3 ilçede AK Parti başkanları belli oldu 3 ilçede AK Parti başkanları belli oldu

Eskişehir CHP Kadın Kolları Başkanı Fikriye Söğütlü, ekonomik kriz nedeniyle gıda fiyatlarındaki artışın özellikle dar gelirli aileleri vurduğunu ve bu durumun da çocuklarda yetersiz beslenmenin yaygınlaşmasına sebep olduğunu belirtti. 
AKP ÇOCUKLARIN YEMEĞİNE GÖZ DİKTİ
Araştırmalara göre de Türkiye'de 5 yaş altı çocukların bodurluk oranının yüzde 10'lara kadar yükseldiğini belirten Söğütlü, bu sayıların her geçen gün arttığının altını çizdi. Söğütlü, “Çocuklar açlık kıskacına hapsolmuşken, AKP çocukların bir öğün yemeğine dahi göz dikti. Seçim öncesinde, okullarda 1 öğün ücretsiz yemek' verdiği öğrenci sayısını 5 milyona çıkaracağını vadeden tek adam iktidarı, okul öncesi ve yatılı okullarda verdiği ücretsiz öğünü kesti. 1 milyon 400 bin öğrenciyi tek öğün doyurmak bile gözlerine battı. Deprem bölgesi hariç tutularak ücretsiz öğün kaldırıldı. Hem de bir genelge ile.” ifadelerini kullandı. 
AKP’ye oy veren kadınlara seslenen Söğütlü, “Senin çocuğunu aç bırakan partiye oy vermeye devam edecek misin? ‘Her ailede en az 3 çocuk olmalı’ diye şart koşanlar, bu çocukların karnı nasıl doyacak hiç düşünmüyor mu? Sorumluluk hissetmiyor mu? İktidar çocukların durumunu sadece seçim öncesinde oy için düşünüyor "muş" gibi yaptı.” açıklamasında bulundu. 
SEÇİM BİTTİ, ÇOCUKLAR UNUTULDU
Söğütlü, “Kasım 2022'de Plan ve Bütçe Komisyonu'nda Milli Eğitim Bakanlığı bütçesi görüşülürken, CHP'nin de içinde bulunduğu muhalefet partilerinin okullarda 1 öğün ücretsiz yemek verilmesi için sunduğu ek bütçe teklifi AKP ve MHP'nin oylarıyla reddedilmişti. Israrlarımız ve konuyu sürekli gündemde tutmamız neticesinde eski Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, okul öncesi eğitimdeki tüm okullarda ücretsiz olarak yemek verileceğini açıklamıştı. Hatta bakan bu uygulamanın kapsamının genişleyerek, pansiyonlu okullardaki tüm öğrencilere de ücretsiz olarak yemek vereceğini "müjde" diye duyurmuştu. Bu adımlarla, 5 milyonun üzerinde öğrenciye ücretsiz öğün verilecekti. Fakat okul öncesi ve yatılı okullarda 1 öğün ücretsiz yemek verme kararı sadece yarım dönem sürdü. Seçim bitti, çocuklar unutuldu. İşte bu nedenle "bu iktidarın, ahlaki ve siyasi meşruiyeti yoktur" diyoruz!” diyerek sitem etti. 


Velilerin lise çağındaki çocuklara dahi harçlık veremediklerini ve akşamdan kalan yemekle çocuklarını okula gönderdiklerini söyleyen Söğütlü, “İktidar, çocuklara bir öğün ücretsiz yemeği vermelidir. Bu bir lüks değil, zorunluluktur. Ülkemizi ekonomik krize sürükleyen, derin yoksulluğu yaygınlaştıran iktidar, sosyal devlet olmanın gereğini yerine getirmelidir.” diyerek iktidara seslendi. 
CHP’Lİ BELEDİYELERİ ÖRNEK ALIN
Cumhuriyet Halk Partili Belediyelerin uygulamalarını örnek gösteren Söğütlü, Belediyelerin çocuklar için beslenme seferberliği başlattığını bir kez daha duyurdu. Söğütlü, “İlk ve orta öğretim öğrencilerine yönelik "beslenme çantası" projeleri kapsamında, her gün, on binlerce öğrencimize gıda desteği veriyoruz. Ayrıca üniversite öğrencilerine sıcak çorba ve bir öğün ücretsiz yemek veriyoruz. Biz kısıtlı imkânlarla, öğrencilere destek vermek için çaba sarf ederken, iktidarın sadece okul öncesinde verdiği ücretsiz öğünü kesmesi tam bir rezalettir. Çocukların açlığı üzerinden siyaset yapılmaz, yapılamaz.” dedi. 
Ülke genelinde iktidara seslendiklerini ve ücretsiz öğünün acil bir ihtiyaç olduğunu belirten Söğütlü, konunun derhal çözülmesi için bugünden itibaren her il ve ilçede eylemler başlattıklarını duyurdu.