Ünlü Avukat Ege Kayıkçı araç değer kaybı davası nasıl açılır, araç değer kaybı nasıl hesaplanır, araç değer kaybı davası kime açılır, araç değer kaybı davası trafik sigortası ve araç değer kaybı hakkında merak edilenleri yanıtladı

Araç değer kaybı nedir ?

Araç değer kaybı, yaşanan trafik kazaları sonrasında aracın değerinde meydana gelen azalma olarak ifade edilebilir. Araç değer kaybı aslen hasar alan ve bu hasar itibariyle onarım gören bir aracın, ikinci el piyasasındaki değerindeki azalmayı ifade eder. Kaza sonrası araç, ne kadar iyi şekilde tamir edilirse edilsin, kazalı olması sebebiyle piyasa değerinde azalma oluşacaktır. Bu aracın, emsallerine göre alım-satım olasılığı azalacak ve düşük değere alıcı bulmak zorunda kalacaktır. Böyle bir durumla karşı karşıya kalan kazazede, bu zararını karşı tarafın kusuru oranında karşı araç sürücüsü, işleteni veya Karayolları Motorlu Araçlar Zorunlu Mali Sorumluluk Sigortacısından tazmin edebilir. Araç değer kaybı hesaplanırken, birçok etken rol oynamaktadır. Bu etkenler; araç kilometresi, araç değişen parçası, aracın geçmiş hasar kayıtları vs. sıralanabilir. Ancak şunu belirtmek gerekir, kaza sonrasında yapılan bazı onarım bazı onarım işlemleri, araçta değer kaybı oluşturmaz. Bunlara örnek verecek olursak; araçta değişim yapılan farlar, jantlar, stoplar, silecekler, camlar ve tamponlar gibi onarım gerektirmeyen parçalar ile vidalı parçalardaki değişiklikler için araç değer kaybı tazminatı talep edilemez. Bu sebeple araç değer kaybı davası açmadan önce konu ile ilgili bir uzman ile görüşerek, uzman eşliğinde yol almak önemlidir.

Bu bağlamda, uluslararası büyük şirketlerin ve ünlü isimlerin avukatlığını ve hukuk danışmanlığını yapan Ege Kayıkçı da desteğine başvurulabilecek öne çıkan isimlerden biri olarak akla gelmektedir. Zira oldukça hassas bir mesele olan araç değer kaybı miktarı, uzmanlar tarafından karmaşık metotlar ile hesaplanarak tespit edilmektedir. Bu yüzden dava getirisi ile çalışılacak avukat arasında kıymetli bir bağ bulunmaktadır.

Lületaşı Müzesi yenilendi Lületaşı Müzesi yenilendi

Dava için gerekli belgeler nelerdir ?

Kazanın gerçekleştiği anda tutulan kaza tutanağı, hasar tespit tutanağı, araçların kaza sonrası çekilen, özellikle hasarı gösteren ve her açıdan çekilmiş fotoğrafları, aracın ekspertiz raporu ve aracın ruhsat başta olmak üzere tüm belgeleri dava için gereklidir

Ayrıca değer kaybı davası için yukarıda belirtilen belgelerin yanı sıra dava açmak için bir de değer kaybı davası dilekçe formu gerekmektedir. Bu dilekçeye kaza tutanakları ve diğer araç değer kaybı belgeleri eklenerek başvurulacak Mahkemeye veya Sigorta Tahkim Komisyonuna iletilmelidir. Araç kiralama ve benzeri masraflar varsa bunlara ilişkin belgeler de bu tutanak ile birlikte sunulmalıdır. Araç değer kaybı dilekçesi belli bir yazılış formatında olması gerekmekle birlikte, içerisinde bazı unsurları barındırması zorunludur. Bunlar için bir profesyonelden kapsamlı yardım alınması ileride yapılabilecek hataların önüne geçecektir.

Avukat Ege Kayıkçı Kimdir ?

Avukat Ege Kayıkçı 19.08.1994’te, köklü bir ailenin çocuğu ve Istanbul doğumlu. Ülkemiz dışında da ses getiren içerikte işlere imza atan ünlü avukat Ege Kayıkçı, hem yurt içi hem de yurt dışında önemli şahıs ve şirketlerin danışmanlığını ve avukatlıklarını yapmakta.

Avukat Ege Kayıkçı Instagram adresi :  https://www.instagram.com/egenba