı ışıkta geçen Abdülkadir B. idaresindeki 42 AJN 250 plakalı tır, 60 SC 761 plakalı otomobile çarptı. Çarpmanın etkisiyle tır, otomobilin üzerine devrildi. Tırın altında ezilen otomobilin içinde bulunan Erol A. ile Ali Osman Çalışkan, ağır yaralandı.
İhbar üzerine olay yerine gelen sağlık ekiplerince Ali Osman Çalışkan'ın hayatını kaybettiği tespit edildi. Diğer yaralı Erol A. ise Eskişehir Şehir Hastanesi'ne kaldırılarak tedavi altına alındı. Hastaneye kaldırılan Erol A.'nın hayati tehlikesinin bulunduğu öğrenildi.

tirin-altinda-ezilen-otomobilde-1-kisi-oldu-1-kisi-agir-yaralandi
%%
İsmail Ilgaz'ı vuran şüpheli teslim oldu
06.07.2023
Eskişehir’de dün alkollü bir restoranda silahlı saldırı gerçekleştiren ve olay yerinden kaçan şahıs, polis merkezine giderek teslim oldu.
Dün öğle saatlerinde alkollü bir restoranda silahlı saldırı gerçekleştirilmişti. Arkadaşı ile oturan İsmail Ilgaz, farklı masada bir süre oturduktan sonra kendisine yaklaşan şahıs tarafından silahlı saldırıya uğradı. Saldırı sonucu 2 bacağından yaralanan İsmail Ilgaz olay yerine gelen 112 Acil Servis ekiplerince Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’ne kaldırıldı.
Olayla ilgili polis ekiplerince başlatılan çalışmalar sonucu, silahlı saldırının failinin Sercan Ç. (35) olduğu tespit edildi. Olay yerinden kaçan Sercan Ç.'nin, bir süre sonra polis merkezine giderek teslim olduğu öğrenildi.
Gözaltına alınan şahsın emniyetteki sorgusunun devam ettiği öğrenildi.


%%
Eskişehirspor'da İbrahim Baş dönemi
05.07.2023
2023-2024 sezonunda Bal liginde mücadele edecek olan Eskişehirspor İbrahim Baş ile anlaşmaya vardı.
Eskişehirspor, teknik direktörlük görevi için anlaşmaya vardığı İbrahim Baş ile resmi sözleşme imzaladı.
Yeni sezonda Bölgesel Amatör Lig'de (BAL) mücadele edecek olan Eskişehirspor’un yeni teknik direktörü belli oldu. Siyah-kırmızılılar takımın başına İbrahim Baş’ı getirdi ve 1 yıllık sözleşme imzalandı. Vali Hanefi Demirkol Tesisleri Basın Toplantı Odası'nda Teknik Direktör İbrahim Baş için imza töreni düzenlendi. İmza törenine Eskişehirspor Kulüp Başkanı Erkan Koca, yönetim kurulu üyeleri ve İbrahim Baş katıldı.

ibrahim-baş-1
%%
   Feci kazada yaralı sayısı 41’e yükseldi
01.07.2023
Eskişehir-Kütahya karayolunda meydana gelen otobüs kazasında yaralı sayısı 41’e yükseldi, yaralılardan 1’inin durumunun ağır olduğu öğrenildi.
Tedavi altına alınan yaralılardan 14 kişi taburcu olduğu, hastanede gözlem altında tutulan 27 kişiden ise 1’nin durumunun ağır olduğu öğrenildi.
Sabah saatlerinde Eskişehir istikametine seyir halindeyken D230 karayolunda sürücüsü Hakan Karalı’nın direksiyon hakimiyetini kaybettiği 26 AEC 333 plakalı Muğla’nın Bodrum ilçesinden gelen yolcu otobüsü, yoldan çıkarak engebeli araziye uçtu. İhbar üzerine kaza yerine çok sayıda polis, sağlık ve itfaiye ekibi sevk edildi.

