ERBALDER Balkanika Halk Oyunları Topluluğu ve Rumeli Ezgileri Koro Topluluğu, 23-26 Temmuz 2024 tarihleri arasında Prag, Çekya’da düzenlenen Uluslararası Halk Dansları ve Müzik Festivali "Dancing in Prague"da ülkemizi, şehrimizi ve derneğimizi büyük bir onur ve gururla temsil etti. Avrupa’nın kalbinde, Prag’ın merkezinde gerçekleştirilen festival, kültürel mirasın ve sanatsal ifadelerin coşkuyla kutlandığı prestijli bir etkinlik oldu.

Festivalde sergilenen Rumeli türküleri ve neşe dolu Balkan dansları, izleyiciler üzerinde kalıcı izler bırakarak programa unutulmaz bir renk kattı. ERBALDER’ın performansları, Prag’ın merkezinde yankılandı ve izleyicileri coşturdu.

Prag sokaklarında hayranlık ve merakla dolaşan ekip, birlik ve beraberlik ruhu içinde dayanışmayı güçlendirirken, unutulmaz anılar biriktirdi. Eskişehir Rumeli Balkan Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı Neziha Bilen, derneğin misyonunun ve vizyonunun önemini vurguladı. Bilen, "Sergilediğimiz harika performansla ülkeler arası kültürel diyalogun gelişmesine katkı sağladık" dedi. "Temsilimizin en mükemmel şekilde yapılması için inanılmaz özveri ve gayretle çalışan güzel yürekli, fedakar ekip arkadaşlarıma gönül dolusu sevgi, saygı ve şükranlarımı sunuyorum."

Büyükşehir Belediyesi 60. Ifla Dünya Kongresi’nde Büyükşehir Belediyesi 60. Ifla Dünya Kongresi’nde

ERBALDER'ın festivaldeki katılımı, kültürel değişimin önemini ve halk danslarının sınırları aşan gücünü bir kez daha vurguladı.