Stratejik Plan ve Yatırım Programı tartışıldı Stratejik Plan ve Yatırım Programı tartışıldı


Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği Eskişehir Şubesi Lozan Barış Antlaşması’nın 101. Yıl dönümü dolayısıyla Vilayet Meydanı’nda tören düzenledi. 
“Gururla kutluyoruz”
ÇYDD Eskişehir Şube Başkanı Sevgi Akmen, “Millî Mücadelemizin haklılığını ve meşruluğunu tüm dünyaya gösteren, siyasi ve ekonomik bağımsızlığımızın teminatı olan Lozan Barış Antlaşması'nın 101. yıl dönümünü gururla kutluyoruz. Lozan Barış Antlaşması, Türkiye Cumhuriyeti'nin varlığının tüm dünya devletleri tarafından onaylandığını gösteren modern tarihin en önemli hukuki belgelerinden biridir. Lozan Barış Antlaşması, Türkiye Cumhuriyeti’nin tapu senedidir. 24 Temmuz 1923 tarihli Lozan Barış Antlaşması ile Türkiye Cumhuriyeti'nin bağımsızlığı ve egemenliği kabul edilmiştir.” açıklamasını yaptı. 
“Lozan kazanımlara sahip çıkmaya devam edeceğiz”
Akmen sözlerine şu şekilde devam etti; “Aradan geçen 101 yılın sonunda bölgesel ve küresel ölçekteki gelişmeler, devletler arasında yaşanan gerginlik ve çatışmalar Lozan Barış Antlaşması'nın ve Montrö Boğazlar Sözleşmesi'nin kazanımlarına sahip çıkmanın önemini ortaya koymaktadır. Büyük Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere, Lozan Müzakeresi sürecini başarı ile yürüten İsmet İnönü ve tam bağımsızlık yolunda mücadele eden tüm kahramanlarımızı saygı ve minnetle anıyoruz. Ata'mızın huzurunda söz veriyoruz. Atatürk ilkelerine bağlı, laiklik ilkesini benimseyen çağdaş bireyler olarak Türkiye Cumhuriyeti'nin aydınlık geleceği için Lozan'ın kazanımlarına sahip çıkmaya devam edeceğiz.”