Odunpazarı kaçak hobi bahçelerini yıkıyor Odunpazarı kaçak hobi bahçelerini yıkıyor

Eskişehir Eğitim Sen Şube binasında gerçekleşen açıklamada konuşan Kurul, Üniversitelerde niteliksizleşme, hukuk dışı uygulamalar ve yoğun bir yıldırma politikalarının hâkim durumda olduğunun altını çizdi.

Anayasa hukuku üzerine çalışan bir akademisyen olan Anadolu üniversitesi Doç. Dr. Bülent Yücel’in sınavda HDP’nin kapatılması davasına yönelik soru sorması üzerine kendisine dava açıldığını söyleyen Kurul, yaşanan sürece yönelik şu şekilde konuştu; “Anayasa mahkemesinin konusu olan bir konu dersin sorusu haline getiriliyor. HDP’nin kapatılması davası. Mevcut hukuki düzenlemeler içinde olağan gibi gözüken bir süreç üniversite yönetimi tarafından sorun olarak algılanıyor.

Öğretim üyesi hakkında bir yandan idari soruşturma bir yandan ceza soruşturmasını gerektirecek bir süreç başlatılıyor. Bu sürecin adından yargı yolu açılıyor ama öylesine çelişkiler var ki. İdari soruşturmada çok düşük bir ceza veriliyor. Diğer soruşturma ise öğretim üyesini uzaklaştıracak önlemler alınıyor, duvarlar örülüyor.” dedi.  

Öğretim üyesi Bülent Yücel’in mahkeme yoluyla hakkını aradığını aktaran Kurul, “Mahkeme iptal davasını veriyor, bir sorun yok diyor. Öğretim üyesi toplumun her sorununu alıp derslerinin araştırmalarının gündemi yapabilir diyor. Öğretim üyesi mahkeme kararıyla görevden uzaklaştırma cezasının ardından görevine yeniden başlıyor fakat bu sefer yıldırma politikalarıyla karşı karşıya kalıyor. Yüksek lisans, doktora tez danışmanlıkları elinden alınıyor. Anayasa hukuku derslerine girmesi engelleniyor. İtiraz etmesine rağmen dersler elinden alınıyor.” şeklinde konuştu.

Tüm üniversitelerde ciddi yıldırma politikalarının olduğunun altını çizen Kurul, kadrolaşmaların yaygınlaştığını da belirtti. Kurul, “Hem Anadolu Üniversitesi Hukuk Fakültesi’ni hem de siyasi iktidarı uyarıyoruz. Türkiye toplumunun sevinçli demokratik, özgürlükçü bir toplum haline gelmesini engelleyemeyeceksiniz. Toplumun yarısından fazlası özgür bir Türkiye düşünü arzuluyor bu açık, net ve ortada. Değerli hocamız Bülent Yücel’in hakkını savunmak için her türlü hukuki yolu deneyeceğiz.” ifadelerinde bulundu.