Çevre

Çiftçiler Tarım Platformu ile görüştü

TMMOB Ziraat Mühendisleri Odası Eskişehir Şubesinde; Tarım Platformu paydaşları ile çiftçiler bir araya geldi.

Abone Ol

Genç Rençberler adı altında Tarım Platformu ile fikir alışverişi yapan ve çiftçiler: “Ülkemizde tarımsal üretim yapmak, evimize ekmek götürmek istiyoruz! Üretim yapmak yanlış bir şey mi?

Son yıllarda artan üretim maliyetleri nedeniyle çok zorlanıyoruz. Geçen yıl tarlamdan 1 bardak çay aldım, 10 bardak verdim. 9 tanesini cebimden, önceden yaptığım yatırımlardan koydum. Bu yıl belimiz hızla artan girdi maliyetleri, enerji maliyetleri, akaryakıt, gübre, işçi maliyetlerinde yaşanan artışla daha da büküldü.”  İfadelerini kullanan çiftçiler duygu ve isteklerini örneklerle dile getirdiler.

Eskişehir Tarım Platformu’nda, kurumlarını temsilen katılan paydaşlar; “Üretim olmaz ise, ne tüketeceğiz! Sizler şehrimiz, ülkemiz için önemlisiniz.

Ülkenin dört bir yanından gelen içimizi yakan yangın haberleri bir yana, yetiştirdiğiniz ürünleri çürümeye bırakmak, yok fiyatına satmak arasında seçim yapmaya zorlanan sizler sesinizi duyurmaya çabalıyorsunuz.  Tarım adına, bizlerde, çiftçinin yanınızdayız!” açıklamalarını yaptılar.  

Toplantıya katılan çiftçiler : “Tek derdimiz var. Üretim yapmak, siyasi bir amacımızın olmadığını gittiğimiz her yerde vurguluyoruz ve kimseye zarar gelsin de hiçbir şekilde istemeyiz. Bu sıkıntılarımızı;  şehrin önde gelen isimlerine, sivil toplum kuruluşları temsilcilerine anlattık, anlatacağız. Bugün de; Ziraat Mühendisleri Odası Eskişehir Şubesi ile Tarım Platformu’nun burada bulunan bileşenleriyle görüşmek istedik. Hepinize teşekkür ediyoruz.”