Sivrihisar’daki Çardak Hamamı’nın termal sularının gece gündüz boşa aktığına dikkat çeken İYİ Parti Sivrihisar İlçe Başkanı Recep Toptaş, “Bu şifalı sular heba olmaktadır, bir an evvel termal turizme kazandırılmalıdır.” dedi.

​Geleceğin turizm faaliyetlerinden olan termal turizminin insan sağlığına olumlu etkisi sebebiyle oldukça büyük önem taşıdığını ifade eden Toptaş, şunları aktardı: “Doğal ve yer altından gelen mineralli sular ile tedavi imkânı sağlaması açısından termal turizm günümüzde daha çok önem arz etmektedir. ​İlçemizde bulunan Çardak Hamam’ı şifalı su bakımından ülkemizde nadir bulunan şifa kaynağıdır. 1175 yılında Umur Bey tarafından yaptırılan Çardak Hamamı’nın sıcaklığı 35 santigrat derecedir. Kaplıcanın suyu bikarbonatlı, kalsiyumlu, sodyumlu, bromürlü ve radyoaktif birleşime sahiptir. Ayrıca suyunda kükürt mevcuttur. Mide, bağırsak, karaciğer ve safra kesesi rahatsızlıklarına, romatizma hastalıklarına, eklem kireçlenmeleri, sinir-kas yorgunluklarına, dolaşım sistemi ve özellikle cilt hastalıklarına şifa olduğu ispatlanmıştır.”

​YAP-İŞET-DEVRET MODELİ UYGULANMALI

Çardak Hamamı Termal Tesisleri’nin yıllardır belediye tarafından kısıtlı imkânlarla işletilmeye çalışıldığını dile getiren Toptaş, işletmeden istenilen düzeyde başarı sağlanamadığını söyledi. Şifa kaynağı olan bu suyun boşa akmaması için bir an evvel yap-işlet modeli ile özel sektöre devredilmesi gerektiğini belirten Recep Toptaş, “Bu şekilde modern tesislerin kurulması sağlanarak yurt içi ve yurt dışı tanıtımlarının yapılması ile termal turizme kazandırılmalıdır.” şeklinde konuştu.

Şehrin festivallerinde eserler gün yüzüne çıktı Şehrin festivallerinde eserler gün yüzüne çıktı

​YETKİLİ MERCİLER HAREKET GEÇMELİ

850 yıllık tarihi dokusu ile gelecekte termal turizmin gözdesi olmaya aday olan Çardak Hamamı Termal Tesisleri’nin turizme kazandırılması ile ilçe ekonomisine büyük katkı sağlayacağını söyleyen Toptaş, sözlerini şöyle sürdürdü: “Böylece ilçede ticari hayat hareketlenecek ve yeni iş istihdamı sağlanmış olacaktır. ​Sağlık turizminin en önemli kaynağı termal bölgelerdir. Termal turizmi yatırımları genellikle yurtiçi ve yurtdışı şifa arayan ve bu uğurda masraftan kaçınmayanlara hizmet verdiği için ilçemize kattığı değer yüksek olacaktır. ​Şifa kaynağı yüksek bu suyun heba olmaması ve bu tarihi yapının kaderine terk edilmemesi için yetkili mercilerin bir an evvel harekete geçmesi ve Çardak Hamamı’nın termal turizme kazandırılması gerekmektedir.”