Eskişehir Büyükşehir Belediyesi Stratejik Plan ve Yatırım Programı'nın görüşüldüğü mecliste söz alan AKP grubundan Zeynep Güneş, şehir içi trafik konusunu yeniden meclis gündemine getirdi.

"Sorumlu bakanlık değil, sizsiniz"

ESO'dan depreme karşı önemli adım ESO'dan depreme karşı önemli adım

Şehir trafiğinde belediyenin hiçbir sorumluluğu yokmuş gibi aktarıldığına dikkat çeken Güneş, "Çevre yolunun ne kadarını Eskişehirliler kullanıyor? Bunun sebebi sizsiniz, Ulaştırma Bakanlığı değil. Ara halterleri açmamışsınız, bat çık yapmamışsınız. İnsanlar mecburen çevre yoluna yönelmiş. Yanlış trafik politikanızdan dolayı insanlar çevre yolunu kullanıyor sizin 30 yıllık hatalarınızdan dolayı." dedi.

"Çevre yolu şehir içi trafiği artırıyor"

Güneş'e cevap veren Büyükşehir Belediye Başkanı Ayşe Ünlüce, "Çevre yolu demek şehrin içindeki trafiği artırmadan o trafiği yönetmek demek. Bursa'dan Ankara'dan gelen de şehre giriyor. Bunun araç yükünü ne kadar artırdığı belli." şeklinde konuştu.

"Çevre yolu sorularına cevaplar hep kaçamak"

Çevre yolu konusuna ilişkin konuşan CHP grubundan Hasan Ünal, "Çevre yolu ile ilgili sorulara cevaplar hep kaçamak. Kuzey çevre yoluna kaynak yatıramadınız yapamadınız belki ama güney çevre yolunu neden yapamadınız? Bunun hesabını sormazlar mı? Şu anki çevre yolu dediğimiz alanlarda girişlerde çıkışlardaki sıkıntıları karayolları ile sürekli yazışıyoruz çoğuna cevap dahi gelmiyor. Ayrıca bir şehirde yüzde 65 oy almış 3 belediye başkanının varlıklarını yok edip de biz bunu böyle yaparız tarzında açıklama yapmak hiç hoş değil."