ADD Eskişehir Şubesi, Ahmet Taner Kışlalı’nın 25. ölüm yıl dönümünde konuşan dernek başkanı Cihan Taşar Kışlalı’nın Cumhuriyet'e olan bağlılığını ve mücadelesini anlattı.


Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) Eskişehir Şubesi, Prof. Dr. Ahmet Taner Kışlalı’nın katledilişinin 25. yıl dönümünde dernek binasında basın açıklaması düzenledi. Dernek Başkanı Cihan Taşar,  yaptığı açıklamada Kışlalı’nın Türkiye için çok önemli bir bilim insanı, siyasetçi ve yazar olduğunu vurguladı. Taşar, Kışlalı'nın Cumhuriyet değerlerine ve Atatürkçü düşünceye bağlılığını dile getirerek, onu saygıyla andıklarını belirtti.

Cihan Taşar, konuşmasında Atatürkçü Düşünce Derneği'nin kurucuları arasında yer alan birçok ismin de geçmişte terör saldırılarıyla katledildiğini hatırlattı. 50 aydın tarafından 1989’da kurulan derneğin, aydınlanma mücadelesini 35 yıldır sürdürdüğünü söyledi. Kışlalı’nın sadece bir siyasetçi değil, aynı zamanda genç yaşta Kültür Bakanlığı yapmış, demokrasiye ve Atatürkçü düşünceye gönülden bağlı bir aydın olduğuna dikkat çekti.

Çocuk haklarına yapılan en büyük saldırılardan biridir Çocuk haklarına yapılan en büyük saldırılardan biridir

Kışlalı'nın, Cumhuriyet Gazetesi’nde yazdığı köşe yazılarında Atatürkçü düşüncenin doğru anlaşılması için büyük çaba sarf ettiğini söyleyen Taşar, Kışlalı’nın katledilmeden önce bir gazete tarafından hedef gösterildiğini belirtti. Taşar, üzerinden 25 yıl geçmesine rağmen Kışlalı'nın katillerinin hala cezalandırılmadığını ve bu olayın bir faili meçhul cinayet olarak kaldığını ifade etti.

Tören, ADD Eskişehir Şubesi'nin, Prof. Dr. Ahmet Taner Kışlalı'nın bıraktığı mirasa sahip çıkma sözleriyle son buldu. Taşar, Kışlalı ve diğer demokrasi şehitlerinin asla unutulmayacağını, aydınlanma mücadelesinin devam edeceğini vurguladı.