Emekliler; iktidar emeklileri açlığa mahkum ederek öldürdü, bıraksınlar da torunlarımız sağlıklı yaşasın” dedi. Platform adına konuşan Tüm Emeklilerin Sendikası Eskişehir Şube Başkanı Ali Paşa Şanlı, “Biz çocuklarımıza ve torunlarımıza onurlu bir gelecek bırakacağız. Ya siz?” diye sordu.

Cengiz Holding’e Bağlı Eti Bakır A.Ş.Eskişehir İli Mihalgazi ve Tepebaşı İlçesi Alpagut-Atalan ve Tekeciler Mahalleleri Mevkiinde ; Altın-Gümüş Madeni Ocağı, Cevher Zenginleştirme Tesisi, Hazır Beton ve Su Temin Göleti yapmayı planlıyor. Tesisin yapılmaması için Eskişehirliler uzun bir süredir mücadele veriyor. Tesise karşı sesini yükseltenlerden biri de Tüm Emeklilerin Sendikası oldu, sendika üyeleri adına açıklama yapan Başkan Ali Paşa Şanlı, şu bilgileri paylaştı:

SULAR ÇEKİLİP KURUYACAK

Eskişehir’de Gaziler Günü Anma Töreni gerçekleştirildi Eskişehir’de Gaziler Günü Anma Töreni gerçekleştirildi

Patlatmalı açık ocak işletmeciliği yapılırken, 500 metre derinliğinde dev cehennem çukuru açılacak ve dinamitle patlatmalar yapılacak. Bu patlatmalar esnasında tüm evler deprem sarsıntısı gibi sarsılarak zarar görecekler. Maden arama çevresinde yaklaşık 200 çeşme ve 20 su kaynağı var, Bu sarsıntılarla su kaynakları yer, yön değiştirecek ve çekilecek. Kaplıcaların suları çekilip kuruyacak. Proje alanı içerisinde; iki adet siyanürlü  havuz ve bir adet de  su temin göleti yer alıyor. Yeraltı sularının toplanmasıyla oluşturulacağı söylenen  su temin göletindeki su, tarımda kullanılan sudur. Yeraltı sularımız tamamen azalacaktır. Bugün 50-100 metreden su çekiliyorken, yarın 200-300 metreden bile, su çekilemeyecek  demektir.

SİYANÜRLÜ DEV ATIKLAR SUYU ZEHİRLEYECEK

Madenden çıkarılacak olan milyonlarca metreküp kayacın yıkandığı alanda 30-40 katlı apartman yüksekliğinde oluşturulacak siyanürlü dev atıklar, Sakarya Nehrini besleyen yer yüzü ve yer altı sularını zehirli hale getirecektir. Temiz içme sularına siyanür sızacaktır. Dolayısıyla zehirli su içip, bağ, bahçemiz,  seramızı sulayarak, zehirli besinlerle beslenerek, sağlık sorunları yaşanacak ve kanser hastalıkları artacaktır.

İLÇENİN YÜZDE 90’I TARIMLA GEÇİNİYOR

İlçenin yüzde 90’ı ekmeklerini tarımdan kazanıyor. Mihalgazi üreticileri olarak günde 160 bin parça ürün sevkiyatı yapıyorlar. Eskişehir dışında Ankara ve İstanbul’un taze sebze, meyve ihtiyacının çok büyük bölümü bu bölgeden karşılanıyor. Sofralarımızda yediğimiz,  tezgahlarımızda sattığımız mis gibi domatesi gelecek nesillere bırakmak istiyoruz. Organik tarımın yapıldığı bu verimli toprakların yok edilmesini istemiyoruz

CENGİZ HOLDİNG’E İYİBİR DERS VERİLECEK

Mihalgazi Alpagut Atalan’da Maden Ocağına Hayır Platformu olarak dün Mihalgazi, Alpagut ve köylerine yapılan  bilgilendirme toplantılarında başta kadınlar olmak üzere tüm halkın açılmak istenen maden ocağına karşı olduklarını gördük. Ülkemizi talan eden Cengiz Holding’e 15 Ağustos’ta iyi bir ders verileceğine inanıyoruz.

Vahşi madenciliğe karşı mücadelemizde geri adım atmayacağız. Alpagut ve Atalan’da havasına, suyuna, toprağına ve doğasına sahip çıkan  yöre halkımızla omuz omuza mücadelemizi kazanana dek, sürdürmekte kararlıyız. Ülkemizin ve Doğamızın düşmanı Cengiz Holding, bugüne kadar ödemediğin vergi borçlarını hemen öde.! Yöremizden ve ülkemizden defol git.!