Erdal Akyazı köşe yazısı ile Esgazete'de Erdal Akyazı köşe yazısı ile Esgazete'de


%%%
Eskişehirspor'un borcu belli oldu
22.06.2023
Eskişehirspor'un borcu mali genel kurulda açıklandı.
Eskişehirspor'un borcu 336 milyon 691 bin 677 TL olarak açıklandı. 
Borçlar şu şekilde şekillendi;
Banka kredi ve diğer borçlar 20 milyon 795 bin
Yöneticilere ve üyelere olan borçlar 18 milyon 572 bin 
Borç senetleri 37 milyon 976 bin
Personele olan borçlar 165 milyon 
Tedarikçilere olan borçlar 47 milyon 780 bin
Vergi SGK 46 milyon 549 bin TL 
%%%
Türkiye’nin ilk akıllı OSB’si oldu
22.06.2023
Eskişehir OSB dünyada yine bir ilki gerçekleştirerek, Türkiye’nin ilk akıllı OSB’si oldu.
BEBKA’nınmali katkılarıyla hizmete sunulan “EOSB Dijital Dönüşüm Merkezi’nin” tanıtım toplantısında konuşan Eskişehir OSB Yönetim Kurulu Başkanı Nadir Küpeli, kurulan merkez ile birlikte firmaların düşük maliyet ile dijitalleşme sürecine geçişinin sağlanacağını, bölgedeki dijital dönüşüm bilinci ve uygulamalarınınyaygınlaştırılacağını belirterek, sistemin dünyada sanayi alanlarında kullanılan ilk sistem olduğunu dile getirdi.

turkiyenin-ilk-akilli-osbsi-oldu
%%%
Eskişehir'de cinayet
12.06.2023
 Eskişehir’de çıkan bir kavgada 24 yaşındaki Suat Akarsu’nun bıçaklanarak öldürülmesiyle ilgili yakalanan baba ve oğlu adliyeye sevk edildi.
Dün gece saatlerinde Odunpazarı İlçesine bağlı Emek Mahallesi Çobandere Sokak'ta meydana gelen olayda, Suat Akarsu ile Emir Efe A. (19) arasında ‘küfürleşme’ meselesinden dolayı çıkan tartışma kavgaya dönüştü. Kavgada göğsünden bıçaklanan 24 yaşındaki Suat Akarsu, kaldırıldığı Eskişehir Şehir Hastanesi’nde hayatını kaybetti.
Olayın ardından İl Emniyet Müdürlüğü’ne bağlı Asayiş Şube Müdürlüğü Gasp ve Cinayet Büro Amirliği ekiplerince başlatılan çalışmalar sonucu, cinayet şüphelisi Emir Efe A. ile babası Erol A. gözaltına alındı. Şüpheli baba oğul emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi. Şüpheli baba oğul, adliye girişinde bekleyen gazetecilerin sorularını yanıtsız bıraktı.
%%%
Yaşlı adamı başına vurarak öldürdü
05.06.2023
 Eskişehir’de başına sert bir cisimle vurduğu 64 yaşındaki Muhittin Bural’ı öldüren şüpheli, adliyeye sevk edildi.
Tartıştığı adamı başına vurarak öldüren şüpheli adliyeye sevk edildi

 
Olay, Tepebaşı İlçesi’ne bağlı Mamure Mahallesi Kırım Caddesi'ndeki Muhittin Bural’a ait evde gerçekleşti. Edinilen bilgilere göre, henüz bilinmeyen bir nedenle dolayı Muhittin Bural (64) ile Tolga Ç. (48) arasında tartışma çıktı. Tartışmanın büyüyerek kavgaya dönüşmesi sonucu Tolga Ç., darp ettiği Muhittin Bural'ın başına sert bir cisimle vurdu. İhbar üzerine olay yerine gelen 112 Acil Servis ekipleri 64 yaşındaki Muhittin Bural’ın hayatını kaybettiğini tespit etti. Bural’ın cenazesi, Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi morguna kaldırıldı.
Cinayet şüphelisi Tolga Ç., olay yerine gelen İl Emniyet Müdürlüğü’ne bağlı Asayiş Şube Müdürlüğü Gasp ve Cinayet Büro Amirliği ekiplerince gözaltına alındı. Emniyetteki işlemlerinin ardından Tolga Ç., adliyeye sevk edildi.

