Emekli-Sen Eskişehir Şubesi'nin bugün şube binasında gerçekleştirdiği basın açıklmasında sözcülüğü, Emekli-Sen Şube Başkanı Hatice Kılıç üstlendi. Emekli ve emekçilerin insani yaşam koşullarına sahip olmadığını söyleyen Kılıç; "Ey milletvekilleri, bakanlar, kamu yöneticileri; sizler 2 yıllık görev sonunda sonsuza dek emekli olmayı hak ediyorsunuz da, 40 küsür yıllarını devlete vermiş insanlar mı size yük oluyor? Sizler rahat ve huzur içinde yaşarken, emekliler mi kötü koşullarda yaşamayı hak ediyor?" diyerek sitemde bulundu.

SOSYAL YAŞAMIN OMURGASIYIZ

Türkiye Cumhuriyeti’nin demokratik, laik ve sosyal bir hukuk devleti olduğunu dile getiren Başkan Kılıç; "Emekliler milletimizin güngörmüşü, toplumsal hafızanın temeli, sosyal yaşamın omurgasıdır. Bizlere layık görülen bu yaşam hakkını kabul etmiyor, insan onuruna yaraşır bir yaşam istiyoruz.
Türkiye' de sistem zengini daha zengin, yoksulu daha da yoksul yapmaya odaklanmış durumda. Dünyanın en yüksek enflasyon oranlarından birine sahip olan ülkemizde, alım gücü her gün daha da düşüyor. Milyonlarca insan hayatta kalma
mücadelesi veriyor. Temel gıda maddelerine erişim her gün daha da zorlaşıyor. Emeklilerin durumu daha da vahim" şeklinde konuştu.


EMEKLİ VE EMEKÇİNİN YANINDAYIZ

Büyükşehir’de toplu sözleşme imzalandı Büyükşehir’de toplu sözleşme imzalandı

Emekli ve emekçi için mücadele etmeye devam edeceklerini belirten Kılıç; "Sendikacılığın temeli olan mücadele
 anlayışıyla; tüm emeklilerin ekonomik çıkarları, sosyal hakları, insan hakları, canlı hayatın savunulması dâhil
hak, hukuk ve adalet mücadelesinde emekli ve emekçi yoksul halkımızın çıkarlarının ortak olduğu bilinciyle demokratik halkın iktidarı kuruluncaya kadar, emekli ve emekçi yoksul halkımızın insani yaşam koşullarına kavuşuncaya kadar yanlarında olamaya devam edeceğiz" dedi.