Saadet Partisi Eskişehir İl Başkanı Fesih Bingöl, yaptığı açıklamada Türkiye'nin içinde bulunduğu durumu değerlendirerek yeni bir başlangıcın gerekliliğini vurguladı. Bingöl, ülkenin ekonomik, adalet ve eğitim gibi alanlarda ciddi sıkıntılar yaşadığını belirtti.

Türkiye’nin İçinde Bulunduğu Durum

Sadece kamuda tasarrufu ile düzelmez Sadece kamuda tasarrufu ile düzelmez

Fesih Bingöl, Türkiye’nin ekonomiden ekolojiye, adaletten demokrasiye birçok alanda sürekli savrulma yaşadığını ifade etti. Ekonomik dar boğaz, tarım ve hayvancılığın bitme noktasına gelmesi ve adaletin iflas etmesi gibi sorunların altını çizen Bingöl, gençlerin gelecekten umudunu kestiğini ve tarım arazilerinin betona kurban edildiğini söyledi. Bu olumsuz tabloya rağmen, Saadet Partisi olarak daha güçlü, özgür ve adaletin hâkim olduğu bir Türkiye arzusunda olduklarını belirtti.

Saadet Partisi’nin Değerleri

Saadet Partisi’nin bir değerler hareketi olduğunu vurgulayan Bingöl, partinin önce ahlak ve maneviyat düsturunu şiar edindiğini belirtti. Saadet Partisi'nin, güçlü olanın haklı olduğu değil, haklının haklı olduğu bir dünya için çalıştığını ifade etti. Ayrıca, partinin tam bağımsızlık hareketi olduğunu ve her türlü sömürüye karşı durduğunu söyledi.

Olağanüstü Kongre ve Yeni Başlangıç

Bingöl, 30 Haziran’da yapılacak olağanüstü kongrenin tarihi bir öneme sahip olduğunu belirtti. Türkiye'nin yeni bir başlangıca ihtiyacı olduğunu vurgulayan Bingöl, yanlış politikaları eleştirerek, ülkenin kaybettiği zamanı, kardeşliği, gençliği ve umudu geri kazanmak için çalışacaklarını söyledi.

Dava Adamı Olmanın Önemi

Bingöl, dava adamı olmanın sabır, sebat, teslimiyet, adanmışlık, mertlik, aşk, cehd ve gerektiğinde şehadeti göze almak istediğini belirtti. Dava adamlarının üç kuruşluk dünya menfaati için davalarını satmaması gerektiğini ifade eden Bingöl, fitneye sebep olacak sözlerden kaçınmanın ve dava kardeşlerinin aleyhinde konuşmamanın önemini vurguladı.

Saadet Partisi’nin Vizyonu

Saadet Partisi’nin çatışma değil diyalog, çifte standart değil adalet, üstünlük ve kibir değil eşitlik ve tevazu, sömürü değil işbirliği, baskı ve tahakküm değil insan hakları ve özgürlükleri esas alan bir gelecek inşa edeceğini belirten Bingöl, partinin Türkiye’yi bir rövanş cumhuriyeti olmaktan kurtaracak yeni bir toplumsal sözleşme sağlayacağını söyledi.

Sonuç

Fesih Bingöl, konuşmasını "Allah'ım beni ve dava kardeşlerimi istikametten ayırma, hak dava üzerinde ayağımızı sabit kıl" duasıyla bitirerek, tüm dava erlerine selamlarını iletti.

Editör: Mustafa YILDIRIM