yasli-adami-basina-vurarak-oldurdu
%%
Hasan Yoldaş görevinden alındı
29.05.2023 
İş Kur Müdürü Hasan Yoldaş Çalışma Bakanlığı tarafından görevden alındı.  


&&&
İşte Eskişehir 2. tur sonuçları
Cumhurbaşkanlığı 2. tur seçimlerinde Eskişehir'de Kemal Kılıçdaroğlu oy oranını 50.39'dan 55,42'ye yükseltti.
Eskişehir ikinci turda yüzde %55,42 ile Kemal Kılıçdaroğlu dedi.
Eskişehir'de Recep Tayyip Erdoğan'ın oy oranı  ise yüzde 44,58 oldu.
İlk turda Eskişehir'de Kemal Kılıçdaroğlu 50.39, Recep Tayyip Erdoğan 41.81 oy oranı almıştı.
%%%
Eskişehir'in ilk TOGG' O'nun oldu
20.05.2023
 Türkiye'nin Otomobili Girişim Grubu tarafından üretilen TOGG otomobili sahiplerine teslim edilmeye devam ediyor. Eskişehir'de ilk TOGG'un sahibi iş damı Ergün Baykaler oldu.
Türkiye geneli için 16. sırada şans bulan Ergün Baykaler aracına kavuştu. Konya Yunak Kurtuşağı ve Çevre Köylüleri Derneği Başkanı Hüseyin Acar ve ailesi ile deneme sürüşü yapan Baykaler, milli ve yerli otomobilde emeği geçenlere teşekkür etti. Çekilişe katıldığını belirten Baykaler, "Bize çıkacağını hiç beklemiyorduk. Haberi aldıktan sonra çok sevindik. Kendimizi gururlu hissediyoruz. Arabadan daha ötesi bir araç. Eskişehir'de ilk olduğu için kentte büyük ilgi görüyor. Yolda çevirip arabaya bakmak ve fotoğraf çekmek isteyen çok fazla insan oluyor" dedi.

eskisehirin-ilk-togg-onun-oldu
%%
Eskişehirspor amatör kümeye düştü
16.05.2023
Eskişehirspor sezonun son iç saha mücadelesinde Entegre Solar Elazığspor’a 3-6'lık skorla mağlup oldu.

eskisehirspor-kongresi-ertelendi

%%%
İşte Eskişehir’in 28’inci dönem milletvekilleri
15.05.2023
Seçim sonuçları yüksek oranda netleşti, resmi olmayan sonuçlara göre Eskişehir milletvekilleri de belli oldu.
Buna göre CHP’den 3 milletvekili AK Parti’den 2 milletvekili ve İYİ Parti’den 1 milletvekili 28’inci dönemde Eskişehir’i parlamentoda temsil edecek. CHP milletvekilleri; Utku Çakırözer ve Jale Nur Süllü seçilerek vekilliğe devam ederken partinin 3’üncü sıra adayı İbrahim Arslan da milletvekili seçildi. Böylece CHP’nin 2 olan milletvekili sayısı 3’e yükseldi. AK Parti Eskişehir’de ise tam tersine 3 olan milletvekili sayısı 2’ye düştü. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez ile eski bakan Ayşen Gürcan Eskişehir’in AK Parti milletvekilleri oldu. İYİ Parti ise mevcut 1 vekil sayısını korudu, partinin 1. sıra adayı Nebi Hatipoğlu parlamentoda Eskişehir’i temsil edecek İYİ Parti’nin tek milletvekili olarak adını yazdırdı.


