Tepebaşı iki elin sesi var çocuk korosu için kayıtlar başladı Tepebaşı iki elin sesi var çocuk korosu için kayıtlar başladı


Kahveciler Odası Başkanı Zeki Çoban kahvecilerin yaşadıkları sorunlara ilişkin konuştu. Eleman bulmakta sorun yaşadıklarını belirten Çoban, “Asgari ücretin üstünde maaş veriyoruz, yine de çalışacak eleman bulamıyoruz” dedi. 
“Vicdansız şekilde zam yapılıyor”
Asgari ücretin üzerinde ücret vermelerine rağmen çalışacak eleman bulamadıklarından dert yanan Zeki Çoban, “Kahvelerin birçoğunun kapanmasının nedeni çalışacak adam bulamamamızdır. Diğer nedenler ise kiraların yüksek olması ve gelen zamlardır. Kiralar son zamanlarda çok yükseldi. Dükkân sahipleri kafalarına göre zam yapıyor. 2 bin 500 olan kiraya zam yapıyor 10 bin lira istiyorlar. Vicdansız şekilde zam yapıyorlar. Oda üyelerimiz bu konudan şikayetçi.” ifadelerini kullandı. 
“Kırsalda halen 7 lira”
Fiyat tarifelerine ilişkin de konuşan Çoban, “Çay fiyatını 10 lira yaptıktan sonra elektriğe yüzde 38, çaya ise yüzde 24 zam geldi. Temizlik malzemelerine zamlar devam ediyor. Biz gelen zamlara göre hareket etsek şu an çayın 10 liranın üstünde bir fiyattan satılması gerekir. Mesela şu an çay 10 lira ama kırsalda hala 7 liraya satılıyor. Kırsalda zam yaptığımızda müşteri ile kahveci arasında sıkıntılar yaşanıyor ama gelen zamlar bizim elimizde değil.” şeklinde konuştu.