Demirsporlu Elif Zeren Eşsiz, Budapeşte'de düzenlenen Avrupa Eskrim U14 Circuit Festivali'nde yarı finale kadar yükselip Avrupa üçüncüsü oldu.

 

29-30 Haziran 2024 tarihlerinde Macaristan'ın başkenti Budapeşte'de düzenlenen Avrupa Eskrim U14 Circuit Festivali, 21 ülkeden 366 sporcunun katılımıyla gerçekleşti. Kadınlar kılıç branşında ülkemizi temsil eden Elif Zeren Eşsiz, grup müsabakaları sonucunda klasmanda 24. sıradan turnuvaya başladı.

A Milli takım çeyrek finalde A Milli takım çeyrek finalde

Elif Zeren Eşsiz, eleme tablolarında ilk olarak Türk rakibini, ardından klasmanda 9. sırada yer alan Polonyalı rakibini, 8. sıradaki Romen rakibini ve son olarak klasmanda 1. sırada bulunan Alman rakibini yenerek yarı finale yükseldi. Yarı finalde Bulgar rakibine yenilen Elif, Avrupa üçüncüsü oldu.

2023-2024 sezonunda Avrupa Eskrim Federasyonu'nun düzenlediği toplam 3 müsabakada 1 ikincilik ve 2 üçüncülük elde eden Elif Zeren Eşsiz, Avrupa klasmanında sezonu 4. sırada tamamladı.

2010 doğumlu Elif Zeren Eşsiz, ortaokul son sınıfta hem Liseye Geçiş Sınavı'na (LGS) hazırlanırken hem de eskrim sporunu başarıyla sürdürdü. LGS'den 495'in üzerinde puan alarak spor ve akademik başarıyı birlikte yürütebileceğini kanıtladı.

  Avrupa, dünya ve olimpiyatlarda derece yapmak istiyorum

Elif Zeren Eşsiz açıklamasında; “Bu yıl LGS olduğu için çok zor bir dönem geçirdim. Hem eskrim yapmak hem de ders çalışmak çok kolay olmadı. Bu müsabakaya araba ile 27 saatte gittik. Mental ve fiziksel açıdan yorucu bir yolculuktu. Müsabakanın başında güzel bir başlangıç yapamadım ama sonrasında toparlandım ve iyi maçlar çıkardım. Yarı finalde konsantrasyonumu kaybettim ama derecemden memnunum. Bundan sonraki hedeflerim Avrupa, dünya ve olimpiyatlarda derece yapmak, ülkemi gururla temsil etmek. Aileme, antrenörlerim Hakan Özden ve Figen Heper'e, danışmanım Zerrin Macit'e, Demirspor'daki takım arkadaşlarıma, Demirspor yöneticilerine ve başkanımız Mehmet Ali Hünerlier'e desteklerinden dolayı teşekkür ederim. Eskrimi herkese tavsiye ederim, hayatın içinde olan bir spor. Türkiye'de ve Eskişehir'de fazla önemsenmese de her türlü başarıyı destekleyen bir spor."

Antrenör Hakan Özden ise sporcusunu tebrik ederek, “"Bu müsabakaya katılmak için katılacağınız ülkenin ilk 8'inde olma şartı bulunuyordu. Elif Zeren'in rakipleri de çok başarılı sporculardı. Güzel oynadı ve kazandı. Bundan sonraki hedefimiz, üst klasmanlarda Avrupa, dünya ve olimpiyatlarda derece elde etmek. Sporcumuzu ve ailesini tebrik ediyor, başarılarının devamını diliyorum."

Editör: Mustafa YILDIRIM