CHP Odunpazarı Gençlik Kolları'ndan Yedi Başak Derneği Etkinliklerine Sert Tepki: 'Üniversiteler Bilimin ve Özgür Düşüncenin Mekanları Olmalıdır'

CHP Odunpazarı Gençlik Kolları Başkanı Tuna Can Ünver, Yedi Başak Derneği’nin Anadolu ve Osmangazi Üniversitelerinde düzenlediği etkinliklere tepki gösterdi. Ünver, yaptığı basın açıklamasında, 19-20 Ekim tarihlerinde Anadolu Üniversitesi'nde, 26-27 Ekim tarihlerindeyse Osmangazi Üniversitesi'nde gerçekleştirilen ve "Umut Eskişehir" başlığı altında yürütülen etkinliklerin, toplumsal barışı tehdit ettiğini ve gençlerin özgür düşünme yetisini kısıtladığını vurguladı.

Ünver, bu tür faaliyetlerin bilimsel düşünceyi hedef alarak gençleri belirli bir ideolojiye hapsettiğini ve demokratik hakları zayıflattığını belirtti. “Laik ve Atatürkçü bir bakış açısına sahip olmayan hiçbir kişinin üniversitelerde yer almaması gerektiğini savunuyoruz. Üniversiteler, gençlerimize sorgulama ve kendini geliştirme fırsatları sunmalıdır, siyasi propagandalara yer verilmemelidir,” dedi.

AKP'nin Politikaları Türk Milletini İşsizlik ve Açlığa Sürüklüyor AKP'nin Politikaları Türk Milletini İşsizlik ve Açlığa Sürüklüyor

Etkinliklere ev sahipliği yapan üniversitelerin yönetimlerini eleştiren Ünver, "Anadolu ve Osmangazi Üniversiteleri, Atatürk’e karşı olan hiçbir kişi ve kuruma kapılarını açmamalıdır," şeklinde konuştu.

CHP Odunpazarı Gençlik Kolları, gençlerin bilimsel ve özgür düşünce ortamında yetişmesi gerektiğini belirterek, bu tarz etkinliklere izin verilmemesi çağrısında bulundu.