Alış-Veriş/İş dünyası

Adak Bağışı Afrika da Nasıl Yapılır?

Abone Ol

Adak kurbanı diğer farz olmayan kurban türlerine göre en sık bağışı yapılan kurban türüdür. Bunun temel sebebi halk tarafından daha çok bilinen bir kurban çeşidi olmalıdır. İnsanların başına gelen musibet ve görünen, görünmeyen kazalardan korunmasının ardından adak adadığına sıklıkla şahit olabiliriz.

Afrika bölgesi Adak, Akika, Şükür, Nafile ve Vacip kurbanlar için Yedi Başak İnsani Yardım Derneği’nin sürekli olarak yardım gönderdiği belgelerden birisidir. Özellikle Adak bağışları en sık tercih edilen bağış türleri arasında yer almaktadır. En çok bilinen farz olmayan kurbanlar arasında Adak kurbanı vardır. Bu sebeple Adak kurbanı alanında en az farz kurban kadar yoğun yardım talebi bulunmaktadır.   Adak bağışları Afrika bölgesi için özellikle ciddi bir önem taşımaktadır. Bu bölgeye kurban bayramında kesilen farz kurbanlar dışında da et ve hayvan gönderilmesi gıda sorunuyla baş edilebilmesi açısından büyük ölçüde önem taşımaktadır.

Adak bağışıAfrikadenince akla ilk gelen dernekler arasında bulunan Yedi başak İnsani Yardım Derneği bu sene de Adak bağışı Afrika faaliyetlerine hız kesmeden devam etmekte. Yedi Başak İnsani Yardım Derneği 2024 yılı Kurban bayramında da yine bölge için kurban bağışlarını kabul ederek ihtiyaç sahibi insanların da kurbanı aynı coşkuyla paylaşmasını sağlamakta, ‘’kurbanım kardeşime’’ sloganıyla çıktığı bu yolda birleştirici bir kardeşlik atmosferini oluşturmaya da özen göstermektedir.

Kurban Bağış Nasıl Olmalıdır?

Kurban bayramı herkesin coşkuyla karşıladığı, küslerin barıştığı, yaşlıların ziyaretlerle mutu edildiği, küçüklerin harçlıklarla sevindirildiği, atmosferi ve ortamı ile gönüllere huzur veren bir bayramdır. Kurban bayramı vesilesiyle birçok iyiliğin ve güzelliğin kapısı açılır.  Kurban bayramının içerisinde barındırdığı bu güzellikler sayesinde insanlar kurban kesme faaliyetlerine katılımlarını da arttırarak bağış yapma seçeneklerini daha fazla kullanır bir hale gelmiştir. Kurban bayramı birçok kişi için yardımlaşmanın, dayanışmanın ve kardeşliğin takvimidir.

Her sene kurban bayramında gerçekleşen bağışlar sayesinde birçok ihtiyaç sahibi kimsenin yüzünde gülümseme ve kalbinde bir sıcaklık oluşturulur. Bu bağışlar genellikle dernekler, vakıf ve kurumlar üzerinden iletilerek yapılmaktadır. Yedi Başak İnsani Yardım Derneği de her yıl olduğu gibi bağış faaliyetlerini düzenleyerek halka duyurmuş güvenilir derneklerden birisidir.  . Bu tür büyük organizasyonlar üzerinden kurban bağış faaliyetlerinin gerçekleştirilmesi zamandan, mekândan ve maddi olarak bağış yapan kişi için fayda sağlar.

Bunun yanı sıra bağışın gönderileceği ihtiyaç sahibinin de incitilmeden bu bağışların yerine ulaşmasına da vesile olur. Toplu hayvan alımlarında düşen fiyatlar, profesyoneller tarafından yapılan kesimler, uygun ortam ve saklama koşullarında kesilen hayvanlar ve en önemlisi de doğru kişilere ulaştırılması bakımından incelendiğinde kurum, kuruluş, vakıf veya dernekler üzerinden bu işlemi gerçekleştirmenin faydaları oldukça fazladır. Yedi Başak İnsani Yardım Derneği tam da bu noktada hesap verebilir ve ilkeli yönetim şekli ile davranan dernekler arasında yer alarak en çok tercih edilen yardım derneklerinden birisi haline gelmiştir.

Kurban Bağışı Fiyatı Ne Kadar?

Kurban bayramının bütünleştirici, birleştirici, yardımlaşma ve dayanışma atmosferini her geçen yıl daha büyük coşku ile karşılayabilmek için ‘’Kurbanım kardeşliğe’’ sloganıyla yola çıkan Yedi Başak İnsani Yardım Derneği sayesinde bu sene de kurbanlar yerlerine ulaştırılıyor. Hesap verebilir ve ilkeli duruşu sayesinde daha önceki referans işlerinden de anlaşılacağı üzere en çok tercih edilen dernekler arasında yer almasının temel sebebi güven atmosferidir.

 Yedi Başak sayesinde güvenilir bir bağış süreci geçiren bağışçılar her sene devamlı olarak dernek üzerinden yardımlarını yapmaya devam ederken kulaktan kulağa yayılan bir iyilik hareketine de Yedi Başak İmza atmış oldu. Manevi olarak kurban kesmek aynı zamanda Allah’a yaklaşmanın da bir göstergesidir.

 Bu ibadet şükür göstergesi olarak da kabul edilmektedir. Yedi Başak İnsani Yardım Derneği bu ibadetlerin yerine getirilmesi için bir zemin hazırlayarak yurtiçi vekurban bağışı faaliyetleri yürütürken aynı zamanda bir iyilik rüzgârının yayılmasına da vesile oluyor. Sizler de herhangi bir faaliyetimize katılmak için web sayfalarını ziyaret edebilirsiniz.  Bağışçı hakları, dernek tüzüğü, yönetim kurulu, valilik izinleri ve vergi levhalarını da halka açık şekilde yayımlayan dernek birçok alanda güvenilir ve istismara kapalı bağış seçeneği ile birçok kişinin ilk tercihi haline gelmiştir. Yedi Başak, tüm faaliyetlerde olduğu gibi kurban faaliyetlerinin de en yakın takipçisi olarak bu süreci değerli bağışçılarıyla birlikte yürüterek iyilik zincirinin halkalarını oluşturmaya devam ediyor.