İSO Türkiye’nin İkinci 500 Büyük Sanayi Kuruluşu-2023” araştırmasında yer alan Eskişehir’de üretim yapan firmaları kutlayan Eskişehir OSB Başkanı Nadir Küpeli, “Şehrimiz, bölgemiz ve ülkemiz ekonomisine yön veren, en büyük istihdam kaynaklarının başında gelen, pek çok soruna rağmen üretmeye, yatırımlar yapmaya ve ihracat yapmaya devam eden her firmamızı ayrı ayrı tebrik ediyorum. Önümüzdeki yıllarda İSO 500 listelerindeki firma sayımızın daha da artacağına olan inancımız tamdır” dedi.

ASKON’da Semih Ünlü yeniden başkan ASKON’da Semih Ünlü yeniden başkan

İstanbul Sanayi Odası (İSO) tarafından haziran ayında açıklanan “İSO Türkiye’nin 500 Büyük Sanayi Kuruluşu-2023” araştırmasının ardından, “İSO Türkiye’nin İkinci 500 Büyük Sanayi Kuruluşu-2023” araştırmasının sonuçları da açıklandı. Listede Eskişehir’de üretim yapan 10 sanayi kuruluşu yer aldı.Eskişehir Organize Sanayi Bölgesi (EOSB) Yönetim Kurulu Başkanı Nadir Küpeli, İSO Türkiye’nin ikinci 500 Büyük Sanayi Kuruluşu-2023 sonuçlarına ilişkin değerlendirmede bulundu. Sıralamaya giren tüm firmaları kutlayan Başkan Küpeli,“İlimizde ve bölgemizde üretim yapan 10 firmamızın İSO İkinci 500 2023 yılı listesinde yer alması ve ülkemizin en büyük 1000 büyük sanayi kuruluşu arasında şehrimizden 27 firmanın bulunuyor olması bizleri bir kez daha gururlandırdı. Şehrimiz, bölgemiz ve ülkemiz ekonomisine yön veren, en büyük istihdam kaynaklarının başında gelen, pek çok soruna rağmen üretmeye, yatırımlar yapmaya ve ihracat yapmaya devam eden her firmamızı ayrı ayrı tebrik ediyorum. Bizler şehrimiz, ülkemiz ve geleceğimiz için el birliği ile çalıştıkça ve elimizden gelenin en iyisini yapmaya gayret gösterdikçe, önümüzdeki yıllarda İSO 500 listelerindeki firma sayımızın daha da artacağına olan inancımız tamdır” dedi.

EOSB Yönetim Kurulu Başkanı Nadir Küpeli, bölgede faaliyet gösteren sanayi kuruluşlarının ulusal ve uluslararası arenada rekabet gücünü artırmak için var güçleriyle çalışmaya devam edeceklerini belirterek, “Eskişehir, sanayi alanında sahip olduğu potansiyeli en iyi şekilde değerlendirerek, ülke ekonomisine katkıda bulunmayı sürdürecektir. İSO listelerinde yer alan firmalarımız, yenilikçi ve sürdürülebilir üretim anlayışlarıyla geleceğin sanayi dünyasında da önemli bir rol oynamaya devam edeceklerdir. Şehrimizin sanayi alanındaki bu başarısı, birlikte çalışmanın ve ortak hedeflere yönelmenin bir sonucudur. Tüm sanayicilerimize teşekkür ediyor, başarılarının devamını diliyorum. Bizler, Eskişehir Organize Sanayi Bölgesi olarak sanayicilerimizin yanında olmaya, onların büyüme ve gelişme süreçlerine destek vermeye devam edeceğiz” şeklinde konuştu.

"Türkiye'nin İkinci 500 Büyük Sanayi Kuruluşu-2023" listesinde yer alan Eskişehir’de üretim tesisi bulunan 10 sanayi kuruluşu şu şekilde: “Europen Endüstri İnşaat Sanayi ve Ticaret A.Ş., Gold Harvest Kuruyemiş Gıda ve Tarım Ürünleri Sanayi ve Ticaret A.Ş., TeknikaPlast Teknik Kalıp Plastik Sanayi ve Ticaret A.Ş, RHI Magnesıta Türkiye Refrakter Ticaret Anonim Şirketi, Yurtbay Seramik Sanayi ve Ticaret A.Ş., Ode Yalıtım Sanayi ve Ticaret A.Ş., Rekor Kauçuk Sanayi ve Ticaret A.Ş.,EMSA Elektromotor Alternatör Sanayi ve Ticaret A.Ş., ESKİM Kimya Sanayi ve Ticaret A.Ş., Peyman Kuruyemiş Gıda A.Ş.”