%%%
Büyükerşen’e sürekli başarı insani gelişme ödülü
04.05.2023
    İnsani Gelişme Vakfı (İNGEV) tarafından düzenlenen ActHuman İnsani Gelişme Ödülleri Töreni İstanbul Pera Müzesi’nde gerçekleştirildi.
Törende Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Prof. Dr. Yılmaz Büyükerşen’e aldığı görevlerde yarattığı fark ve toplumu kucaklayan anlayışı nedeniyle, “Sürekli Başarı İnsani Gelişme Ödülü” takdim edildi.
 
    İnsani Gelişme Vakfı (İNGEV) tarafından “İnsani gelişme ve kapsayıcı büyüme konusunda farkındalığı yükseltmek, toplumu aydınlık zamanlara taşıyabilecek insanları, insan davranışlarını öne çıkarmayı ve onları rol model olarak önermeyi” amaçlayan ActHuman İnsani Gelişme Ödülleri görkemli bir törenle sahiplerine verildi.

büyükerşene sürekli başarı
&&&
Demirspor Bölgesel Lige yükseldi
01.05.2023
Anadolu Kulüpleri içinde "ilk Türkiye Şampiyonu olan kulüp" olarak tarihe geçen Eskişehir Demirspor, Süper Amatör Kümede şampiyon olarak Bölgesel Amatör Lige yükseldi.
 Demirspor, Çiftelerspor'u şampiyonluk maçında 2-0 yenerek mutlu sona ulaştı.

demirspor
%%%
Eskişehirspor’un yeni teknik direktörü Sezgin Coşkun oldu
25.04.2023
Eskişehirspor’da Ali Onur Cerrah döneminin sona ermesinin ardından teknik direktörlük görevine eski kaptan Sezgin Coşkun getirildi.
Eskişehirspor’da Ali Onur Cerrah döneminin sona ermesinin ardından teknik direktörlük görevine eski kaptan Sezgin Coşkun getirildi.
Eskişehirspor’da karşılıklı anlaşma sonucu Teknik Direktör Ali Onur Cerrah ile yoların ayrılmasının ardından yeni teknik direktör belli oldu. Kırmızı-siyahlı ekibin yöneticileri, takımın başına Sezgin Çoşkun’u getirdi.
%%%
Eskişehir'de talihsiz kaza 2 ölü
25.04.2023 
Eskişehir Ankara yolunda meydana gelen trafik kazasında 2 kişi hayatını kaybetti
Eskişehir'de iki otomobilin çarpışması sonucu meydana gelen trafik kazasında 2 kişi hayatını kaybetti.
Kaza, Eskişehir-Ankara kara yolu Yörükkaracaören mevkiinde meydana geldi. Edinilen bilgilere göre, kara yoluna bağlanan bir ara yoldan çıkan 26 AR 040 plakalı otomobille, Ankara istikametinde seyreden Fatih K. idaresindeki 61 EA 825 plakalı otomobil çarpıştı. Kaza sonucu 26 AR 040 plakalı otomobilde bulunan 61 yaşındaki Yüksel Güzel ile 50 yaşındaki Hayret Bektaş olay yerinde hayatını kaybetti.
%%%
Anadolu 3. Lige yükseldi
20.04.2023
TFF'den flaş bir karar geldi. Play Off oynamaya hak kazanan 12 takım direkt olarak 3. Lige çıkarıldı.
Grubunda lider olan Eskişehir temsilcisi Anadolu Üniversitesi bu karar ile 3. Lige yükselmiş oldu. 

