Eskişehir’de en fazla ölümlü trafik kazası yaşandığı için ‘ölüm yolu’ olarak adlandırılan Kırka-Seyitgazi-Afyon karayolu için seçim öncesi ‘Şantiye kurduk, yolu genişletiyoruz’ sözü veren AKP, seçimi kaybedince vaadini unuttu! Şantiye olarak açıklanan bölgeye giderek inceleme yapan CHP Eskişehir Milletvekili Utku Çakırözer, “Seçim dönemi geldiler ‘şantiye kurduk, en kısa sürede bitecek’ dediler. Aradan 4 ay geçti, geldik gördük! Ortada ne gerçek bir şantiye ne de devam eden bir çalışma var! AKP’nin seçim vaadi iki kamyonla, bir kepçeye kalmış! Bu yol bunlarla 20,30 yılda bitmez” dedi. Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı’na çağrıda bulunan Çakırözer, “Seçim öncesi buraya gelip vaat yağdıranlara sesleniyoruz. Kime ihale verdiyseniz takibini yapın! Şantiyeyi kurdurun, ekipleri getirin bu yolu derhal bitirin! Yapamayacaksanız da Eskişehirlileri kandırmayın” dedi.

ÖLÜM YOLU: 1472 KAZADA 51 VEFAT, 2 BİN 258 YARALI

Eskişehir’de en çok ölümlü-yaralamalı kazaların meydana geldiği Kırka-Seyitgazi-Afyon yolu can almaya devam ediyor. 2010 yılından bu yana bu yolda yaşanan 1472 trafik kazasında 51 yurttaş hayatını kaybederken,  2 bin 258 kişi de yaralandı. Bayram öncesi Çatören mevkiinde meydana gelen son kazada da bir kişinin hayatını kaybetmesi üzerine, CHP Eskişehir Milletvekili Utku Çakırözer, seçim dönemi AKP’lilerin ‘şantiye kurduk, yolu en kısa sürede bitireceğiz’ dediği bölgeye giderek incelemelerde bulundu.

İKİ KAMYONLA BU YOL 30 YILDA BİTMEZ

31 Mart seçimleri öncesi başlayan yol çalışmalarında hiçbir ilerleme kaydedilmediğine dikkat çeken Çakırözer tepkisini şöyle gösterdi:

“Eskişehir’in en fazla kaza olan yolu burası. Seyitgazi-Kırka-Afyon karayolu. Bu iktidar Afyon’dan Eskişehir il sınırına kadar çift gidiş çift geliş yol yaptı. Ama il sınırımıza girince Eskişehir düşmanlığı devreye girdi, bir metre yol yapılmadı. Yapmadıkları yol için her seçim öncesi vaatte bulundular. Son yerel seçim öncesinde ‘Şantiye kurduk, yol genişletiliyor’ dediler. Biz isteriz ki yapılsın. Son ölümlü trafik kazası sonrası geldik yerinde gördük, bilgi aldık. Maalesef büyük hayal kırıklığı! Ortada ne gerçek bir şantiyene de gerçek bir yol çalışması var! İki kamyon, bir de kepçe ile yol yapıyoruz diye milleti kandırıyorlar!”

YİNE KAZA, YİNE ÖLÜM VAR…

Yolun yapımı için başta Seyitgazililer olmak üzere Eskişehirlilerin on yıllardır çağrıda bulunduğunu anımsatan Çakırözer, “AKP döneminde çağrı yaptık, yol kapattık, imza topladık! Hiç umursamadılar. Hep yaptıkları gibi yine seçim zamanı milletvekilleri, bürokratları toplayıp geldiler, ‘Şantiye kurduk, yol yapılıyor’ diye açıklamalar yaptılar. O açıklamadan sonra 4 ay geçti. Geldik baktık, bilgi aldık. Hani nerede genişletme? Yine kaza, yine ölüm var. Kaç kilometrelik yol genişletildi, çalışmalar hangi aşamada? Çıkın hesap verin!” diye konuştu.

“SEÇİM POZU VERENLER SÖZÜNÜ TUTSUN”

Yol çalışması başladı denilen bölgede duran az sayıda ekipmana işaret eden Çakırözer sözlerini şöyle sürdürdü:

Kazım Kurt: “CHP’nin iktidar yürüyüşüne başladığının işareti!” Kazım Kurt: “CHP’nin iktidar yürüyüşüne başladığının işareti!”

“Seyitgazi ile Kırka arası 40 km. Daha bir de onun ötesi var. Bakıyoruz burada sadece iki kamyon ve bir bozuk olduğu söylenen kepçe var. Bu yol bunlarla 20 yılda, 30 yılda bitmez. İşte yine kaza oldu. Kışın daha beter ölüm yoluna dönecek. Her gün insanlar bu yola ölüm korkusu ile çıkıyorlar. Biz bu yolun yapılmasını istiyoruz. Buradan seçimden önce biz bu yolu yapacağız diye müjde verenlere çağrıda bulunuyoruz. Kime ihale verdiyseniz, burada kimlerle poz verdiyseniz çağırın gelsinler gerçek anlamda şantiyelerini kursunlar. Bu yol bir an önce yapılsın” dedi.

“EN KISA SÜREDE BİTİRECEĞİZ” DEMİŞLERDİ

Yerel seçimlere bir ay kala Ak Parti Milletvekili Fatih Dönmez ve beraberindeki Seyitgazi Belediye Başkan adayı, Karayolları 4. Bölge Müdürü ile yolu yapacağı ileri sürülen firma yetkilileriyle Seyitgazi’nin Kırka Mahallesi’nde açıklama yaparak, “Şantiye kurulum çalışmaları başladı. İnşallah en kısa süre içerisinde bu yol çalışmasını bitireceğiz. Muhalefet bunu maalesef zaman zaman kötüye kullanıyor. Ama onlara da buradan bir davette bulunmak istiyorum, gelsinler çalışmayı yerinde görsünler” demişti.

Editör: Mustafa YILDIRIM