Ataç Mahmudiye’nin Kurtuluş Günü’ndeydi Ataç Mahmudiye’nin Kurtuluş Günü’ndeydi

     Eskişehir Büyükşehir Belediyesi Zabıta ekipleri, şehrin dört bir yanında dilencilere yönelik geniş çaplı bir operasyon gerçekleştirdi. Alpu kavşağında yapılan operasyonda ise dilenciler üzerlerindeki paraları tarlaya gömerken yakalandılar.

     Büyükşehir Belediyesi Zabıta Dairesi Başkanlığı ekipleri, kent genelinde dilencilere karşı operasyonlarını aralıksız sürdürüyor.

    Kent merkezi, ana arterler, kavşaklar başta olmak üzere çeşitli noktalarda çalışmalar yürüten ekipler, dilencilere göz açtırmadı.

Yayalaştırılmış bölgelerde işletmeleri ve vatandaşları rahatsız eden, kavşaklarda araç trafiğini tehlikeye düşüren, can ve mal güvenliği sorunu da yaratarak vatandaşların duygularını istismar eden çoğunluğu kadın ve çocuk dilenciler, ekipler tarafından işlem yapılmak üzere Zabıta Karakolu’na götürüldüler.

ESOGÜ Tıp Fakültesi kavşağında bebek arabasıyla dilencilik yapan kadınlar zabıta ekiplerince alınırken, Alpu kavşağında ise kısa süreli bir kovalamaca yaşandı.

Alpu kavşağında zabıta ekiplerini gören dilenciler, üzerlerindeki para ile yakalanmamak için paraları tarlaya saklamaya çalıştılar. Zabıta ekiplerinin kovalamacası sonrası dilenciler, tarlaya sakladıkları paralarla birlikte yakalandılar.

Yapılan çalışmalar sonucu vatandaşların dini duygularını istismar ederek dilencilik yapan ve dilenirken bebeklerle, çocukları kullanan kişilere dikkat çeken yetkililer bu konuda vatandaşları uyardı.

Yetkililer, vatandaşlardan özellikle dilencilik yapan kişilere hiçbir para yardımı yapmamaları konusunda uyarıda bulunarak denetimlere şehrin tüm noktalarında aralıksız bir şekilde devam edileceğini söylediler.

Bu konuda Eskişehir Valiliği’nin “Dilencilikle Mücadele Edilmesi” hakkındaki genelgesini hatırlatan yetkililer, dilencilik yapmanın ve bu kişilere para verilmesinin yasaklandığını hatırlattılar.

Yakalanan dilencilere, Kabahatler Kanunu’na göre idari işlem uygulanırken dilencilik yaparak temin ettikleri paralara kamuya aktarılmak üzere el konuldu.