anadolu-sampiyonluk-pastasini-kesti-2
%%%
İşçi servisi şarampole uçtu: 3 ölü, 31 yaralı
19.04.2023
 Eskişehir’de bir fabrika işçilerini taşıyan otobüsün yoldan çıkarak şarampole yuvarlanması sonucu meydana gelen trafik kazasında ilk belirlemelere göre 3 kişi hayatını kaybederken 31 kişi yaralandı.
 Kaza, Eskişehir’in İnönü ilçesi yakınlarında meydana geldi. İnönü-Bilecik karayolu 7’nci kilometrede meydana gelen kazada, Zafer Bozdemir idaresindeki 26 S 7433 plakalı işçi servisi yoldan çıkarak şarampole devrildi. Meydana gelen kaza sonucu olay yerine çok sayıda polis, sağlık ve itfaiye ekibi sevk edildi. Kaza sonucu ilk belirlemelere göre Özgün Sevim Kök (31), Yıldız Kollar (40) ve Erhan Akbardak (49) hayatını kaybetti. Kazadan yaralı olarak kurtulan 31 kişi ise Eskişehir ve Bozüyük’te bulunan çeşitli hastanelere kaldırıldı.
Kaza yapan servisin içinde bulunan yolcuların, yakınlardaki bir kamyon fabrikasında işçi olduğu ve mesaiye gittikleri öğrenildi.

isci-servisi-sarampole-uctu-3-olu-31-yarali
%%%
ESO’dan Yeşil Sanayi Vizyon Belgesi
13.04.2023
Eskişehir Sanayi Odası (ESO) Başkanı Celalettin Kesikbaş, Yeşil Sanayi Vizyon Belgesi ile ESO Sürdürülebilir Yeşil Sanayi Biriminin ülkedeki bütün odalara örnek teşkil ettiğini söyledi.
 
Lansmanın açılış konuşmasını gerçekleştiren ESO Başkanı Celalettin Kesikbaş, ESO’nun Avrupa Parlamentosu İklim Yasası'nı onaylayarak yeni bir süreci resmen başlatmış olduğunu belirterek, “Dünyanın geleceği için son derece kritik olan bu kararın üretim ve ticarete de ciddi etkileri olacak. Yaklaşık iki sen önce kurmuş olduğumuz ESO Sürdürülebilir Yeşil Sanayi Birimi de işte tam bu noktada üyelerimize destek veriyor. Yeşil Mutabakat, karbon ayak izi hesaplamaları, yeşil dönüşüm, temiz üretim gibi alanlarda seminer, eğitim ve danışmanlık hizmetleri sunmakta olan Birimimiz, Yeşil Yakalı Akademisi ve Yeşil Yakalı Profesyoneller İletişim Ağı gibi girişimlerle de öncü bir rol oynamakta. Henüz birkaç gün önce haberini aldığımız Avrupa Birliği projemizle de önümüzdeki iki yıl boyunca üyelerimize iklim değişikliğine uyum konusunda yeni destekler sağlayacağız” dedi.

celalettin-kesikbaş-4 

&&&
Kocası defalarca bıçaklayarak öldürdü!
01.04.2023
Eskişehir’de Rus uyruklu eşi Elena Samsanova’yı defalarca bıçaklayarak öldüren Atila Sarıhan, tutuklanarak cezaevine gönderildi.
Dün akşam saatlerinde Uluönder Mahallesi Ümran Sokak'ta meydana gelen olayda, Atila Sarıhan (50) ile Rus uyruklu eşi Elena Samsanova (55) arasında iddiaya göre kıskançlıktan dolayı tartışma çıktı. Tartışmanın büyüyerek kavgaya dönüşmesi sonucu Atila Sarıhan, eşi Elena Samsanova’yı vücudunun çeşitli yerlerinden bıçakladı. Rus uyruklu 55 yaşındaki Elena Samsanova, aldığı bıçak darbeleri sonucu olay yerinde hayatını kaybetti. 2021 yılında evlendiği eşini bıçaklayarak öldüren zanlı Atila Sarıhan ise gözaltına alındı.
%%%
Aydın Ünlüce hayatını kaybetti
19.03.2023
 Eskişehir Büyükşehir Belediyesi Başkanvekili Aydın Ünlüce, tedavi gördüğü hastanede yaşamını yitirdi.


