Suçlunun korunduğu bu adaletsizliği kabul etmiyoruz Suçlunun korunduğu bu adaletsizliği kabul etmiyoruz


İyi Parti Milletvekili Nebi Hatipoğlu’nun istifasını da değerlendiren Özcan, istifa ettiği günden bu yana konuşmayan Hatipoğlu’nun kendisine oy veren 86 bin seçmene açıklama yapması gerektiğinin altını çizdi. 
Eskişehir gündemine dair konuşan Özcan, geçtiğimiz günlerde İyi Parti’den istifa eden Nebi Hatipoğlu’na yönelik değerlendirmelerde bulundu. Özcan, “Büyük bir beklentiyle partisinden aday olan ve yine büyük bir beklentiyle ön seçimde kendisine oy veren parti üyelerini aldatmış olmuyor mu? Kendisine, partisine oy veren 86 bin seçmene kazık mı attı? Acaba milletvekilliğini halka hizmet için değil de şahsi menfaatlerine hizmet için mi tercih etti? Eğer başka bir hesap varsa bunu açık bir şekilde vatandaşlarımızla paylaşmalıdır ki istifa ettiği günden beri ne sosyal medyada ne de başka bir şekilde kendisinden haber alınamamaktadır. Kendisine oy veren 86 bin seçmene çıkıp da bir şeyler söylemek zorundadır.” şeklinde konuştu.  
Sırtında yükü olanla işimiz olmaz
Hatipoğlu’na ‘Kapalı kapılar arkasında hangi pazarlıkları yaparak milletvekilliğinden istifa etmiştir? Acaba Eskişehir’de kendisini belediye başkan adayı yapmak isteyen kimler vardır.’ Sorularını da yönelten Özcan, kendi partilerinin burada olmadığını belirterek, “Bizim bagajı olanlarla, sırtında yükü olanlarla işimiz olmaz.” dedi. 
Yurtlarda 702 imam görev alıyor
KYK sorunlarına yönelik de konuşan Özcan, görüştükleri öğrencilerin kendilerine yemek, asansörler ve bir odada çok sayıda öğrencinin kalması gibi durumlarda sıkıntı yaşadıklarını aktardıklarını söyledi. KYK’nın bu işi başaramadığını vurgulayan ve KYK yetkililerine seslenen Özcan, “Öğrencilere insanca yaşama dair olanakları ve imkanları sunmakla mükellefsiniz. Eğer bugün KYK yurtlarında 702 tane imam çalışıyorsa buna karşılık sadece 52 tane psikolog çalışıyorsa bu Türkiye Cumhuriyeti devletinin imam kadrolaşmasından başka bir şey değildir. Bu öğrencilere imam değil, psikolog lazımdır. İmamlar vazifelerini yeterince yapsalardı iki tane öğrencimiz intihar etmemiş olurdu.” dedi. 
Yapılan zam 2 günlük yemek parası
Birkaç gün önce Cumhurbaşkanı kabine toplantısının ardından KYK burs ve kredilerine gelen zamları da yorumlayan Özcan, “Bin 250 lira olan rakamları 2 bin liraya çıkarttıklarını söylediler. Buna rağmen AKP’li birtakım arkadaşlar yüzde 50 üzerinde zam oldu diyerek mutluluk çığlıkları attılar. Yapılan zam sadece 750 liradır. 750 lira bugün Eskişehir standartlarında bir öğrencinin sadece iki günlük yemek parasıdır.” diyerek sitem etti. 
Emeklilere bir an önce ikramiyelerini verin
Emeklilere verilecek olan 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı ikramiyelerinin halen verilmemiş olmasına yönelik de konuşan Özcan, ikramiyelerin kasımın ilk haftası ödeneceği sözünü hatırlattı. Özcan, “Bugün kasımın 5’i. Şu ana kadar hangi emekli, hangi sigorta numarasına göre ayın hangi günü parasını alacak kimse bilmiyor. Ayın 30’unda son buldu emekli maaşı ödemeleri. Daha maaşını yeni almışken bu paraya muhtaç halde emeklilerimiz. Dolayısıyla bir an önce bu paraları verin. Şu an itibariyle vermediğiniz bu paraların karşılığını 1 ocaktan itibaren zaten vergi ve harçlara yaptığınız yüzde 58,5 zamla şimdiden insanlarımızın cebinden almış bulunuyorsunuz.” diyerek tepki gösterdi.