%%%
Yeni İl Başkanı Süleyman Reyhan görevine başladı
14.03.2023
AK Parti Eskişehir İl Başkanı olarak atanan Süleyman Reyhan, bugün gerçekleştirilen devir teslim töreniyle görevine başladı.

süleyman-reyhan-4
 
%%%
Yeni teknik direktör belli oldu
08.03.2023
Eskişehirspor'da yeni teknik direktör Ali Onur Cerrah oldu
Eskişehirspor’da Özcan Kızıltan’ın görevine son verilmesiyle birlikte teknik direktörlük görevine Ali Onur Cerrah getirildi.
Eskişehirspor’da teknik direktör Özcan Kızıltan ile yoların ayrılmasının ardından yeni teknik direktör belli oldu. Kırmızı siyahlı ekip, takımın başına Ali Onur Cerrah’ı getirdi.


%%%
 Eskişehirspor'da Kızıltan ile yollar ayrıldı
07.03.2023
Eskişehirspor yönetimi Teknik Direktör Özcan Kızıltan ile yolları ayırdı. Transfer tahtasının açılması ile göreve getirilen Kızıltan ilk hafta farklı yenilgi sonunu getirdi. 

eskisehirsporda-kiziltan-ile-yollar-ayrildi
%%%
 Eskişehirspor 20 futbolcuyu renklerine bağladı
05.03.2023
TFF 3. Lig ekiplerinden Eskişehirspor, transfer yasağının kalkması ile İlker Sayan ve Enes Sancar’ı da renklere bağlayarak, toplamda 20 transfer gerçekleştirmiş oldu.
%%%
Celalettin Sarar hayatını kaybetti
08.02.2023
Sarar Şirketler Grubu kurucusu Yönetim Kurulu Başkanı Cemalettin Sarar'ın kardeşi Celalettin Sarar geçirdiği kalp krizi sonucu tedavi gördüğü Özel  Ümit Hastesi'nde yaşamını kaybetti. 
Celalettin Sarar'ın cenazesi 10 Şubat Cuma günü öğle namazına mütakip  Mahmut Sami Ramazanoğlu Camii'nde kılınacak cenaze  namazının ardından toprağa verilecek

celalettin sarar
&&&
Otomobil ile kamyon çarpıştı: 5 ölü
04.02.2023 
Eskişehir plakalı Bursa’da otomobil ile kamyonun çarpışması sonucu meydana gelen kazada 5 kişi yaşamını yitirdi.
Bursa’da otomobil ile kamyonun çarpışması sonucu meydana gelen kazada 5 kişi yaşamını yitirdi.
Edinilen bilgiye göre; Çanakkale istikametinden Bursa yönüne seyreden Şuayip Giren’in (25) idaresindeki 26 KD 523 plakalı otomobil Karacabey ilçesi Tophisar Mahallesi mevkiinde havanın da yağmurlu olmasıyla kayganlaşan yolda direksiyon hakimiyetini kaybetti. Direksiyon hakimiyetini kaybeden otomobil sürücüsü aracını orta ayraca düşürdükten sonra savrularak karşı yönde dönüş yapmayı bekleyen İsmail A. idaresindeki 55 AGY 226 plakalı kamyona çarptı. Çarpmanın şiddetiyle otomobil hurdaya dönerken araçta sıkışan yaralılar Karacabey itfaiye ekipleri tarafından uzun uğraşlar sonucu çıkarıldı. Araçta sıkışan; Şerife Mert (36), Hacer Mert (32), Eşref Giren (61), Hatice Giren (57) olay yerinde hayatını kaybetti. Kazada yaralı olarak Karacabey Devlet Hastanesine kaldırılan 5 yaşındaki Yavuz Selim Mert ise yapılan müdahalelere rağmen kurtarılamayarak yaşamını yitirdi. Kazada yaşamını yitirenler Karacabey Devlet Hastanesi morguna kaldırılırken, kazayla ilgili soruşturma başlatıldı.


&&&
Eskişehirspor'da büyük sevinç
02.02.2023
Eskişehirspor taraftarları, transfer tahtasının açılma müjdesini kutlamak amacıyla Vali Hanefi Demirkol tesislerinin önünde bir araya gelerek, meşaleler yaktılar.
Eskişehirspor taraftarları, transfer yasağının kaldırılmasını kutlamak amacıyla bir araya geldi. Vali Hanefi Demirkol Tesisleri önünde buluşan kalabalık Kırmızı Şimşekler grubu, meşaleler yakarak görkemli bir kutlama gerçekleştiler. Yaklaşık 4 yıl sonra Trabzonspor’a olan borcun ödenmesiyle açılan Eskişehirspor’un transfer tahtası haberi, taraftarlar başta olmak üzere tüm şehri büyük bir sevince boğdu. AK Parti İl Başkanı Zihni Çalışkan’ın da katıldığı gösteride, Eskişehirspor Başkanı Erkan Koca gelişmelerle alakalı olarak açıklamalarda bulundu.

eskişehirspor transfer tahtası
&&&
Eskişehirspor'da Emre Özbayer ile yollar ayrıldı
31.01.2023
Eskişehirspor'da Teknik direktör N. Emre Özbayer ile yollar ayrıldı.

Yapılan açıklamada "Teknik direktörümüz N. Emre Özbayer ile gerçekleştirilen karşılıklı görüşmeler neticesinde yollarımızı ayırmış bulunmaktayız. Kendisine ve ekibine bugüne kadar yapmış oldukları hizmet ve katkılarından dolayı teşekkür eder, başarılar dileriz."denildi.
&&&
Babanın öldürdüğü çocuklar ile eşi toprağa verildi
29.01.2023 
Eskişehir'de 86 yaşındaki emekli askerin öldürdüğü eşi ile oğlunun cenazeleri İnönü ilçesinde birlikte toprağa verildi.
Eskişehir'in İnönü ilçesine bağlı Erenköy Mahallesi'nde yaşayan emekli uzman jandarma Mehmet Aslan (86), tartıştığı eşi Fadime Aslan'ı (84) beylik tabancasıyla vurarak öldürdü. Aslan, sonrasında Bilecik'in Bozüyük ilçesine giderek Yenimahalle'de yaşayan oğlu Erol Aslan'ı (60) yaşadığı evde vurarak öldürdü. Diğer oğlunu da telefon ederek eve çağıran baba Mehmet Aslan, apartmanın girişinde oğlu Osman Aslan'ı tabancayla vurarak ağır yaraladı. Bozüyük İlçe Emniyet Müdürlüğünde sorgusu tamamlanan 86 yaşındaki Mehmet Aslan, Bozüyük Adliyesine sevk edildi. Savcılıktaki ifadesinin ardından nöbetçi sulh ceza hâkimliğine çıkarılan Aslan, 'eşi kasten öldürme' ve 'altsoya karşı kasten öldürme' suçlarından tutuklanarak cezaevine gönderildi.

babanin-oldurdugu-cocuklar-ile-esi-topraga-verildi
%%%
Eskişehirspor yönetimi görev dağılımı belli oldu
18.01.2023
Eskişehirspor yönetimi görev dağılımı belli oldu

Eskişehirspor Kulübü yeni yönetim kurulunun yaptığı ilk toplantı sonrası görev dağılımı aşağıdaki şekilde belirlendi.
Kulüp Başkanı: Erkan KOCA
 Başkan Vekili (Futboldan Sorumlu Asbaşkan): Özgür Marankoz
•    Mali Asbaşkan: Hakan SAYIN
•    Basın Sözcüsü: Tamer YAVUZ
•    Altyapıdan Sorumlu Asbaşkan: Hakan SAYIN - Nuri Furkan ŞEN
•    Kurumsal Strateji, Planlama ve Projelerden Sorumlu Asbaşkan: Safa ÜSTÜNBAŞ - Mustafa Emin CIRIK
•    Kurumlar, TFF ve Dış İlişkilerden Sorumlu Asbaşkan: Oğuz ŞENGEL - Fırat AKÇORAY
•    Kadın Futbolu Şube Sorumlusu: Ahmet Can AKDEMİR
•    Fabrika futbol Okullarından Sorumlu Asbaşkan: Tamer YAVUZ - Mustafa GÜLERYÜZ
•    Bilişim ve Teknolojiden Sorumlu Asbaşkan: Mehmet ALTSOY - Serdar TEPE     
 Başkan Vekili: Ulaş ENTOK
•    Genel Sekreter: Niyazi ÇELİK
•    İdari ve Tesislerden Sorumlu Asbaşkan: Mustafa Kemal BANDIRMA - Emre ALHAN - Yusuf ÜNAL
•    Stadyumdan Sorumlu Asbaşkan: Niyazi ÇELİK - Metin AYVA
•    Reklam Pazarlama ve Argeden Sorumlu Asbaşkan: Serkan FİDAN - Ahmet Can AKDEMİR
•    Hukuk ve TFF İşlerinden Sorumlu Asbaşkan: Fırat AKÇORAY - Yusuf ÜNAL
•    Taraftardan Sorumlu Asbaşkan: Hasan FISTIK - Nuri Furkan ŞEN
•    Sağlık Kurulundan Sorumlu Asbaşkan: Şükrü SÜNGER
•    Eğitim Vakfı ve İktisadi İşletmeden Sorumlu Asbaşkan: Serkan FİDAN

%%%

  Eskişehirspor’un yeni başkanı Erkan Koca oldu

 13-01-2023 

TFF 3. Lig ekiplerinden Eskişehirspor’un Olağanüstü Seçimli Genel Kurulu’nda tek aday olarak seçime giren Erkan Koca, yönetim kurulu başkanlığına seçildi.
6 Ocak’ta yönetime aday çıkmaması nedeniyle ara verilen Eskişehirspor Olağanüstü Seçimli Genel Kurul Toplantısı, Hasan Polatkan Kültür Merkezi’nde devam etti. Toplantı, Divan Kurulu Başkanı Orhan Kesikoğlu açılış konuşması ile başladı. Konuşmanın ardından kulübün yönetim kurulu faaliyet raporu okundu. Kulübün 2023 Ocak ayı itibariyle borç tutarı 315 milyon 136 bin 323 TL olarak açıklandı.

erkan-koca-3

&&&
26 yaşındaki gencin katil zanlıları adliyeye sevk edildi
05.01.2023
 Eskişehir’de 26 yaşındaki İbrahim Can Temelli’nin hayatını kaybettiği silahlı kavgayla ilgili gözaltına alınan 3 şüpheli sağlık kontrollerinin ardından adliyeye sevk edildi.
3 Ocak gece saat 02.00 saatlerinde Odunpazarı ilçesi Mustafa Kemal Atatürk Caddesi üzerinde meydana gelen olayda, İbrahim Can Temelli (26) ile Sercan İ. (30) arasında çıkan tartışma büyüyerek kavgaya dönüştü. Şüpheli Sercan İ., üzerinde taşıdığı tabanca ile 26 yaşındaki İbrahim Can Temelli’yi vurduktan sonra arkadaşının kullandığı otomobile binerek olay yerinde kaçtı. İhbar üzerine olay yerine gelen 112 Acil Servis ekiplerince ağır yaralı olarak Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’ne kaldırılan İbrahim Can Temelli, hayatını kaybetmişti.